【死有時】我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信-Post credits scene

1001 回覆
550 Like 9 Dislike
樓主你出文係唔慢,但你d 故好吊人癮嘛
我同自己講左幾次等個故完左先入來睇
點知又f5
gay廉出文算快架啦 只係我地推po仲快咁解
睇黎開定新post 都得
推下推下就唔小心 1001 都未完

都唔佢仲有幾多
推推下就彩蛋架啦

都唔佢仲有幾多
推呀
之前已經諗 主角救起一船人一定會有問題
依加應該係 陰間阿頭發現生死冊俾主角搞亂咗
就搞主角 再整死返啲人

文呢gay廉
一個星期無追又多個post 但仲未完
其實你仲有幾%就到真真真。大結局

btw, 文呢
頂, 真係無印象郵輪事件
幾時既文黎
幾時既文黎

好前架喇,好似係第2單案,警察叫主角幫手查墮海事件,最後發現關販毒事,老豆同毒品一齊墮海,個仔寧願執毒品都唔救老豆
幾時既文黎

好前架喇,好似係第2單案,警察叫主角幫手查墮海事件,最後發現關販毒事,老豆同毒品一齊墮海,個仔寧願執毒品都唔救老豆

然後老豆係陰間偷睇到生死簿,用會出事既郵輪名黎同主角交換唔係陽間踢爆呀仔
好多文 開心
文好多,但節奏好慢
好好睇
正呀
又要開新post的節奏
幾時既文黎

然後老豆係陰間偷睇到生死簿,用會出事既郵輪名黎同主角交換唔係陽間踢爆呀仔

點解好似有睇過前半話一齊墜海,但係無睇過話用生死簿交換
幾時既文黎

點解好似有睇過前半話一齊墜海,但係無睇過話用生死簿交換

個老豆好輕描淡寫地話入面有本生死簿,
係生死簿到見到一隻郵輪既名同時間日期,
吊主角癮,同佢講你想知就搵啲野黎交換
又要開新post的節奏

啊啊啊唔好呀
王胤瀅眼神變得閃閃縮縮,有啲心不在焉。

一路食米線嘅時候,佢都問非所答,講嘢九唔搭八咁。

「妳做咩呀?唔舒服?」

「唔係⋯⋯」佢低頭望住碗食完嘅米線。

「妳咁奇怪嘅。」

「我⋯⋯可能知道點解佢哋哩班人有咩共通點。」

「有咩共通點?」我好奇地問。

「哩層⋯⋯我未完全肯定,當我查到之後再同你講。」王胤瀅好堅定咁講,我都唔好意思再追問落去。

「你今次去,打算點查?」

「我都係想搵到底點解會發生哩啲事,我諗唯一可以解釋嘅,就係記錄晒哩一切嘅書。」

「書?」

「生死簿。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞