點解香港男人對做gym咁抗拒

284 回覆
31 Like 180 Dislike
最撚憎聽到話太大隻唔好睇,你估咁易大隻咩

個個都講到一操就好大隻

大把人有撚排都未操到成果

同跑步會腳粗, 游水會橫一撚樣
玩職業咩

個個都講到一操就好大隻

真係好難 好似我自己係瘦底咁,操左成二個月先57升到59
樓主拉客sales?

個個都講到一操就好大隻

都係靠食得多,一日五餐,飲奶,食大個胃先

個個都講到一操就好大隻

都係靠食得多,一日五餐,飲奶,食大個胃先

飲粉食野早訓樣樣齊了
同埋做gym好煩
又要換衫又要輪機
又要搭車去gym
搞呢搞路都無咩mood
有無d gym房少人d

出街好煩
又要換衫又要等Lift又要排隊等車
睇完呢個post見到好多人
有一種支那獨有思考模式
就係用腦就唔會操
操都係無腦
呢種支那宿命論或二元論
實情就係懶
將兩樣野二選一唔駛做曬
我自己係本身無做運動
咁之後想做下gym減肥,但真係好難堅持
無做開運動,做左一兩日,痛到頂唔順
同埋好無從入手......
然後最近返新工
諗緊點安排時間,返工已經好攰,有時放工之後只係想自閉下,一個人靜靜地

同埋應該有好多人都好似我咁,我想要嘅係減肥,唔係想做gym
比我揀,我會睇書>做gym(有睇書習慣)
我自己係本身無做運動
然後最近返新工
諗緊點安排時間,返工已經好攰,有時放工之後只係想自閉下,一個人靜靜地

無咩所謂既自己中意就得
我自己係本身無做運動
然後最近返新工

無咩所謂既自己中意就得

btw,有無新手入門教學,其實都唔知自己做緊嘅啱唔啱。
好心班4眼仔唔好練大隻
好撚柒
我自己係本身無做運動
然後最近返新工

無咩所謂既自己中意就得

Yahoo就有
我自己係本身無做運動
然後最近返新工

無咩所謂既自己中意就得

Yahoo就有

Youtube都大把,一開始最忌係扮勁做重,要用輕啲試岩邊到發力先開始改重啲慢慢加,見過好多人一開始學人做重點知整傷自己

個個都講到一操就好大隻

我都操左一年
先多左4kg

利申,正係跑步同pull up

跑步係減脂多,重4kg其實係少左脂多左肌肉,好事黎
香港想做個gym 都比人煩
去康文署又成班廢老阻9住

係多老人家
但係我佩服佢哋咁老都有心機操
間唔中見到啲頭都白晒既叔叔 個身成個撒亞人咁

係多老人家

大部份廢老都只係霸住部機妹吓妹吓
冇恆心, 有少少想自己身形好d, 但決心唔夠。
做完野返屋企八點幾, 食埋飯9 點幾, 要換衫出去做, 感覺好似放左工都好忙碌 真係少d 決心已經放棄
香港健身風氣
狗也不屌
gym少 又細 又貴

我夢想係開間gym
百幾一個月 冇死約
為香港健身改革

不過開gym冇翻咁上下本都好難撈
我諗香港都係冇得救
都係去p記比人鋸一頸血把啦
我train左幾年係結左婚先懶train

係多老人家

大部份廢老都只係霸住部機妹吓妹吓

冇呢個情況
柴灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞