女留學生東京被殺 室友被轟見死不救

305 回覆
404 Like 14 Dislike
大陸知乎討論得好熱烈,幾十個thread

好似話條仔拎住刀想搵條女箍煲,條女衝左入去鎖左門,但朋友仲喺出面,俾條仔劈死

有無LINK睇下

你冇上開知乎,唔同你講

are you on9?

自閉仔,你知唔知我講左d乜,你又講緊d乜?

無上開知乎就係自閉仔?

冇上知乎或者係自閉 但係上知乎嘅肯定係智障

Agree
公道講
幫人捱刀果條女就真係有義氣
來生不做中國人啦
你幫錯人擋刀啦

google 左 仲要唔醜
公道講
來生不做中國人啦
你幫錯人擋刀啦

比地方你避 幫你擋刀
結果比你反鎖門
作為中國人 個女仔都算係出淤泥而不染
同時又證明係中國真係無知恩圖報既想法
公道講
來生不做中國人啦
你幫錯人擋刀啦

比地方你避 幫你擋刀
結果比你反鎖門
仆街, 玩left 4 dead我d frd都係咁
自己入左去就閂門搶藥包唔撚理出面
想知個幾萬人請願係請啲咩,
要求死刑?要求唔好死刑??
報紙講到1999
不嬲有學識有志向果班中國人都俾支那人害死架啦
8964班學生,709果班維權律師

所以淨番果d支那都垃撚圾
有義氣嗰個就死咗,個仆街就乜事都無,公平咩?
公道講
來生不做中國人啦
你幫錯人擋刀啦

google 左 仲要唔醜

人靚心地好係真
利申:無google

劣幣驅逐良幣,基本上明白事理嘅,一千個裏面都唔知有冇一個
公道講
來生不做中國人啦
你幫錯人擋刀啦

比地方你避 幫你擋刀
結果比你反鎖門

d支那人見你好人唔食住上已經偷笑
香港都有呢d賤種,不過情況冇咁誇張姐
報紙講到1999

據了解,案件預計下月十一日在東京開庭。江秋蓮已經於上周六在日本東京池袋舉行簽名請願活動,要求日本政府判處陳世峰死刑,而外國人在日本判死也確有先例。

目前有大量中國留學生和華僑協助請願活動,收集了數萬份簽名遞交檢察院。

你中文攞U?
公道講
來生不做中國人啦
你幫錯人擋刀啦

比地方你避 幫你擋刀
結果比你反鎖門

其實係
一個女仔 無乜自保能力 都肯幫朋友擋住 好難能可貴
就算係識武術既男仔 遇到咁既情況都未必幫/會Hesitate
只恨佢識錯朋友 救完人仲要比條仆街威脅老母
R.I.P 來生不做中蟈人
大陸知乎討論得好熱烈,幾十個thread

好似話條仔拎住刀想搵條女箍煲,條女衝左入去鎖左門,但朋友仲喺出面,俾條仔劈死

有無LINK睇下

你冇上開知乎,唔同你講

are you on9?

自閉仔,你知唔知我講左d乜,你又講緊d乜?

無上開知乎就係自閉仔?

我話你語無倫次講野冇邏輯啊自閉仔

弱智就收嗲啦
我都已經認識到自己錯了,還要怎麼樣。

有義氣嗰個就死咗,個仆街就乜事都無,公平咩?

係呀品德良好就係死曬
醬缸文化愈撈愈濁愈黑
64果時已經體現到呢樣野
大陸人真本性,平時稱兄道弟一有事就露出本性
所以大陸呢個民族真係唔好幫
我都已經認識到自己錯了,還要怎麼樣

Sorly囉 仲想點呀?

呢D女人都應該判死刑

去search左
佢係因為件事比人唱通街無左份工先出黎講對唔住,如果佢生活無受影響,我諗佢永遠唔出黎。佢之前話因為死者老母爆佢全名而話要告人,話人網路欺凌佢,其實係因為死者老母搵佢,佢唔應機先搞到人地逼佢出黎

呢條八婆住死者屋企一毫子都無比,日用品都用死者,又食又拎,之後仲要害死人扮無辜,係咁強調同死者好fd,仲私自拎走死者遺物一年無比返家屬,痴撚線
唔反鎖就兩個死
報紙講到1999

據了解,案件預計下月十一日在東京開庭。江秋蓮已經於上周六在日本東京池袋舉行簽名請願活動,要求日本政府判處陳世峰死刑,而外國人在日本判死也確有先例。

目前有大量中國留學生和華僑協助請願活動,收集了數萬份簽名遞交檢察院。

你中文攞U?

冇睇清楚,柒撚左

劣幣驅逐良幣,基本上明白事理嘅,一千個裏面都唔知有冇一個

其實支那入面係有正常人 有啲仲好出色

不過都喺以前俾人迫害死撚哂 而家支那僅存嘅正常人好快都會絕種 最後淨低個100%都係垃圾嘅地方
乜撚野叫 讀研究生
我都已經認識到自己錯了,還要怎麼樣

Sorly囉 仲想點呀?

呢D女人都應該判死刑

去search左
佢係因為件事比人唱通街無左份工先出黎講對唔住,如果佢生活無受影響,我諗佢永遠唔出黎。佢之前話因為死者老母爆佢全名而話要告人,話人網路欺凌佢,其實係因為死者老母搵佢,佢唔應機先搞到人地逼佢出黎

呢條八婆住死者屋企一毫子都無比,日用品都用死者,又食又拎,之後仲要害死人扮無辜,係咁強調同死者好fd,仲私自拎走死者遺物一年無比返家屬,痴撚線

支那人係咁,好出奇
單野更加仆街既係
事後被害個老母完全搵唔到個女仔
微信俾佢block左
全家電話都入左個老母做黑名單
過左成二百幾日
個老母冇計
將佢地全家資料po上網
跟住即刻收到佢女仔老豆老母電話叫佢即刪文
女仔老母仲話你個女命短唔關人事
女仔就話唔刪文既我拒絕出庭作證

跟住個女仔俾大眾屌到飛起
先應承個老母出黎見面
一見面就喊苦喊忽,但就不斷模糊焦點,係d唔係最關鍵既認錯,但關鍵就左搖右擺

其實佢都唔覺自己有錯 會上電視都只係覺得自己委屈想洗底
假猩猩到話會多啲探個老母 之後問幾時 佢答:這不好說
個老母eq好高 比我一早就斬死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞