即影即有貼相 / 集中討論post (5)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

藥水問題
New Polaroid 可恥
但仍然要幫襯
總之要電都煩,上次行到上山頂影左兩張部wide 300無哂電,買左都未夠一個月
最理想都係全機械 + 手攪出片

畫圖擺上kickstarter

畫緊個手攪片夾比自己用

不如整埋mount比唔同機用

暫時都係想配合部4x5用,唔知仲有咩機可以用到

岩啦 我就係想45玩fuji wide

有買lomo belair holder既巴打影幾張相比我參考就好

重有 film 未影晒,影完可以影個 back 俾巴打參考

用3D畫好高級...
我都係研究緊鋸木度尺改機.....
總之要電都煩,上次行到上山頂影左兩張部wide 300無哂電,買左都未夠一個月
最理想都係全機械 + 手攪出片

畫圖擺上kickstarter

畫緊個手攪片夾比自己用

不如整埋mount比唔同機用

暫時都係想配合部4x5用,唔知仲有咩機可以用到

岩啦 我就係想45玩fuji wide

有買lomo belair holder既巴打影幾張相比我參考就好

重有 film 未影晒,影完可以影個 back 俾巴打參考

用3D畫好高級...
我都係研究緊鋸木度尺改機.....

木搞唔掂…好重本

本身有部mini 90 但覺得相紙好細

而家諗緊換lomo wide 定wide 300好
Lomo多野玩啲 但貴成倍
有冇人可以俾啲意見
成日形住lomo d機好膠好易壞

有冇人可以俾啲意見

未玩過lomo. wide,不過如果真係多野玩唔好慳幾舊水,wide 300暫時我只會係日頭影遠景用
呢啲節日,你一開腳架,大家就攞起部手機同你一齊影,你有你長曝,佢有佢閃燈

有冇人可以俾啲意見

未玩過lomo. wide,不過如果真係多野玩唔好慳幾舊水,wide 300暫時我只會係日頭影遠景用

lomo個部功能上齊全啲
又有B快門
仲有啲鏡頭仔換落去好似係

有冇人可以俾啲意見

又有B快門

我諗闊老母應該好 J 過劉慧卿老母嘅
btw等緊我老母來貨

有冇人可以俾啲意見

又有B快門

btw等緊我老母來貨

但方lomo好似好多電子野玩

有冇人可以俾啲意見

又有B快門

btw等緊我老母來貨

但方lomo好似好多電子野玩

所以我back
但我冇比較過同之前機種有乜分別

點玩法, 點mount落第部機度

有無教學

有無教學

個back就淘返黎既,電子野我唔識搞,我做既野只係扭開幾粒螺絲,貼少少黑絨布,cut塊鋁片,再裝返埋一齊
掛住整無影相
第一盒黑白

藥水問題
New Polaroid 可恥
但仍然要幫襯

應該左手面個藥水包d藥水變左
TIP真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞