女留學生東京被殺 室友被轟見死不救

305 回覆
404 Like 14 Dislike
有睇江歌阿媽同劉媽d錄音對話就知仆街
劉媽仲話江歌死唔係因為佢女害 係因為江歌命短
咁既說話都講得出

D大陸傻閪成撚日以為道過歉就乜撚事都無!
支那人無撚得救
究竟要冇文化到咩地步先會改個女個名做單字鑫

我認同佢冇文化而且十分人渣仆街
但個名都屌埋
蚛蟈人天性係只求自己安全,踢同伴送死

btw:沒有一個蚛蟈人係無辜

我認同佢冇文化而且十分人渣仆街
但個名都屌埋

男仔都算,女仔名真係又肉酸又難聽
而家好似話佢老母已經請哂北京最top既律師團過日本打官司

同埋因為個室友名氣臭哂,佢成家人係北京等於過街老鼠,要等殺人個邊接濟,所以都應該唔會出庭

其實殺人哥邊可以點打呢場官司?

陳家的做法聰明到冷血。你同樣對比這個案件另一方劉鑫就能知道為什麼了。

江歌案件目前最關鍵的就是江歌的死因。和劉鑫在媒體中對峙時江歌母親的說法是一個「猜測」,她認為江歌是替劉鑫去死的。陳世峰的目標是劉鑫,江歌擋在門外所以被刺死;但是劉鑫的說法是她當時在房內,並不知道門外江歌和陳世峰的情況。

具體是怎麼回事,還得看陳世峰。你覺得如果你作為陳世峰的辯護律師,你會推薦他採用怎樣的說法?他會說自己那天拿刀就是為了去刺殺劉鑫,然後路上遇到江歌阻攔就殺死了江歌?當然不會,這就是故意謀殺了。對他來說在法庭上最有利的說法就是當天去找劉鑫,和江歌意外起了衝突,然後一時腦熱,殺了江歌。這樣的說法殺人預謀就少了。他也更容易得到輕判。

條臭八收咗錢唔比講啦應該
而家好似話佢老母已經請哂北京最top既律師團過日本打官司

同埋因為個室友名氣臭哂,佢成家人係北京等於過街老鼠,要等殺人個邊接濟,所以都應該唔會出庭

其實殺人哥邊可以點打呢場官司?

陳家的做法聰明到冷血。你同樣對比這個案件另一方劉鑫就能知道為什麼了。

江歌案件目前最關鍵的就是江歌的死因。和劉鑫在媒體中對峙時江歌母親的說法是一個「猜測」,她認為江歌是替劉鑫去死的。陳世峰的目標是劉鑫,江歌擋在門外所以被刺死;但是劉鑫的說法是她當時在房內,並不知道門外江歌和陳世峰的情況。

具體是怎麼回事,還得看陳世峰。你覺得如果你作為陳世峰的辯護律師,你會推薦他採用怎樣的說法?他會說自己那天拿刀就是為了去刺殺劉鑫,然後路上遇到江歌阻攔就殺死了江歌?當然不會,這就是故意謀殺了。對他來說在法庭上最有利的說法就是當天去找劉鑫,和江歌意外起了衝突,然後一時腦熱,殺了江歌。這樣的說法殺人預謀就少了。他也更容易得到輕判。

條臭八收咗錢唔比講啦應該

垃圾國家 講真如果我係死者老豆老母
法律制裁唔到佢
我一定會痴撚左線咁執行私刑
支那人不意外,我都試過有次係朗豪坊有兩個後生大陸妹問路,我好心教佢地,點知講完之後立即西面轉身走,唔該都無聲,總好似欠左佢咁。全大陸人精神面貌就係咁。
識錯朋友
正仆街大陸仔
如果殺人條友要坐監,我破例支持佢老豆老母玩弄下權力,整到個劉X屋企家破人亡
支那人不意外,我都試過有次係朗豪坊有兩個後生大陸妹問路,我好心教佢地,點知講完之後立即西面轉身走,唔該都無聲,總好似欠左佢咁。全大陸人精神面貌就係咁。

呢d糟遇我諗無咩香港人未遇過

自由行開放咁耐我真係未試過比支那問路有講謝謝之類

頂多遇到一個
不過講白話0既廣東妹

而家聽到普通話問路都費時理~扮聽唔到
原來認識到自己錯了就大撚哂
支拿人真係on99 仲要請願保個殺人犯
btw 近排去過東京 留意到大大少少嘅鋪頭都有支拿人打緊工

好似係請願要死刑呀
判個前男友死刑之前可唔可以放一放佢出嚟 等佢劈死咗個自私閪先
話開咗門就兩個死嗰啲
劉鑫死有咩問題?
我唔認為有問題
個陳世峰佢惹返嚟

朋友借地方你訓
未至於要義氣到
幫你擋埋痴線佬 代你死埋 下話
(如果唔係度門開唔到嘅話)

連江歌老母都話 自細就灌輸:
"江歌條命係老母、姥姥的
唔能夠自己想死就去自殺"
所以(暫時話推測)如果開到門
一定入咗屋 唔會喺出面擋刀
江歌個樣都叫白淨試正,可惜
痴撚線冷血到仆街
唔明點解殺佢屋友
關佢撚事
害人精

同痴線佬講常理
支那人種就係咁

個gif正
平時好多嘢講嗰班五毛點解呢個post無晒影既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞