即影即有貼相 / 集中討論post (5)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
新手想問如果買入門機budget around 1k係咪直接mini 90 ?

如果新手建議玩fuji film,睇下你想影mini(~$36)/wide(~$50)/square(~$76)

mini 90 淨係粒電已經值得買嚟玩,wide就又平又大路就wide 300,square 未玩過,不過好多巴打訂左lomo果部

玩熟左可以搵下有冇全手動既相機

感謝詳細解答
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

我有冇睇錯,佢係咪有個add-on係方轉mini back
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

好奇既係咁view finder個取景咪好難預
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

如果本身冇mini機 加個背都抵玩

會唔會係個viewfinder加條線幫你預位之類
利申鳩噏
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

四方老母買銀紅定啡白好
四方老母買銀紅定啡白好

自己鐘意嫁姐呢D
利申 銀紅
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

講起就搞笑
wide大張過佢97蚊2盒
square 細張d要7x蚊一盒
新手想問如果買入門機budget around 1k係咪直接mini 90 ?

我會建議wide機
mini太細張(and too mainstream)
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

咁叫唔叫換背
而加富士四方大概幾錢盒
諗緊係唔係老母到買埋

買埋 平少少又行少轉

岩岩上水又爆哂 一班大師
補一句其實格仔鋪都唔貴
係新界山長水遠益地鐵
不如俾格仔鋪賺啦

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

部機一邊有個吐片用嘅”鈎“
如果mini擺中間個鈎會接唔上盒相紙
技術上要側埋一邊

咁叫唔叫換背

原則上:算係

我會建議wide機

[url]你引人買左部mini嘅先再升呢嘛
利申絕對係即影即有打手[/url]

我會建議wide機

你引人買左部mini嘅先再升呢嘛
利申絕對係即影即有打手

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

可惜已有diana instant back
況且正在情迷劉慧卿四方相同wide相
Diana已經休息多時

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

個背其實幾流

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

個背其實幾流

咁快收左貨

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

個背其實幾流

咁快收左貨

佢條片

買埋 平少少又行少轉

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

個背其實幾流

咁快收左貨

佢條片

真係冇留意
仲諗住咁快有得玩我仲提緊佢記得改地址

btw 個back作用係遮光同埋頂住盒菲林only啦

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

個背其實幾流

咁快收左貨

佢條片

真係冇留意

所以老母咪比backers屌話掠水 買塊膠定住盒菲林
兩睇啦

利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

技術上要側埋一邊

個背其實幾流

咁快收左貨

佢條片

真係冇留意

所以老母咪比backers屌話掠水 買塊膠定住盒菲林
兩睇啦

但其實之前diana back果d其實都係咁原理
事實上又好難咁計

唔通攝叠舊報紙頂住算
幾時會有一部機可以影得fuji三種size相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞