即影即有貼相 / 集中討論post (5)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

宜家個ceo只為錢
佢亦只會推動為佢帶來財富嘅攝影文化

仲有冇人唔信?

屌! 唔好玩到老母四方無相紙用啊!

我諗佢係想的

lv果招
你任何菲林相紙
係四方形就告

相反impossible創辦人係唔會做這種事
可惜佢已退出

我再強調
寶麗來對我來講
係一間supplier
只係大家各耶所需
lomo方到手果日有機無紙就好笑
lomo方到手果日有機無紙就好笑

話時話可能外國係咪預計到宜家個寶麗來柒?
舊機真係愈升愈有,好似係
屌!impossible 可恥!
影返張相平衡一下心情先

Lomography Belair w/ instant wide back
90mm f16 w/ ND 3x filter , Double Exposure
影返張相平衡一下心情先

Lomography Belair w/ instant wide back
90mm f16 w/ ND 3x filter , Double Exposure

仲有咩鏡可以揀?
影返張相平衡一下心情先

仲有咩鏡可以揀?

跟機有2支膠鏡
58mm , 90mm / F8,F16
即係點?罷影四方相
全部拉 長佢影wide咁嗎?
即係點?罷影四方相

定宜 家strong hold 定 四方果 大手入貨
四方都未玩過就開始炒
即係點?罷影四方相

定宜 家strong hold 定 四方果 大手入貨

我架尖sx70都過百euro

宜家個ceo只為錢

仲有冇人唔信?

我諗佢係想的

lv果招
你任何菲林相紙
係四方形就告

可惜佢已退出

我再強調
寶麗來對我來講
係一間supplier
只係大家各耶所需

呢鋪我撐富賤啦
頭先張相跌左落舊屎到,然後發現原來fuji相可以用水洗
頭先張相跌左落舊屎到,然後發現原來fuji相可以用水洗

外星語言?

宜家個ceo只為錢

仲有冇人唔信?

我諗佢係想的

lv果招
你任何菲林相紙
係四方形就告

可惜佢已退出

我再強調
寶麗來對我來講
係一間supplier
只係大家各耶所需

呢鋪我撐富賤啦

撐富賤出sx70及600菲林

我覺得,四方形
係上天俾人類
冇講過只係俾“新“寶麗來
今日影咗幾張,貼下相先

呢張 IP 唔使 check 啦

90mm f16 w/ ND 3x filter
今日影咗幾張,貼下相先

呢張 IP 唔使 check 啦

90mm f16 w/ ND 3x filter

感覺有少少似係戲院入面影銀幕

正呀喂

Polaroid風琴機?
packfilm要係好正 可惜要停產
好似話係因為生產原材料唔會再有供應所以fujifilm被逼停產
好好珍惜淨低既packfilm啦

好似話係因為生產原材料唔會再有供應所以fujifilm被逼停產

成個post 突然轉左風向賤記係受害者

成個post 突然轉左風向賤記係受害者

外國唔知點睇
不過有一點我一直覺得嘅係:

現POLAROID CEO並不如當日Florian Kaps咁有心去諗個技術

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞