【死有時】我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信-Post credits scene

1001 回覆
550 Like 9 Dislike
推呀
亮哥條女出賣佢

亮哥??? 乜水??
啲文太短 停既位太柒所以先咁多問題
一定係

唔係 哩篇劇情設計係複雜少少咁多
唔係TVB式直線發展
一定係

唔係TVB式直線發展

係咩太小嘅問題 你覺得連仔冇智慧去理解複雜少少嘅劇情設計咩
一定係

唔係TVB式直線發展

太小嘅問題 你覺得連仔冇智慧去理解複雜少少嘅劇情設計咩
Lm
亮哥條女出賣佢

亮哥??? 乜水??

你重頭睇過 唔該
亮哥條女出賣佢

唔係話要郵局內部先有個份野去流出咩?
一定係

唔係TVB式直線發展

係咩太小嘅問題 你覺得連仔冇智慧去理解複雜少少嘅劇情設計咩

其實係因為樓主有時出文太慢
劇情轉換場景又多
拖慢左咪會覺得飛黎飛去 唔記得上次睇到邊
先會覺得睇得亂同唔明姐
可以睇完再睇
Gay 廉準備緊開新post?

係囉,又要準備傳送門
係喎 唔經唔覺就22頁
其實公道啲講 我出文都叫慢?
「但⋯⋯但⋯⋯一旦我停職嘅話,就無人會再送信去陰間㗎啦啵⋯⋯」

「哩一層,我哋都冇辦法。」

「對唔住,我實在接受唔到。」我好誠懇咁講。

「我已經講咗話可以啦,你唔洗擔心哩樣。」

「明白但哩樣嘢真係做唔到,如果停止嘅話,實在有違前輩嘅願望。」

「你最好諗清楚,難道你睇唔到出面好多人因為死咗嘅親人而自殺咩,我係唔會畀你咁做。」

企喺房門前,我諗唔到有啲咩阻止我,我好相信我做緊嘅嘢。

我背住佢話:「我會照做。」

「你仲未累夠人自殺?」

「我唔覺得係關送信事。」

「即係你唔聽命令?」

「恕難從命。」

「咁好可惜,南門亮,由於嚴重犯錯嘅關係,哩一刻開始,你已經再唔係郵局嘅職員。」

佢指住門口,話:「請。」

臨走前,我問:「局長⋯⋯其實哩個係咪你最想見到嘅結果?」

佢無答我。

當走出房間時,娟姐正正就拎住茶正正喺門口企住。

佢嘅眼神已經表明佢聽到晒。

我對佢苦笑一下,佢問我:「咁你而家打算點呀?」

「我都唔知⋯⋯但諗住點都要搵到啲人自殺嘅原因,佢哋無可能無啦啦見得返以前嘅親人。當中一定有啲原因。」我望住手中嘅報紙講。

娟姐嘅臉容都係好似好擔心我。

「你真係要小心呀,局長一定會阻止你咁樣做,因為哩樣都關乎郵局嘅聲譽。」

「多謝妳呀娟姐。」到咗哩一刻,佢都係咁關心我,搞到我真係有啲感動。

「咁你會由邊度入手?」

「新聞報道話哩個人曾經想自殺,但咁啱屋企人經過救返佢,我諗我第一步係會搵佢先。」

我舉起手中嘅報紙,報紙上係一個四眼學生嘅樣。

應該冇得救,因為係郵輪上面ge人黎
我想知重有啲咩post 名可以用 推爆佢
其實局長會唔會係陰間都有個職位 例如守衛或者管生死簿之類
其實公道啲講 我出文都叫慢?

其實唔算,只係每次份量唔算多,又成日喺緊張位停
同我追緊幾個故都停左更比,真係算係咁
個節奏真係唔係好似呢個post完到
推到開新post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞