IT界討論區:刷排名(18)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

走其實唔需要理由

而家走唔易ga
捱到1月先走會唔會易D

真心咩 gitlab免費plan都唔用
tortise git咁無腦
究竟點version control
手動merge???

我記得我grad既時候去某間公司interview
個team lead問完我svn既野
我見你寫你識git喎
但係我冇用過svn
咁你用開咩
github
喔,咁即係你係識github,唔係識git

source code成個專案應該得
逐個py計

developer同coder有根本性區別
咁講係咪即係話你上司完全唔熟d code

自膠 倒轉左
佢冇overview個solution?

AP2 其實會唔會忙到仆街?

AP2 其實會唔會忙到仆街?

on9 咁叫skillset唔
就算唔精都15k啦
香港整game 狗也不如

另外vc落source code就夠 落要加載既數據都得
甚至dependencies up埋都冇意見
要build唔該去埋一二面

今日睇下stat學d咩 都要學VBA學R學access先出黎行
今時今日d STEM
估計programming以後好似office咁遲早成為搵工必修
IT狗得番精通同有其他底backup兩個選項
考itil foundation之後可以入到咩類型入門職位?

本身都係demo game
佢問我有冇其他野咪係咁畀佢囉

走其實唔需要理由

而家走唔易ga
捱到1月先走會唔會易D

真心咩 gitlab免費plan都唔用
tortise git咁無腦
究竟點version control
手動merge???

我記得我grad既時候去某間公司interview
個team lead問完我svn既野
我見你寫你識git喎
但係我冇用過svn
咁你用開咩
github
喔,咁即係你係識github,唔係識git

source code成個專案應該得
逐個py計

developer同coder有根本性區別
咁講係咪即係話你上司完全唔熟d code

自膠 倒轉左
佢冇overview個solution?

不如你講下你啲game係玩咩
衰啲講句
2017 年都唔知VERSION CONTROL 等中年失業啦
雖然某大政府機構都無用
夢到
衰啲講句
2017 年都唔知VERSION CONTROL 等中年失業啦
雖然某大政府機構都無用
夢到

但政府開始左行agile
真係捉摸唔到

本身都係demo game
佢問我有冇其他野咪係咁畀佢囉

睇完咁多隻game都重有心機睇其他
敬業既interviewer
我自問做唔到
衰啲講句
雖然某大政府機構都無用
夢到

但政府開始左行agile
真係捉摸唔到

希望唔係咁
[/quote]
不如你講下你啲game係玩咩[/quote]

不如你講下你啲game係玩咩[/quote]
[/quote]
唉 好灰 又係低級錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞