[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區 (101) 熱烈慶祝永遠的隊長金韶情生日粗卡

1001 回覆
37 Like 13 Dislike
其實今年d歌都好聽呀
Love whisper唔係咁差啫

Fingertip 同 love whisper 我直頭覺得好聽添啦,
你 Rough /navillera 一下子爬得太高無辦法,人人都望住你往後會有咩成績,唔知點解 d 人又對女友好似特別嚴苛, set 條標準線特別高, 成績差少少就比人用唔同理由攻擊架喇, 咁樣真係好大壓力, 邊有首首神曲丫, 次次 cb 都好似要拎十個一位先叫做好歌
話咁快就差唔多三年了, 有時會覺得佢地好委屈
女友呢幾年真係從各種批評中成長, 每一年都見到佢地受盡唔少批評
三周年嘅願望就係佢地六個可以繼續團結, 成員及 buddy 之間都可以繼續互相扶持, 真係希望佢地開開心心健健康康繼續走落去

好多情情

我覺得豬仔同銀仔係完全唔同風格,但都有互相學習既地方,豬仔唱功好d同音域廣d, 銀仔唱歌就甜d有感情d
好唔中意韓國音樂節目成日都播live mr同要求藝人咪咀
我覺得女友狀態好果陣係完全可以開全咪唱,好想比多d人睇到佢地既唱歌實力
不過有時行程太多把聲好攰就無辦法
佢地比起初出道真係進步左好多
希望佢地繼續進步同多d聽到佢地唱live

agger
不過今年對比舊年完全唔chur仲唔駛日日有行程
所以應該狀態冇問題
除左近排準備演唱會外
只要佢地多d練習
唔好顧住玩同夜晚唔訓睇電影就一定保持到狀態唱live

想佢地keep住高人氣但又唔想佢地太chur
好矛盾

要揀嘅話 我寧願佢地唔好咁chur
冇行程冇stage冇fancam睇其實好閒
但係一陣又病又痛真係搞到連食飯都冇心機

我反而寧願佢地依家襯後生chur d 企穩陣腳
女團壽命唔長,緊係希望佢地keep住依幾年成功之後靠自己
好過將來人氣下滑食老本又唔夠佢地生活就求其搵條韓仔嫁左算咩

Agger
唔期望佢地做到最紅果隊,但都唔想佢地人氣跌得太快
覺得今年sm揀主打有d失策,轉風格係岩但最緊要都係要好聽,護舒寶同夏雨loop得耐左都唔差,但唔係fans既聽頭兩次真係會唔記得個旋律,唔想sm因為fingertip 衰左就限死女友走既風格
Sm一直唔轉作曲家可能係因為好難搵到好既作曲人,但如果一直keep住同一風格但歌就唔及mgt同rough果d好聽,韓國飯只會覺得女友既歌好悶
希望sm好好規劃下,見到下年女友有多d改變同埋音源可以上返,anyway繼續支持女友

agger summer rain 同 love whisper 唔及mgt, navillera 同 rough. 第一次聽love whisper teaser 既旋律諗住首歌會大發, 點知果段音樂拎左黎做intro. 到love whisper mv一出即刻有少少失望,首歌除左豬副歌果句無咩記憶點,路人聽完一次唔會想聽第二次 當然loop 耐左係ok 既!

至於改風格,個人覺得未必一定要,始終依家太多女團,堅守自己風格等人一聽就知首歌係gfriend 未必係壞事。 只係somu 揀歌plug 歌真係要加把勁,我甚至覺得parallel 隻碟one half 仲好聽過主打。

不得不提係mv 設計同服裝都要花d 心機,路人睇mgt, navillera, love whisper 既mv 會覺得好似, 咁樣比人覺得無新意,無限重用 隔離t 團好多主打都係同一個作曲家黑眼必勝作,但人地造型mv 肯花心機,所以無比人插。。。

我都覺得one half好聽
同埋rainbow都有驚喜可以用來做主打,不過韓國人buy唔buy就另一回事,佢地d口咪有d難捉摸
造型方面我都覺得sm好似無咩花心機
一開始睇護舒寶d teaser相,心諗搞咩咁慳皮,雖然細公司姐,但睇佢成日裝修公司同宿舍就知佢唔係無錢
其實今年d歌都好聽呀
Love whisper唔係咁差啫

Fingertip 同 love whisper 我直頭覺得好聽添啦,
你 Rough /navillera 一下子爬得太高無辦法,人人都望住你往後會有咩成績,唔知點解 d 人又對女友好似特別嚴苛, set 條標準線特別高, 成績差少少就比人用唔同理由攻擊架喇, 咁樣真係好大壓力, 邊有首首神曲丫, 次次 cb 都好似要拎十個一位先叫做好歌

護舒寶真係屬於慢熱型,要loop多d先正
可能因為女友fanbase唔夠大?首歌唔係神曲d音源就即刻差左
要靠歌帶人次次神曲都好難

隻手係邊個既呢

隻手係邊個既呢

_ _ 情嘅技術

隻手係邊個既呢

開估了

開估了

開估了

agger
不過今年對比舊年完全唔chur仲唔駛日日有行程
所以應該狀態冇問題
除左近排準備演唱會外
只要佢地多d練習
唔好顧住玩同夜晚唔訓睇電影就一定保持到狀態唱live

想佢地keep住高人氣但又唔想佢地太chur
好矛盾

要揀嘅話 我寧願佢地唔好咁chur
冇行程冇stage冇fancam睇其實好閒
但係一陣又病又痛真係搞到連食飯都冇心機

我反而寧願佢地依家襯後生chur d 企穩陣腳
女團壽命唔長,緊係希望佢地keep住依幾年成功之後靠自己
好過將來人氣下滑食老本又唔夠佢地生活就求其搵條韓仔嫁左算咩

Agger
唔期望佢地做到最紅果隊,但都唔想佢地人氣跌得太快
覺得今年sm揀主打有d失策,轉風格係岩但最緊要都係要好聽,護舒寶同夏雨loop得耐左都唔差,但唔係fans既聽頭兩次真係會唔記得個旋律,唔想sm因為fingertip 衰左就限死女友走既風格
Sm一直唔轉作曲家可能係因為好難搵到好既作曲人,但如果一直keep住同一風格但歌就唔及mgt同rough果d好聽,韓國飯只會覺得女友既歌好悶
希望sm好好規劃下,見到下年女友有多d改變同埋音源可以上返,anyway繼續支持女友

agger summer rain 同 love whisper 唔及mgt, navillera 同 rough. 第一次聽love whisper teaser 既旋律諗住首歌會大發, 點知果段音樂拎左黎做intro. 到love whisper mv一出即刻有少少失望,首歌除左豬副歌果句無咩記憶點,路人聽完一次唔會想聽第二次 當然loop 耐左係ok 既!

至於改風格,個人覺得未必一定要,始終依家太多女團,堅守自己風格等人一聽就知首歌係gfriend 未必係壞事。 只係somu 揀歌plug 歌真係要加把勁,我甚至覺得parallel 隻碟one half 仲好聽過主打。

不得不提係mv 設計同服裝都要花d 心機,路人睇mgt, navillera, love whisper 既mv 會覺得好似, 咁樣比人覺得無新意,無限重用 隔離t 團好多主打都係同一個作曲家黑眼必勝作,但人地造型mv 肯花心機,所以無比人插。。。

我都覺得one half好聽
同埋rainbow都有驚喜可以用來做主打,不過韓國人buy唔buy就另一回事,佢地d口咪有d難捉摸
造型方面我都覺得sm好似無咩花心機
一開始睇護舒寶d teaser相,心諗搞咩咁慳皮,雖然細公司姐,但睇佢成日裝修公司同宿舍就知佢唔係無錢

Side track黎講今次隻碟係最好聽

去剪頭髮 間嘢播rainbow

間野識貨

間野識貨

搵播歌個個出嚟俾tips啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞