【死有時】我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信-Post credits scene

1001 回覆
550 Like 9 Dislike
Maggie係邊個啊?唔記得左

個客
得兩篇
永遠都完唔到

寫信俾老豆話佢同佢阿哥都係同性戀果個
我完全唔明白發生咩事。

電話已經開始不停咁震,無數個不明來歷嘅電話接連打過嚟,接二連三咁,電話就好似中咗詛咒咁係咁響!

我要不停咁樣cut線,當係咁cut係咁嘅時候,娟姐嘅電話就出現係螢幕,我即刻停手接聽。

「大件事啦,你出事啦!」娟姐喺電話裏面,語氣好緊張咁講。

「出事?我出乜嘢事?」我唔太明白咁樣問。

早前自殺潮事件喺網上牽起熱烈嘅討論,好多人都喺討論區追查哩件案件。

眾說紛紜,有啲人話係受外星人嘅影響,外星人唔知用咗啲乜嘢方法,令佢哋情緒低落自殺。

有啲人呢就話,係新興嘅宗教,又再發動自殺潮,好似以前美國啲邪教咁樣,煽動人去自殺。

當討論得好激烈嘅時候,突然流傳出一份文件。
得一篇

今日唔係放假㗎咩

星期六日唔洗OT咁好?

唔洗呀 但有苦自己知
西巴好識吊人癮

邊有吊
成日無睇一野追晒
但唔夠頂癮
係咪佟菫萓條八婆做既
係咪佟菫萓條八婆做既

嬲豬

嬲豬

TB
交多啲貨好喎
嗰份文件就係披露郵政局架構下有一個特別嘅部門,幫人由人間送信去陰間,畀佢哋死去嘅親人。

「一定就係咁所以出事!」

「究竟係咩部門嚟?有咁荒謬嘅嘢㗎咩?」

「陰間?真係有哩樣嘢?點解我哋從來都唔知嘅?」

「死咗嘅親人喎!新聞報道咪話好多人都係見過自己死咗嘅親人囉!證據完全吻合!幾肯定哩件事都係關郵政局事㗎啦!」

「郵政局職員死全家!」

網上嘅力量非常龐大,好快地我畀人起咗底,矛頭直指我哩個職員身上,所有人都認為係我搞到咁多自殺嘅人出現。

我的地址、電話、讀嘅學校,基本上所有個人嘅資料都俾人哋起晒底,放晒上網。

「哩條友嘅媽咪同細妹,都係唔見咗,會唔會係咁因為所以報復社會?」

「有無人會幫佢叫外賣?呢排Pizza Hut好似幾好食。」

睇完哩啲留言,我終於明白點解我會電話會響過不停。
交多啲貨好喎

我都叫勤力啦
硬係覺得1999
硬係覺得1999

睇黎有潛質開多個post先完到個故

係?? 樓主似係想早啲搞惦個故

係?? 樓主似係想早啲搞惦個故

Post 多d
係咪我miss左啲咩
阿龍話唔明點解主角次次大難不死之後即刻推佢落去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞