即影即有貼相 / 集中討論post (5)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

買埋 平少少又行少轉

我有冇睇錯,佢係咪有個add-on係方轉mini back

係呀 之前已經話會出

商討下有咩好野加
對mini背好有興趣

好奇既係咁view finder個取景咪好難預

如果本身冇mini機 加個背都抵玩

會唔會係個viewfinder加條線幫你預位之類
利申鳩噏

最抵死佢仲側埋一邊

部機一邊有個吐片用嘅”鈎“
如果mini擺中間個鈎會接唔上盒相紙
技術上要側埋一邊

個背其實幾流

等於d人鋸爛部wide影square一樣
幾時會有一部機可以影得fuji三種size相

我又覺得唔洗咁慳嘅
宜家仲有無得訂四方老母
睇睇下都想買
宜家仲有無得訂四方老母
睇睇下都想買

佢個網好似有得訂

只係買左個3pack

只係買左個3pack

唔買咪影多啲四方囉

只係買左個3pack

唔影返多啲又好似哂左部機,而佢個價錢又真係抵好多

只係買左個3pack

唔買咪影多啲四方囉

今年年頭我仲諗住改落sx70度影
宜家真係唔洗嘞

不過,都係要實物實影先知結果點

菲林質素我冇懷疑嘅就
我最愛嘅死黑滑劣劣

只係買左個3pack

發覺禁左一次就無得再買另外Dpack

只係買左個3pack

發覺禁左一次就無得再買另外Dpack

香港四方富賤fuji菲林都唔係好貴姐
用開polaroid對100蚊以下嘅film已經無感
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20171122/1245446/
資深拍立得玩家「大雄」陳健雄,從1993年從事攝影以來,已經收集了破百台拍立得,從要價10幾萬的專業機種、稀有造型,到最常見的寶麗萊(Polaroid)600型,無論限量、品牌聯名版,只要有看到,他無一不竭盡全力收藏,至今花費百萬以上,因此被家人質疑「你到底買夠了沒有」,等他網拍購得的拍立得寄達是他每個月最開心的時候,甚至還拍了只用拍立得遮住重點部位的裸照,你說他瘋不瘋狂?

乳甜藥希巴打幾時show下d收藏

如果我講我嘅失敗係幫到其他人嘅
咁佢地就有價值了。
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20171122/1245446/
資深拍立得玩家「大雄」陳健雄,從1993年從事攝影以來,已經收集了破百台拍立得,從要價10幾萬的專業機種、稀有造型,到最常見的寶麗萊(Polaroid)600型,無論限量、品牌聯名版,只要有看到,他無一不竭盡全力收藏,至今花費百萬以上,因此被家人質疑「你到底買夠了沒有」,等他網拍購得的拍立得寄達是他每個月最開心的時候,甚至還拍了只用拍立得遮住重點部位的裸照,你說他瘋不瘋狂?

我其實唔多
我係鍾意試野多

因為冇乜人教我
google到唔做亦唔等於識

好似有個巴打好多唔同款
Lomo'Instant Wide 白/黑版本

(黑)單機版本 HKD1,480👉 HKD1,258
(白)單機版本 HKD1,480👉 HKD1,258
(白)連鏡頭套裝 HKD1,880👉 HKD1,504

如果唔係岩岩收左部500af應該會入手

我都想搵部影wide
但lomography呢部上過手感覺唔太好

我都想搵部影wide

咁多巴打BACK
可以睇定D先嘅
我都有BACK

我都想搵部影wide

咁多巴打BACK
可以睇定D先嘅
我都有BACK

有睇過instax wide300,但如果對比起lomo個部個樣同功能好似齊全啲

我都想搵部影wide

咁多巴打BACK
可以睇定D先嘅
我都有BACK

有睇過instax wide300,但如果對比起lomo個部個樣同功能好似齊全啲

agger 不過我BACK四方
資深拍立得玩家「大雄」陳健雄,從1993年從事攝影以來,已經收集了破百台拍立得,從要價10幾萬的專業機種、稀有造型,到最常見的寶麗萊(Polaroid)600型,無論限量、品牌聯名版,只要有看到,他無一不竭盡全力收藏,至今花費百萬以上,因此被家人質疑「你到底買夠了沒有」,等他網拍購得的拍立得寄達是他每個月最開心的時候,甚至還拍了[red]只用拍立得遮住重點部位的裸照[/red],你說他瘋不瘋狂?

等巴打 show off

如果出街會搵牛油紙夾

咁抵嘅
有無Link
我SQ10 出嗰陣喺日本買咗廿盒,維返港紙要8x蚊盒,仲貴過旺角

咁抵嘅
有無Link
我SQ10 出嗰陣喺日本買咗廿盒,維返港紙要8x蚊盒,仲貴過旺角

*自製

等巴打 show off

等其他巴打 show off

off 已 shown
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞