2017年秋季日劇討論(2)

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
sor唔計明星編劇寫既劇本今季係民眾之敵最好睇
富士今季既質素唔錯 無睇mao果套另外兩套都好睇

認真好睇 收視咁低好唔抵
睇高橋一生參選諗起民王
Btw第一集睇到出字幕先知有成田凌

民眾之敵劇本質素係高,尋晚遲左30分鐘開播出事

民眾之敵
劇本最吸引人係我以為選戰都要搞好耐點知佢一集ko晒節奏快
期待第二集就有議會辯論既戲份
鳩熱血位都好少而且無夾硬塞金句我好喜歡

今次唔用富士台堆唔夠料o既親生仔女去編劇真係還得神落

不過好似sell 個idea就當選咁簡單既
廣告社好岡田惠和
雖然講唔出咩大道理但係好親切

都係講人與人之間關係的故事
成間公司除左澤村都換晒演員 但角色名稱同人設大部分都保留返
和久井個髮型好新鮮 終於唔係肥師奶look

都係廣告果方面求其帶過左差少少
寫人佢真係幾好
星期二
明天的約定 8.2%_6.2%
監獄公主殿下 9.6%_9.6%

太沉重既日本人應該唔會太buy

睇高橋一生參選諗起民王

民眾之敵

游B/小麗老母咪又係咁當選
有呢2位前車可鑑,搞到民眾之敵呢部份又好合理
不過篠原當選應該係高橋一生洗橫手,用醜聞逼佢退選
https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/realtime/article/20171025/57372084
日本女星剛力彩芽曾獲力捧成全能偶像,可惜歌藝欠佳、演技不滯,擔正日劇均收視仆直,被封為新一代收視毒藥,令其演藝事業近年停滯不前。

25歲嘅剛力彩芽接受噚日NTV節目訪問,佢透露同家人感情深厚,關係仲好到會一齊沖涼o添!據剛力於鏡頭前自爆不時同父母一齊洗白白,佢話:「我不時會同媽咪浸浴,就連爸爸都唔介意。」此話一出令錄影廠個個嘩然,剛力解釋係同家人去旅行租用獨立風呂,由於爸爸長時間霸住浸浴,結果就索性齊齊浸,父女關係好得不得了!

都幾瘦
星期二

同埋主角又唔係特別吸引

都幾瘦

佢應該好易失重心仆親

都幾瘦

佢應該好易失重心仆親

星期二

同埋主角又唔係特別吸引

都幾瘦

佢應該好易失重心仆親

睇高橋一生參選諗起民王

民眾之敵

而家有邊個選議員係真係靠idea 一係背景一係就係靠洗橫手
所以我都認為係高橋一生洗橫手
中間有個女人串而家選議員既女人想比人讚靚女果啲其實一啲都唔靚我第一個諗起遊b
睇篠原涼子之前既訪問佢都係話想將政治講得通俗啲而呢套劇真心幾成功
雖然呢套劇無可能發生亦都唔想發生
但我覺得如果篠原涼子留翻之前個艷麗feel既長髮其實好啱同高橋一生演不倫

睇高橋一生參選諗起民王

民眾之敵

中間有個女人串而家選議員既女人想比人讚靚女果啲其實一啲都唔靚我第一個諗起遊b
睇篠原涼子之前既訪問佢都係話想將政治講得通俗啲而呢套劇真心幾成功
但我覺得如果篠原涼子留翻之前個艷麗feel既長髮其實好啱同高橋一生演不倫

btw個編劇第一個全劇劇本係東京女子圖鑑
果時本來睇緊東京白日夢女但開左東京女子圖鑑睇之後就棄左白日夢

睇高橋一生參選諗起民王

民眾之敵

呢套其實係C9低階入門版紙牌屋
個拍法係有啲似。

都幾瘦

佢應該好易失重心仆親

陰公個波縮哂水

都幾瘦

佢應該好易失重心仆親

陰公個波縮哂水

不再奶遙

今晚目標睇晒呢堆先瞓

今晚目標睇晒呢堆先瞓

你都冇幾多個鐘可以瞓
TBS果套黑色復仇好磁撚線

監獄班女好似去緊宿營咁

MenClub贊助 Welcome Back酒井法子香港音樂會詳情!
喺今日舉行嘅記者會主公佈咗演唱會嘅詳情,仲有門票開售時間同票價等資料,各位酒井Fans要留意啦!
Welcome Back酒井法子香港音樂會
日期: 2018年1月20日
地點: 香港浸會大學 大學會堂(AC Hall)
門票將於2017年10月30日起於快達票公開發售
票價: HK$1098 / $698 / $498
www.hkticketing.com

咁撚貴既
MenClub贊助 Welcome Back酒井法子香港音樂會詳情!
喺今日舉行嘅記者會主公佈咗演唱會嘅詳情,仲有門票開售時間同票價等資料,各位酒井Fans要留意啦!
Welcome Back酒井法子香港音樂會
日期: 2018年1月20日
地點: 香港浸會大學 大學會堂(AC Hall)
門票將於2017年10月30日起於快達票公開發售
票價: HK$1098 / $698 / $498
http://www.hkticketing.com/

咁撚貴既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞