點解香港男人對做gym咁抗拒

284 回覆
31 Like 180 Dislike
一聽到做gym 2個字
個個都擰晒頭咁
搵埋d爛籍口
冇時間 又話驚太大隻
你活係平行時空呀!?
香港是全球工時最長城市
有心做 落樓下公園都得啦
大把人玩街頭健身
玩機好似輪街症咁喎
物以類聚, 我身邊男男女女都好多做GYM
驚太大隻
每日剩係敢做30下掌上壓
多d都唔敢

上次唔小心做多左一下,成個月唔敢再做
點解我冇聽過有人咁講 女人就大把 跑兩步都話腳粗
冇咩聽過有人特別抗拒
不過都冇咩見人主動/有恆心咁去做
風氣問題 唔能夠將健身融入自己生活 覺得係一件苦差

鍾意健身既 食夠訓夠就會好想操 想一次過釋放哂自己既能量 操完啲肌肉脹卜卜真係好high

唔鍾意健身咪覺得收工都半條人命 跟住又要食到好清
又要食到個量 操又唔享受操既過程 咪覺得好辛苦囉
港男係好鐘意無意間透露自己有做開gym
但唔知點解又瘦到馬騮咁
又係你個撚樣成日開埋啲嘩眾取寵post呃正皮
因為人類係靠腦搵食
你個腦唔掂咪去操囉
因為人類係靠腦搵食
你個腦唔掂咪去操囉

講真 有時間寧願睇書
天生運動員身型 唔需要做
香港gym貴到唔合理又環要簽長約
外國個d pay as you go唔洗約,百零二百蚊一個月已經有pure ff質素(唔關貴租事,london都係咁平)
香港gym貴到唔合理又環要簽長約
外國個d pay as you go唔洗約,百零二百蚊一個月已經有pure ff質素(唔關貴租事,london都係咁平)
因為香港將做gym 太過學術化囉屌 d 人一聽到gym 就潛意識覺得要飲奶,要餐餐食雞,麻撚煩,多得班廣告商係咁谷依d 野啦 另外香港就工時太長,返完工寧願係屋企hea 下好過啦
做運動有互動掛
成班FD吹下水又得

做gym

一來身形原本要有番咁上下先得

二來要比錢

其實唔關事
一.9成健身室商業化
二.健身風氣差
三.香港人大部分人都係工時過長 減開坐車放工食飯廁所訓覺 真係夠?雖然做GYM一日唔使洗你幾多個鐘 1個鐘都夠做 但係好易磨滅意志
四.邊忽令到樓主你覺得"香港男人對做gym抗拒"
返工有尖做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞