[推到完場] 9:30 星球大戰前傳III : 黑帝君臨

693 回覆
14 Like 6 Dislike
去睇啲正路戲啦
大個再睇star war 先會覺得個政治成份好重。細個既時候睇只係覺得光劍打得好型。

極端教派 (黑帝) 利用國會議長身份、加上暗地裡控制分離派製造矛盾局面,然後自己平息番幫自己上位。
又發動大規模戰爭,令士兵需求增加,逼共和國通過引入複製人軍隊,藉此引入自己既親信,然後就部署機會屠殺異己 (jedi)。
最後有足夠既力量就一手推翻民主政權,成立獨裁帝國。

民主淪亡個一刻,仲要係處於掌聲雷動。真係好諷刺
執行order 66,成立帝國,個一幕其實導演特登拍用Godfather教堂授洗個一幕既手法既拍,好似一個黑幫成立咁

世界就係被唔理性嘅人掌控
本來每個人都有自己一份力量去改變世界
但人地只係用把口就可以令蠢人嘅力量變成佢地嘅力量
連自己嘅價值每日被人侵蝕掠奪都唔知道
嗰啲對自己冇信心,每日都唔知自己做緊乜嘅人係最易呃嘅
長毛扔蕉咩,佢暴力喇,但佢地連香港傳媒已經被赤化,佢唔扔單新聞都出唔到街
佢地只係睇完表面嗰層就算
因為佢地身為人,連自己曾經擁有嘅野都可以拱手相諒奉獻畀人
恭喜佢地,佢地嘅民主就係將尊嚴都奉上,的而且確
佢地為民而且為「主」了

唔止,個議長本身任期完左好耐,再搵啲人話好想佢留底繼續做議長,結果越做越耐
再用唔同嘅借口加強自己個權
令到共和國一早名存實亡
去到大家都習慣左就改名叫帝國
唔係luke幻想來架
ani叫padme一齊rule the galaxy
佢個孫又係咁同rey講

cp

啱啦 黑人留番比隻豬啦
ani叫padme一齊rule the galaxy
佢個孫又係咁同rey講

cp

啱啦 黑人留番比隻豬啦

padme Leia Rey 都好靚,係衰rose
點解yoda 咁撚勁 都feel唔到議長就你Lord?
太老,英文又差

笑左 英文差
佢後尾都有兜返話vader殺佢老豆意思係anakin is gone啦
把光劍又點兜呀
明明就係bug左 要承認有bug係咪咁難呀
尤達同白卜庭玩飛碟最後係咪bug咗

Jedi會跌落地仆街??
From a certain point of view
lightsaber duel 真係睇tcw先爽
真人拍點都有陣膠味
https://www.youtube.com/watch?v=lQtDYhvdRW4
https://www.youtube.com/watch?v=OcXaicGvcvA
lightsaber duel 真係睇tcw先爽
真人拍點都有陣膠味
https://www.youtube.com/watch?v=lQtDYhvdRW4
https://www.youtube.com/watch?v=OcXaicGvcvA

當年無睇卡通走去睇ep3睇到一頭霧水
Doku死得好兒戲
原來佢係卡通已經完晒戲份咁濟
動畫唔拍真人版真係浪費晒
點解yoda 咁撚勁 都feel唔到議長就你Lord?
太老,英文又差

笑左 英文差[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] [img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

因為首都jedi temple地底有個sith temple
dark side force好濃厚比sidious用黎蒙蔽jedi order既senses
黑武士兩個仔女係邊個?

Finn rey

Finn 係黑色嘅白兵 真係黑武士
sidious都幾錫anakin

錫乜鬼,未搵到新徒弟咋,sidious為左唔俾徒弟背叛自己,每次一搵到潛力大過舊嗰個既就會叫新殺左舊取代佢,佢當徒弟工具黎咋

之後見到Luke 打贏即刻叫佢殺Vader 同當年叫anakin殺dooku一模一樣
sidious都幾錫anakin[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

錫乜鬼,未搵到新徒弟咋,sidious為左唔俾徒弟背叛自己,每次一搵到潛力大過舊嗰個既就會叫新殺左舊取代佢,佢當徒弟工具黎咋

之後見到Luke 打贏即刻叫佢殺Vader 同當年叫anakin殺dooku一模一樣

sith入面得maul同savage對師徒先有感情
jarjar同sidious都有
其實我覺得maul似一個dark jedi多過sith
佢似ventress咁只係有打手呢個功能
sith the rule of two要求既係更加多 謀略 戰術 御下之術
maul相對冇左份陰險 只係得憤怒同仇恨
除左買碟之外 仲有邊到可以煲曬咁多集?
除左買碟之外 仲有邊到可以煲曬咁多集?

google play
唔明點解d人講迪迪尼無提政治

俠盜一號政治到仆街,班人反大台私自去衝,大台拖到尾先落人幫 ,暗線寫出Leia果part既陰暗面

Last jedi講左好多 鳩做 / 勇武 / 笑人鳩做 既矛盾,仲有Luke係度瘋狂散播失敗主義
呢幕係TCW? 有冇link
睇過所有電影但冇睇過動畫
動畫點開始好?有邊套係補元一定要睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞