即影即有貼相 / 集中討論post (5)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
專家級

如果fuji/lomo肯正正經經出部全手動既相機就唔洗咁麻煩

好勁
專家級

如果fuji/lomo肯正正經經出部全手動既相機就唔洗咁麻煩

Fuji 咁多年。。。唉。。應該唔再出啲高階即影即有

Lomo 應該冇技術啩做 定 無心!
專家級

Fuji 咁多年。。。唉。。應該唔再出啲高階即影即有

Lomo 應該冇技術啩做 定 無心!

唔係無技術
佢只要做個背同機身已經ok
不過以lomography 作風係唔會 但做埋鏡的話 鏡頭品質 光學 又唔夠人黎
同埋lomo傾向唔係技術航先 所以應該無一部lomo嘅機係需要有好大技術先用到
專家級

我都好想有部技術型概機可幾以用fuji 即影即有
似乎台仔隻背暫時你數一數二嘅選擇

菲林都有傻瓜 半專業 專業
即影即有都應該要有
專家級

即影即有都應該要有

台仔果個應該唔夠數,另外要用電唔太適合我

反而lomo belair果隻wide背好吸引,不過無得獨立買
專家級

即影即有都應該要有

反而lomo belair果隻wide背好吸引,不過無得獨立買

想拎佢隻背改?
專家級

即影即有都應該要有

想拎佢隻背改?

係,成本又低啲
我見到呢到有巴打有
lomography 比較似玩一些本來數碼相機已有嘅功能
但正因為巴打話齋即影即有冇
佢就入這個空位來做

以做生意我覺得其實幾醒目

至少好過搵FUJI貼牌整架唔同樣嘅出來當係自己出
專家級

即影即有都應該要有

想拎佢隻背改?

係,成本又低啲
我見到呢到有巴打有

可以獨立買架
舊年獨立買咗 lomo wide 背的
外國好多高手用佢嚟改機
外國好多高手用佢嚟改機

好似唔再賣,官網都無
外國好多高手用佢嚟改機

好似唔再賣,官網都無

見到個個都改機即收
專家級

即影即有都應該要有

出專業即影即有應該易過翻出packfilm
專家級

即影即有都應該要有

出專業即影即有應該易過翻出packfilm

出專業即影即有應該好賺過翻出packfilm
lomography hk 上環店就收皮

土地問題?
試下學黑店賣壞機俾人
再由客人俾錢整就可以一機兩賺夠交租啦
外國好多高手用佢嚟改機

好似唔再賣,官網都無

見到個個都改機即收

係...宜家只可以連部機買
外國好多高手用佢嚟改機

好似唔再賣,官網都無

見到個個都改機即收

係...宜家只可以連部機買

ebay淘寶都搵唔到

土地問題?
試下學黑店賣壞機俾人

本身間鋪應該都唔係打算賺錢,位置唔吊腳,平時都無咩客入去,反正上網買都一樣

平日食完lunch好鐘意行過去睇下

土地問題?
試下學黑店賣壞機俾人

本身間鋪應該都唔係打算賺錢,位置吊腳,平時都無咩客入去,反正上網買都一樣

土地問題?
試下學黑店賣壞機俾人

本身間鋪應該都唔係打算賺錢,位置唔吊腳,平時都無咩客入去,反正上網買都一樣

依家喺誠品開咗counter應該仲旺

土地問題?
試下學黑店賣壞機俾人

早已經離開港島

土地問題?
試下學黑店賣壞機俾人

早已經離開港島

又唔係過唔係打算賺錢嘅
十年前嘅lomography hk同依加呢批人好似唔同哂
如果十年前無上環店唔會有lomography hk好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞