【死有時】我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信-Post credits scene

1001 回覆
550 Like 9 Dislike
睇落真係就嚟完,但巴絲打們都推得好快
可能真係焗住要新post
Push
睇落真係就嚟完,但巴絲打們都推得好快
可能真係焗住要新post

但係好似有好多野都未講?
推推
正評加更
推推推
正評加更

你已正評了這討論

正評加更

原來我呢個post未正皮 正返比你啦
鬼叫你個個post都話完到
每次都好快live 左
正評你留言 唔話得啦掛
仲有幾多篇就會完?
live jor diu
無文就推尻到1001
一口氣追返哂好爽
但live咗好唔爽
其實有個問題好想問下樓主
但係可能會有啲冒犯
樓主你係一早寫好哂 定還是每日都keep住寫緊?
但係可能會有啲冒犯

佢之前講過出呢篇嗰陣已經寫好八成
確認正評
但係可能會有啲冒犯

佢之前講過出呢篇嗰陣已經寫好八成

咁最好一次過岀哂
文呢
但係可能會有啲冒犯

寫好八成,包括大網同概念,但有KEEP住每日改嘅
如果有多d文,快d睇到結局就好了
佢媽咪好擔心咁走過嚟,拉開我話:「你走啦,唔好再逼佢!佢情況已經唔好㗎啦。」

「你信我啦,我都信你唔係有精神病。」我繼續大叫。

無任何聲音。

「我知你見到你死咗嘅爸爸,係咪?我信你真係見到。」

房門漸漸打開一條小狹縫。

「真係?」佢問。

「嗯。」

過咗一陣,房門打開,佢慢慢咁行出嚟。

「你⋯⋯真係⋯⋯信?」

「無錯。」

「你呃我!」佢皺眉頭講。

「無,因為我都見到⋯⋯你嗰個世界,所以你絕對唔係精神病。」

李繁生終於肯坐低,靜靜咁細講件:「其實我都唔知自己點解會咁。」

李繁生話,有一日發夢嘅時候,喺一個漆黑無光嘅地方,夢見一個男人。

個男人係夢入裡面問佢:「你想唔想見返你死咗嘅爸爸。」

「想呀!我想呀!」之從李繁仁嘅父親喺地盤工業意外而死之後,李繁仁一直都好掛住佢爸爸,好想同佢講返嘢。

「如果我可以帶你去見佢呢。」

「你可以?」

「無錯呀,我可以幫陰陽相隔嘅親人⋯⋯見面。」

就係咁,李繁仁就畀佢帶咗一個有好大個夕陽嘅地方。

喺一間河邊嘅小木屋度,李繁仁再次見返佢嘅父親,死咗嘅父親。

「爸爸!」佢馬上擁抱佢爸爸,好熟悉嘅氣味同懷抱。

「仔⋯⋯」

佢好後悔無好好同佢爸爸傾過計。

「你知唔知道,我同媽咪都好掛住你。」

李繁仁滔滔不絕咁開始講返佢哋嘅生活,因為實在太耐無見,佢完全講唔停,直至個神秘男人同佢講:「係時候要走啦。」
好想有文睇呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞