點解香港男人對做gym咁抗拒

284 回覆
31 Like 180 Dislike

食真係好撚貴。。。

飲protein 會抵d

香港有咩實體店可以去揀奶粉?
下星期打算陪fd去買
我未飲過都想試

Bc, smart supplement

bc長寫係咩 求巴打

Bc shop

CHING係咪以為飲奶粉就掂

吓?
係屋企舉鐵,簡單健身架餐巳夠做,買部小型單車機做帶氧,睇youtube大把健身指導參考,投資唔多,洗鬼貴一貴比人水咩健身plan咩 D錢要來食左佢好過,買多D高蛋白質食物,飲品,平平地飲開低糖豆漿,$11.9/1L,2分重訓,5分飲食,3分充足訓覺生長肌肉,日子有功,身形巳經唔差
而且肌肉多左仲可以食多D邪惡食品,用肌肉頂住D熱量消耗
你話練到健美先生,史太龍咁款咪投資多D出去揾教練陪練指導,我就覺得曹星如個款鋼條型D肌肉firm巳經足够
點解我身邊講起gym話題男女老少都鬼死禁興奮 個個都話乜乜乜幾時做好想點點點,但係實情過幾日又無左回事。
新手啱操起,有時有好多問題想問,依度有無ching可以留低tg 當做個fd
https://t.me/tonyu1997
最撚憎聽到話太大隻唔好睇,你估咁易大隻咩
只可以話做gym係興趣黎,唔做唔代表唔正常,加上要諗下練咁大隻既目的係乜
唔通真係為左準備打仗咩
好多毒撚成日以為d女鐘意大隻佬,其實女仔未必真係鐘意同大隻佬一齊,最多係比佢地望你幾眼同玩你d肌肉
我細個都覺得做gym變大隻佬好型,大個係條街成日見d大隻佬四圍派傳單又呃人上去 碌卡昆人比好多錢交會藉真係好撚冇品
做gym我得閒都會落會場做但唔會去p記果d濕鳩plan 對我黎講keep住有個條線就夠,唔使好似力威果d咁,個個好似去打仗同拍戲,實際就成日落街派傳單賣廣告真係好悲
老實講 做gym唔等於會大隻
就算你見d人瘦猛猛 肥仔 唔代表佢冇做gym
大隻其實好講基因
唔係話你排骨/肥仔就大隻唔到
係會好難囉
明明大家一樣咁操 有人好快大隻
有人操勁都係差唔多樣
除非你個個都問
唔係你點知人地有冇做gym?
好想知外國D gym room 會唔會同香港一樣
勁多濕鳩sales / PT 煩鳩住晒

唔會 d駐場好hea 冇野做就會做下gym
love yourself before loving any others
love yourself before loving any others

屌,覆錯post,自膠

個個都講到一操就好大隻
無恆心練,自然會話自己抗拒做gym。

等於D MK仔讀唔到書,都會話自己其實好聰明,係唔想勤力讀,先無讀大學一樣。
有肌肉得老母會鍾意
後生女鍾意小白臉
我喺屋企天台操多
朝早630起身
6點放工
715回到屋企
邊有時間做

藉口,完
返屋企J下東張西望好過

6點起身番學 5點半放學 搭完車番到屋企七點幾咪又係咁做

唔上gym房一樣可以係屋企做下體能

係屋企舉啞鈴同做sit up only
有肌肉得老母會鍾意
後生女鍾意小白臉

可惜事實係瘦毒撚通常以為自己係小白臉
操返起啲身型,著衫會有型啲
好想知外國D gym room 會唔會同香港一樣
勁多濕鳩sales / PT 煩鳩住晒

自己走入去佢都好似唔係好想做你生意咁
去過外國兩間gym問價
不過揀返大學gym算, 20歐一個月, 六個月約
係衰遠咗啲 (不過一開始要交15歐start packet, 包60分鐘gym plan諮詢同一個月免費functional training course)
嗰邊既fitness first就大概四十幾歐一個月簽一年約
另包體能training course無限任上

其實外國好神奇,啲鋪頭商場好似唔憂做唔洗跑數,雖然租平過香港,但人地人工又高福利又好

因為D客 唔係個個等特價先買
佢地要用/想要時就正價都買
香港人一係買炒價貨 一係減到地底泥先買
成日買左無需要野

個個都講到一操就好大隻

個個都講到一操就好大隻

好多人都係咁

個個都講到一操就好大隻

大把人有撚排都未操到成果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞