IT界討論區:刷排名(18)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

不如你講下你啲game係玩咩

[/quote]
唉 好灰 又係低級錯誤[/quote]

衰啲講句
2017 年都唔知VERSION CONTROL 等中年失業啦
雖然某大政府機構都無用
夢到

但政府開始左行agile
真係捉摸唔到

睇你點睇 (其實我想寫doc多D)
成日都覺得係香港,識coding只係令你頭幾年加得快,
後面都係靠你D Soft skills,反而一開波幾年只要你識code+正常對答到就會有人請
衰啲講句
2017 年都唔知VERSION CONTROL 等中年失業啦
雖然某大政府機構都無用
夢到

真係捉摸唔到

後面都係靠你D Soft skills,反而一開波幾年只要你識code+正常對答到就會有人請

靠coding chur 到人工上30k 然後開始慢慢轉做唔洗coding

[url]請都咪撚做啦VB [/url]
屌撳錯隔離 無資格做IT

請都咪撚做啦VB

vb喎
請黎main legacy

不如你講下你啲game係玩咩

唉 好灰 又係低級錯誤[/quote]

[/quote]
睇漏左,唔該哂

請都咪撚做啦VB

vb喎

請都咪撚做啦VB

vb喎

請都咪撚做啦VB

vb喎

請都咪撚做啦VB

vb喎

我估無十成都有九成係

請都咪撚做啦VB

vb喎

請都咪撚做啦VB

vb喎

maintain 10年前program真係恭喜晒

請都咪撚做啦VB

vb喎

maintain 10年前program真係恭喜晒

衰啲講句
雖然某大政府機構都無用
夢到

真係捉摸唔到

靠coding chur 到人工上30k 然後開始慢慢轉做唔洗coding

Non cs year 4 jj 留名
學過java sql vba 部分ccna野
平時做開support狗 part time / intern
好confused fg做咩好
唔想繼續做support狗
有玩開linkedin平時都好多IT recruiter send d job黎
想知個d信唔信得過

on9 咁叫skillset唔
就算唔精都15k啦
香港整game 狗也不如

另外vc落source code就夠 落要加載既數據都得
甚至dependencies up埋都冇意見
要build唔該去埋一二面

今日睇下stat學d咩 都要學VBA學R學access先出黎行
今時今日d STEM
估計programming以後好似office咁遲早成為搵工必修
IT狗得番精通同有其他底backup兩個選項

認同,香港做game真係狗都不如,
冇得你design 之餘重做到成隻狗咁,重要一個game字壓低你幾k
到你認命出嚟做返其他正行野,
人地就會大大條道理話你冇經驗唔請/壓你價,
入行真係請三思

利申過來人做左6年game,睇化個market 唔再做game, 但係失業中冇人請so fucking 9 sad
平時做開support狗 part time / intern
有玩開linkedin平時都好多IT recruiter send d job黎
想知個d信唔信得過

agent冇個信得過
搵份正正常常support 真係好難咩?

呢份工成日揾老細揵人話急,仲要明知system associate 掂唔到seever嘢,又去co

呢份工成日揾老細揵人話急,仲要明知system associate 掂唔到seever嘢,又去co

呢份工成日揾老細揵人話急,仲要明知system associate 掂唔到seever嘢,又去complaint

間公司做船,而家請system admin 千奇咪入
想知個d信唔信得過

agent冇個信得過

去到咁上下位置要轉
一個信得過既agent就好有用
但點先會遇到
想知個d信唔信得過

agent冇個信得過

去到咁上下位置要轉
一個信得過既agent就好有用
但點先會遇到

都係各取所需 無話信唔信得過
咪又係sales

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞