IT界討論區:刷排名(18)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

香港? 幾錢?

倫敦,base salary對返港紙>40k/month

有英藉?
我都好想離開香港

倫敦洗費好貴喎,扣返用淨到幾多先?

真心講, 其實而家同香港差唔多, 仲未計香港超貴租.

其實物價真係唔差得太遠,係有20%購物稅
交通係好貴,但係我公司包GBP2600/my交通津貼,差唔多唔洗畀,公司office有包埋三餐,計埋所有福利其實同香港人工唔差得遠

有得走唔好留在度

有英藉?
我都好想離開香港

uk/usa個d, 唔洗攪visa羸一半. 香港FG要幾勁先可以找到40K/m

我揸香港護照+BNO,點都要搞visa,公司畀晒錢幫我搞

肯幫你搞應該有d料到
好想走

睇人工
如果P仔市價仲要做賣on call support
有得走就走
好想走

睇人工
有得走就走

好想走

睇人工
有得走就走

有英藉?
我都好想離開香港

uk/usa個d, 唔洗攪visa羸一半. 香港FG要幾勁先可以找到40K/m

肯幫你搞應該有d料到

有BNO+澳洲讀書, 簡單過淨係得火車頭. 好葡萄牙

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

我諗係因為出offer畀我係IT big 4其中一間

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

其實唔同人有唔同定義,不過我宜家都係求其講,總之都係嗰5-6間啦,佢地有handle overseas visa嘅team,搞visa易好多,基本上英國政府唔會唔批

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

其實唔同人有唔同定義,不過我宜家都係求其講,總之都係嗰5-6間啦,佢地有handle overseas visa嘅team,搞visa易好多,基本上英國政府唔會唔批

英國要大公司先有License攪visa. 不過uk study visa轉work visa會易d.

肯幫你搞應該有d料到

肯幫你搞應該有d料到

linkin成日有間叫world hunt的agent add我,問野又唔答,乜料?

個人意見only
Robert Walters
Michael Page
Ambition
KEK
WilliamSelect
Infotech
Hillman ross
Seamatch
Zebra

垃圾中的垃圾
grammytech

近排轉工都想搵agent
但係想間下其實d agent係咪 係唔係都叫人去in架
唔想哂時間 去到in先發現自己唔岩份工

大多數都係
我做開P,有次條agent狗叫我上去in,去到先知佢地請network人

你可以電話問清楚先

講Agent點可以唔講 manpower呢間嘢

呢個嘢係特登介紹俾你落blacklist
linkin成日有間叫world hunt的agent add我,問野又唔答,乜料?

個人意見only
Robert Walters
Michael Page
Ambition
KEK
WilliamSelect
Infotech
Hillman ross
Seamatch
Zebra

垃圾中的垃圾
grammytech

近排轉工都想搵agent
但係想間下其實d agent係咪 係唔係都叫人去in架
唔想哂時間 去到in先發現自己唔岩份工

大多數都係
我做開P,有次條agent狗叫我上去in,去到先知佢地請network人

你可以電話問清楚先

講Agent點可以唔講 manpower呢間嘢

呢個嘢係特登介紹俾你落blacklist

我都忘記左, 因為我搵工default ( Show Blocked User - manpower )

有英藉?
我都好想離開香港

肯幫你搞應該有d料到

FLAG
facebook Linkedin Amazon Google
人工最高果4間
天才code狗都只係一隻狗.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞