女留學生東京被殺 室友被轟見死不救

305 回覆
404 Like 14 Dislike
大陸知乎討論得好熱烈,幾十個thread

好似話條仔拎住刀想搵條女箍煲,條女衝左入去鎖左門,但朋友仲喺出面,俾條仔劈死

有無LINK睇下

你冇上開知乎,唔同你講

are you on9?

睇user名啦
唔開門係極度仆街
情冇可原

莫講話殺
有條殺打9我老死
我都同佢死過啦
事實證明姓劉既一直只係利用江既關係
根本冇當過佢係朋友
唔開門係極度仆街
情冇可原

莫講話殺
有條友打9我老死
我都同佢死過啦
事實證明姓劉既一直只係利用江既關係
根本冇當過佢係朋友
係中國人圈做好人嘅後果
點解個個睇到中國人醜陋
同時又忽視左死者都係中國人既義氣呢
不過唯一叫慶幸係單野發生係日本
都有法治既地方
如果係支那 果個姓劉果家心聯同埋國安叫江媽收聲
呢d新聞阻礙國家穩定呀
希望日本可以還佢地一個公道

呢單野輿論壓力都係圍繞住個人既人性
就算有群眾運動都唔會影響到中共管治
所以同樣係中國唔會有事
好似趙連海呢d就難講啦
佢開門最多一齊死 對住個渣刀癲佬幫唔到d咩 佢怕死唔敢開門理解到
但佢最仆街係完全唔內疚同講大話 ,真係好仆街
佢開門最多一齊死 對住個渣刀癲佬幫唔到d咩 佢怕死唔敢開門理解到

警都冇報
重要拒絕作證

重可以有咩藉口
支拿人真係on99 仲要請願保個殺人犯
btw 近排去過東京 留意到大大少少嘅鋪頭都有支拿人打緊工

啲請願唔係要求判佢死刑咩?

好多人話開門死兩個, 其實係開門同唔開門
結果都係死一個, 只係睇下死邊個 ,
呢個女人擺明係搵死者黎擋刀, 你俾人追斬, 你係受害者之一
但你咁樣拎人地做擋箭牌, 就算你本身係受害者都一樣係仆街
而家好似話佢老母已經請哂北京最top既律師團過日本打官司

同埋因為個室友名氣臭哂,佢成家人係北京等於過街老鼠,要等殺人個邊接濟,所以都應該唔會出庭
而家好似話佢老母已經請哂北京最top既律師團過日本打官司

同埋因為個室友名氣臭哂,佢成家人係北京等於過街老鼠,要等殺人個邊接濟,所以都應該唔會出庭

其實殺人哥邊可以點打呢場官司?
買兇殺埋條女啦 反正都係咁
然而江歌遇害之後,劉鑫拒絕向東京警察作證自己的前男友陳世峰是兇手,僅僅表示自己「隔着門聽不清楚」。
好撚仆街
大陸人去到日本就識簽名請願
如果係強國發生肯定冇人理
垃圾不如
女人係咁
唔明點解殺佢屋友
關佢撚事
害人精
想知個幾萬人請願係請啲咩,
要求死刑?要求唔好死刑??
報紙講到1999

據了解,案件預計下月十一日在東京開庭。江秋蓮已經於上周六在日本東京池袋舉行簽名請願活動,要求日本政府判處陳世峰死刑,而外國人在日本判死也確有先例。

目前有大量中國留學生和華僑協助請願活動,收集了數萬份簽名遞交檢察院。

你中文攞U?

冇睇清楚,柒撚左

U就U啦 扮乜撚野
有睇江歌阿媽同劉媽d錄音對話就知仆街
劉媽仲話江歌死唔係因為佢女害 係因為江歌命短
咁既說話都講得出
點解個個睇到中國人醜陋
同時又忽視左死者都係中國人既義氣呢

有義氣所以咪慘死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞