最近發現返工前跑步真係好爽

244 回覆
878 Like 19 Dislike
最大障礙係...
難得放完工無耐想做下自己野既時間都無,就要上床訓教
假設放完工返到去19:00,可能食完飯沖完涼就上床訓教
第二朝又要大清早起身跑步,跑完步又要準備返工

每當諗起自己連少少私人時間都無,就打消想晨跑既意慾

晨跑就係你嘅私人時間
成個世界冇乜人 得你一個同啲呼吸聲

但有時同朋友whatsapp/IG聯誼下傾下計,樓主你係咪一去到22:00就自動唔online?

不過我都好嚮往世界得自己一個果種清靜,但自己又唔想犧牲私人時間去成全呢件事,所以樓主你真係好超脫

十點零訓 電話放廳 唔好比機會自己禁到

其實好睇你點取捨 每日做少少時間 唔會影響到原先生活太多

我肯定唔係超脫 我只係比超脫嘅人影響到嘅普通人
朝頭早跑真係好開心
平時超多人的地方任你跑
早排仲可以跑到見到出太陽
人都健康啲
利申:
5點起身
6點跑完沖涼
7點番工
8半開工

晨操同好
好想試下五點跑步 諗到個種靜真係好爽

利申跑夜晩

朝頭早跑真係好開心
平時超多人的地方任你跑
早排仲可以跑到見到出太陽
人都健康啲
利申:
5點起身
6點跑完沖涼
7點番工
8半開工

咁早餐呢??

早餐番到公司仲有少少時間食
朝早跑多數要午睡補充返 如果公司同屋企相隔唔遠 可以玩通勤跑 觀塘某潮牌店長朝朝早都係沙田跑返去觀塘 成五十歲人 真心佩服

有睇過佢訪問 好撚型

係咪跑到去彩虹之後搭mtr 嗰個 我見留言小佢最後咪又係要搭鐵

沙田跑到彩虹已經好勁啦 仲要五十幾歲 佢都係果到沖涼姐
朝早跑多數要午睡補充返 如果公司同屋企相隔唔遠 可以玩通勤跑 觀塘某潮牌店長朝朝早都係沙田跑返去觀塘 成五十歲人 真心佩服

有睇過佢訪問 好撚型

係咪跑到去彩虹之後搭mtr 嗰個 我見留言小佢最後咪又係要搭鐵

沙田跑到彩虹已經好勁啦 仲要五十幾歲 佢都係果到沖涼姐

仲要係跑山路 你估易咩
咁你每星期跑幾多次
巴打跑開幾k
同埋巴打日日飲茶 啲牙會唔會變黃

唔定 7-9km 到 睇個朝心情

會黃架 所以飲完用水𠻴下口
咁你每星期跑幾多次

一至五
上個冬天有一輪係
朝早孭埋衫,跑完山先返工
好有毅力
5點幾起身做gym, 維持左有2個星期
夜晚跑都好好嫁啦
訓同樣鐘數 但二朝係好精神
呢家隔日跑

上面話做唔到個啲巴打唔緊要

個個人生活習慣唔同 同一件事冇可能適合哂所有人

夜晚跑又好 食飯時間飯又好 朝早跑又好

啱你schedule就OK

https://fitz.hk/sports/running/%E7%A5%9E%E5%8A%9B%E7%B4%A2ol-amelia-boone/

鬼妹都做到 我就唔信全能嘅連登仔做唔到喇

個鬼妹好撚堅
上個冬天有一輪係
朝早孭埋衫,跑完山先返工

又到你跑山返工嘅季節喇
其實跑步,我都係二四六跑
但係我每次只跑30分鐘
然後就做下d伸展同深蹲,大約20分鐘

所以一般成個流程係1小時~

唔會跑多過30分鐘,
因為太多會用身體儲備,搞到疲累

所以我覺得30分鐘跑加20分鐘伸展最好
其實跑步,我都係二四六跑
但係我每次只跑30分鐘
然後就做下d伸展同深蹲,大約20分鐘

所以一般成個流程係1小時~

唔會跑多過30分鐘,
因為太多會用身體儲備,搞到疲累

所以我覺得30分鐘跑加20分鐘伸展最好

我都驚會lose weight
所以而家格硬食多咗嘢
core muscle training 我都有做下
多數夜晚訓前屋企做 唔使落街
巴打無社交?
未親眼見過果日日出都咪話自己開始左果日
你地平時會帶咩去跑?
會唔會帶水定翻屋企先飲
我都想 但冇恆心 平時都係瞓到最後1秒鐘先起到身出門口
你今日撞到我呀仆街

你好幼稚, 請好好反省
樓主 清晨跑步係好爽 一路清空內心積聚嘅雜念 一路感受住城市嘅脈搏係件好舒服嘅事 跑返工仲正 一石二鳥
我成日唔願早訓,
我成日唔願早訓起唔到身,但其實試過幾次晨跑係好正

利申:十三次全馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞