IT界討論區:刷排名(18)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

一個係Agent email interview details
一個係Agent 比CV公司
公司Admin 打電話比我再用公司email interview details
有冇分別?
一個係Agent email interview details
公司Admin 打電話比我再用公司email interview details
有冇分別?

有啲agent係想見你一次先 岩既咪keep住
就算呢份唔岩都有下一份會彈比你
但你要預果啲撚屌都係咩都唔識
有冇分別?

agent見下你先有好有唔好
a) 已經有個job ad報你apply左而間公司肯in你, 咁agent見你係想睇下你interview既能力, 有無野要改善而增加成功機會
b) 你之前apply左佢d job ad / 佢主動搵你, 通常係幫間公司做埋screening睇下岩唔岩個position, 因為agent都唔可以係唔係都submit比個客. 就算本身你想做個個位唔岩可能agent都有其他位岩你, 你鐘唔鐘意係令一回事

case a 既情況係真係幫你

有冇分別?

a) 已經有個job ad報你apply左而間公司肯in你, 咁agent見你係想睇下你interview既能力, 有無野要改善而增加成功機會
b) 你之前apply左佢d job ad / 佢主動搵你, 通常係幫間公司做埋screening睇下岩唔岩個position, 因為agent都唔可以係唔係都submit比個客. 就算本身你想做個個位唔岩可能agent都有其他位岩你, 你鐘唔鐘意係令一回事

hr agent真係良莠不齊. 特別係tech工種同expected salary最好自己問agant拎個ad黎senes下間公司俾乜offer你.

有冇分別?

hr agent真係良莠不齊. 特別係tech工種同expected salary最好自己問agant拎個ad黎senes下間公司俾乜offer你.

有冇人後悔做it9
日日對著mon真係悶撚死
除左人工高d 真係無其他好處
有冇人後悔做it9

諗多左...
有冇人後悔做it9

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

對得多電腦 個人都唔正常
有冇人後悔做it9

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

有冇人後悔做it9

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

fg19k,今年加到21k
不過做到個人牛哂
大家做it都知工作環境點啦

雖然ot又唔洗又無oncall果d
收左工唔會有人搵

只不過覺得日日模式如是
開機->打曲->閂機收工
有冇人後悔做it9

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

不過做到個人牛哂

收左工唔會有人搵

只不過覺得日日模式如是

文職都係咁
諗多咗
但文職未必有21k
有冇人後悔做it9

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

不過做到個人牛哂

收左工唔會有人搵

只不過覺得日日模式如是

文職都係咁
諗多咗
但文職未必有21k

係咁架喇 有野你做咪好
有冇人後悔做it9

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

不過做到個人牛哂

收左工唔會有人搵

只不過覺得日日模式如是

文職都係咁
諗多咗
但文職未必有21k

係咁架喇 有野你做咪好

文職真係要senior先有機會上2字頭
不過19k加到21k真係算係咁上下
而且可以專心打曲已經係一件好幸福既事

諗多左...

做左1年21k
算係中下啦
不過真係悶撚死

不過做到個人牛哂

收左工唔會有人搵

只不過覺得日日模式如是

文職都係咁
諗多咗
但文職未必有21k

係咁架喇 有野你做咪好

文職真係要senior先有機會上2字頭
不過19k加到21k真係算係咁上下
而且可以專心打曲已經係一件好幸福既事

明顯曲線曬自己唔洗ot
入咗間中小企做,啲嘢冇Resources好難跟,但專業Programming冇我想像中咁難。
入咗間中小企做,啲嘢冇Resources好難跟,但專業Programming冇我想像中咁難。

小心寫壞手勢

小心寫壞手勢

小心寫壞手勢

以前寫開Game,好多都有獨有Langauge,已免疫

小心寫壞手勢

只要唔係下下都用Third party多啲自己Build嘢,反而咁先學到最多嘢練到最勁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞