Super Junior Home Shopping完期待SS7大暴走相愛相殺討論區(12)

1001 回覆
20 Like 1 Dislike

韓國網民有病

又點呀
小八入圍金唱片
大賞sj應該未必拎到
其他團一年回歸幾次sj得一次
但點都要拎到本賞
有能力既買多幾隻

頂想正評唔小心負評左

可能去gmarket再買多幾隻

我已經20幾隻……要食空氣了……大家加油

我都gmarket 買多幾隻

其實十一月回歸已經有咁既成績已經好好
不過大家有力出力啦
小八入圍金唱片
大賞sj應該未必拎到
其他團一年回歸幾次sj得一次
但點都要拎到本賞
有能力既買多幾隻

頂想正評唔小心負評左

可能去gmarket再買多幾隻

我已經20幾隻……要食空氣了……大家加油

我都gmarket 買多幾隻

其實十一月回歸已經有咁既成績已經好好
不過大家有力出力啦

已經好叻 回歸一次就嚟拍得上人地回歸幾次嘅量
关于中控应援棒这个新鲜事物,请教了使用过的小天使 ,总结了一下需要知道的和各位姐姐们分享

1.关联门票和荧光棒,茶蛋是有app自己用带nfc功能手机关联。但我翻了购物详情,没有app而是给出了工作时间和地点,应该是要现场携带应援棒和门票,去指定地点关联。不幸的话可能每场都要重新关联一次……(全场人要去同一个地方关联估计要排长队了,如果真的不能一次关联3张要每天去排一次队的话,我可能要考虑买三根了……)

2.自备电池,每次需要三节7号电池(台湾4号,国际AAA电池)

3.电池一定要自己带,不能在nh买。nh买的只能坚持1.5小时,要自己带宜家的或者南孚电池,才能坚持4小时以上。据说宜家会更亮

4.即使是宜家或南孚,也要每场都换,而且不能提前装进去,不然会吃电。最好关联前装进去,关联后取出来,进场再装进去。

5.三场差不多要带12-15颗电池,剩下的备用。

6.看完立刻把电池拆下来,不然容易坏。

补充:还要带充电宝,因为手机要一直开蓝牙。
怪不得这次周边有充电宝!!!

以上。
以上宝贵经验由可爱的@AnnraZir 科普,再次感恩笔芯昂

[CR: 新饭日记]

新科技

韓國網民有病

又點呀

好似係關新歌rap入面講既野
https://www.youtube.com/watch?v=c9fSp5we6w4
又有新歌聽

又幾好聽
关于中控应援棒这个新鲜事物,请教了使用过的小天使 ,总结了一下需要知道的和各位姐姐们分享

1.关联门票和荧光棒,茶蛋是有app自己用带nfc功能手机关联。但我翻了购物详情,没有app而是给出了工作时间和地点,应该是要现场携带应援棒和门票,去指定地点关联。不幸的话可能每场都要重新关联一次……(全场人要去同一个地方关联估计要排长队了,如果真的不能一次关联3张要每天去排一次队的话,我可能要考虑买三根了……)

2.自备电池,每次需要三节7号电池(台湾4号,国际AAA电池)

3.电池一定要自己带,不能在nh买。nh买的只能坚持1.5小时,要自己带宜家的或者南孚电池,才能坚持4小时以上。据说宜家会更亮

4.即使是宜家或南孚,也要每场都换,而且不能提前装进去,不然会吃电。最好关联前装进去,关联后取出来,进场再装进去。

以上。
以上宝贵经验由可爱的@AnnraZir 科普,再次感恩笔芯昂

新科技

哇好繁複

$m 突然咁好
係咪因為唔可以無左十元呢條大水喉🤔

$m 突然咁好

我諗都係有關利益
或者係成員有同高層傾要佢地做野?
始終呢件事又唔係始源錯晒
不過原因係咩 都係好事黎既

唔理因咩原因,係好事黎

以上。

新科技

哇好繁複

我就係睇到呢篇博文,老人家睇唔明到底要點做

$m 突然咁好

我諗都係有關利益
或者係成員有同高層傾要佢地做野?
始終呢件事又唔係始源錯晒
不過原因係咩 都係好事黎既

唔理因咩原因,係好事黎

終於

次次見到呢張相好怕羞
仲要字幕打乜鬼大丈夫

次次見到呢張相好怕羞
仲要字幕打乜鬼大丈夫

大丈夫係日文好似係“不要緊”既意思

次次見到呢張相好怕羞
仲要字幕打乜鬼大丈夫

大丈夫係日文好似係“不要緊”既意思

不過我諗邪左

私心放下敏哥先 佢又肥左

肥到成隻豬咁阿!!!!!

但依然可愛如初

肥到成隻豬咁阿!!!!!

但依然可愛如初

好可愛
https://star.ettoday.net/news/1069307
希大段嘢原來
唔好再有人中伏啦
https://star.ettoday.net/news/1069307
希大段嘢原來
唔好再有人中伏啦

韓國網民係咁
都唔係第一次扭曲人地既意思
之前winner邊個成員有首都比人話歧視女性
其實歌詞就係講緊個班人斷章取義

泡菜仔永遠都係忽忽地
個腦少左啲野咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞