點解香港男人對做gym咁抗拒

284 回覆
31 Like 180 Dislike
一來工時長,二來有時間都去讀書進修先
我夜校讀完個degree先有時間同閒錢去gym
識得操一定係操個大腦先

內在修養重要好多, 咁大隻都得個睇字好膚淺
通常只重視運動呀大隻呀嘅, 都冇乜腦
人地森美都係有腦先至有時間追求身型
你估咁易就大隻到
點解我冇聽過有人咁講 女人就大把 跑兩步都話腳粗

一聽到就分類為傻閪

港女無常識係正常
識得操一定係操個大腦先

可唔可以內外兼修?
個社會乜都興速食
操我唔怕, 我怕食O個度補充唔到
又唔想飲奶

操你都唔怕,飲奶又怕咩?
我寧願掉轉,淨飲奶可大隻唔使操
一final停左兩星期

我都停左兩個星期
依幾日仲要病左,想去都去唔到
聽聞有d gym都係基佬聖地
識得操一定係操個大腦先

屌你講野咁矛盾嘅 隱約有浸酸味
你俾錢同時間我
我去做
識得操一定係操個大腦先

大唔大隻都係其次既,做下運動始終無咩壞
基佬太多
識得操一定係操個大腦先

大唔大隻都係其次既,做下運動始終無咩壞

根本係d人係搵藉口 一星期抽兩三日做下gym,每次一個鐘唔過份。
身體健康左,做其他野都精神D,無咁易累。
唔好因為返工累做藉口而唔做gym,你只要捱過左兩三星期適應左,身體一定強左無咁易累。
據我所知香港既男仔做gym
頭三個月好有恆心
仲會食西蘭花雞胸肉
三個月之後話冇大隻到所以放棄
玩機好似輪街症咁喎

睇YouTube睇戲食甜水食雞煲行街尻fing玩到夜一夜就有時間
跑半個鐘步/做一個鐘gym就冇時間
同意做左野係少左時間做
但要抽一定抽到時間
求其換對波鞋落街跑幾個圈有幾難
頭三個月好有恆心
仲會食西蘭花雞胸肉

三個月都冇大隻到 係唔係肥仔黎?
頭三個月好有恆心
仲會食西蘭花雞胸肉

食完唔早訓都係無用
朝早630起身
6點放工
715回到屋企
邊有時間做

藉口,完
返屋企J下東張西望好過
講真收工都已經冇時間,沖個涼食飯睇陣野已經夠鐘瞓
頭三個月好有恆心
仲會食西蘭花雞胸肉

食完唔早訓都係無用

一定唔會 我肯定條友係落去跑兩跑舉幾野就話自己做左gym
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞