[推到完場] 9:30 星球大戰前傳III : 黑帝君臨

693 回覆
14 Like 6 Dislike

ATST都係啦
reset左C-3PO咋
我想講第3集打後啲科技武器係退步咗架
因為sith統治掛住起死星、入侵,冇理過科技發展,所以456789倒退咗好多
反而共和時期先係科技最發達既時候
係sidious 勁過doku 我諗 master Yoda可以一野擋到doku 同埋本身係佢師傅

大家中意邊個多D?

Luke點知老豆後生咩樣

原力感應

其實可以開R2D2 d file來睇

R2 ep3後俾人hard reset左啦

其實英靈係咪可以揀自己想要個外型
但6完咗之後有new republic
之後隔咗成30年點都有新科技俾返正常人
除非director 同迪士尼鐘意456 d風格野就真係
加上佢跳得快好多動作靈活好多

大家中意邊個多D?

原力感應

r2d2記得曬1-8嘅事?
如果唔係yoda個老野講埋d廢話
anakin使鬼變vadar
on99

Yoda算無咁老屎忽
隔離有motherfucker
Windu啲態度串過馬撚,俾我係skywalker都會信議長多過jedi

windu下下直接唔得唔得頂撚住

結果論黎講windu都岩既
當時佢心態完全唔似一個master jedi
做既野全部係圍全條女轉
Btw ahsoka同anakin場打鬥好正
Jedi master班仆街
屈鳩Ashoka bb

Ashoka 一直以為師父死左
點知最後死係師父劍下
大個再睇star war 先會覺得個政治成份好重。細個既時候睇只係覺得光劍打得好型。

極端教派 (黑帝) 利用國會議長身份、加上暗地裡控制分離派製造矛盾局面,然後自己平息番幫自己上位。
又發動大規模戰爭,令士兵需求增加,逼共和國通過引入複製人軍隊,藉此引入自己既親信,然後就部署機會屠殺異己 (jedi)。
最後有足夠既力量就一手推翻民主政權,成立獨裁帝國。

民主淪亡個一刻,仲要係處於掌聲雷動。真係好諷刺
執行order 66,成立帝國,個一幕其實導演特登拍用Godfather教堂授洗個一幕既手法既拍,好似一個黑幫成立咁

世界就係被唔理性嘅人掌控
本來每個人都有自己一份力量去改變世界
但人地只係用把口就可以令蠢人嘅力量變成佢地嘅力量
連自己嘅價值每日被人侵蝕掠奪都唔知道
嗰啲對自己冇信心,每日都唔知自己做緊乜嘅人係最易呃嘅
長毛扔蕉咩,佢暴力喇,但佢地連香港傳媒已經被赤化,佢唔扔單新聞都出唔到街
佢地只係睇完表面嗰層就算
因為佢地身為人,連自己曾經擁有嘅野都可以拱手相諒奉獻畀人
恭喜佢地,佢地嘅民主就係將尊嚴都奉上,的而且確
佢地為民而且為「主」了
佢唔知vader係anakin
有死咩
唔係生死未卜咩

大家中意邊個多D?

原力感應

原來無reset r2
佢其實可以一早話俾luke知邊個係佢老豆
冇死呀
行左落去個temple入面呀
有時用下個腦睇戲啦 佢夠初頭唔講Darth Vader係luke老豆添啦 係咪即係又bugs呀
你班仆街咪咒我soka bb
我想講第3集打後啲科技武器係退步咗架
因為sith統治掛住起死星、入侵,冇理過科技發展,所以456789倒退咗好多
反而共和時期先係科技最發達既時候
但6完咗之後有new republic
之後隔咗成30年點都有新科技俾返正常人
除非director 同迪士尼鐘意456 d風格野就真係

因為班老鬼唔中意prequel,所以之後都跟翻original trilogy既風格,宜家就唔知啦
Windu好似obiwan咁解釋俾ani聽咪冇事囉
Yoda又係人地嚟搵你吿解,你叫人放低所有野去
明顯係做唔到先問你點算好
唔可以俾個佢做到嘅目標人嘅?

原力感應

原來無reset r2
佢其實可以一早話俾luke知邊個係佢老豆

小說裡面好似有show過比luke睇,不過宜家變左legend
發現啲人睇動畫唔會有呢啲問題
一係就佢剩係睇呢一集
為左跟返ot風格夾硬整到republic/resistance 勁廢
答來都多撚如既
唯一可行方法就係放棄做Jedi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞