點解香港男人對做gym咁抗拒

284 回覆
31 Like 180 Dislike
因為香港將做gym 太過學術化囉屌 d 人一聽到gym 就潛意識覺得要飲奶,要餐餐食雞,麻撚煩,多得班廣告商係咁谷依d 野啦 另外香港就工時太長,返完工寧願係屋企hea 下好過啦

飲奶食雞為左補你蛋白
你不如諗下點解會有人推崇呢樣野
你香港地 早午晚 有幾多餐係食足你真係要既野?
今日當你食足 聽日呢?後日呢?一年呢?
你出街食 有幾多餐會有菜比你有蛋比你?有好既植物強白比你食
除時1餐都無 自己整?
無撚玩啦 大部分打工仔好多時間去煮野食? 仲要備足幾餐?
操我唔怕, 我怕食O個度補充唔到
又唔想飲奶
香港啲gym room on9
英國easy gym £19/month 冇contract
香港啲gym一嘢簽幾年
英國easy gym £19/month 冇contract
香港啲gym一嘢簽幾年

我第一眼以為你出左亂碼
點解我冇聽過有人咁講 女人就大把 跑兩步都話腳粗

一講話做運動啲女人就會即刻諗到成個健美選手咁
有時間都用下腦增值自己
操大隻去做地盤?
工時長先係問題
精神同肉體都攰到仆街
邊有心機想gym...
係抗拒班PT煩鳩住晒
如果有間又大又無咩人理你點做又唔貴
會想玩
利申: 白俾左P記一年...去幾次..次次都俾人煩...肥仔
有時間都用下腦增值自己
操大隻去做地盤?

呢樣真
事業同健身 除非你想做教練/工作需求
唔係都係所謂既進修行先
差d以為操兩次尖就變鬼佬呀諾
實情係連甄子丹 張家輝身型都操唔到
香港人好多係余文樂身型
一來工時長,二來有時間都去讀書進修先
我夜校讀完個degree先有時間同閒錢去gym
識得操一定係操個大腦先
一final停左兩星期
一final停左兩星期

Final我照操 抽一粒鐘出黎對溫書冇咩影響
重要既係有好既時間觀理
我想做gym,不過無人帶入門

另外價錢要夠平
玩機好似輪街症咁喎

你係邊到做?
一final停左兩星期

Final我照操 抽一粒鐘出黎對溫書冇咩影響
重要既係有好既時間管理
你講緊女人咋掛
我身邊十個九個都做gym
利申 做gym
我想做gym,不過無人帶入門

另外價錢要夠平

上網見有人地收500一堂
都係自己玩下算
點解我冇聽過有人咁講 女人就大把 跑兩步都話腳粗

一聽到就分類為傻閪
點解香港女人對大波咁抗拒
香港啲gym一嘢簽幾年

p記話$199但要簽8年約真係冇撚野嘛,簽完仲要日日俾d sales煩住晒仲得寸進尺
pure ff個d只係做返正常gym應有水平但係香港就變晒high class收成千一個月
返學時間長, 工時長, workload大, 搞到唞嘅時間都夠, 唔就腳...
個人唔鍾意運動, 寧願花多啲時間喺鍾意嗜好唔得㗎?
仲有好多原因做唔到, 你估人地想㗎, 關你撚事呀?
物以類聚, 我身邊男男女女都好多做GYM

同意,身邊9成fd都係操gym

比著我身邊個個打機毒撚我可能都唔會操
做運動有互動掛
成班FD吹下水又得

做gym

一來身形原本要有番咁上下先得

二來要比錢

其實唔關事

天生肌肉結構冇咁優良
瘦底身形係難操啲
要花咁多時間心機
見到自己平日作息都唔夠
仲邊有精力去做呀
平時大把嘢唔使你做咩
上面話怕人sell野又怕貴又話冇人教果啲建議報康文處玩

又平又識到人教又遍報全港九去到邊玩到邊

利申:有玩過p記,依加長期康文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞