【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVI

1001 回覆
11 Like 5 Dislike

個仔就黎出世,驚到手都軟

Pygmalion係slowdive最好既大碟黎

我個仔叫壯榮 (drawing)
個女叫聘婷 (painting)

你想取代Radiohead個位?

我收聲先
GRUND ZERO - 革命京劇

本來想講 不過醉酒狀態遲下先

Sound College/ Avant Garde/ Beijing Opera/ Noise

Sound College/ Avant Garde/ Beijing Opera/ Noise

GROUND ZERO...........

我收聲先

唔係吖幾好笑

GROUND ZERO...........

Lm等講,快
呢隻早有聽聞,但難搵source黎聽
好似好撚勁咁

Devin Townsend Project - Ki

傳說中重金屬界既鬼才
第一次聽,揀張冇咁metal既試試先

Pasha - Pasha
#electronic #dreampop

其實我淨係聽一首 第一次成隻碟聽
https://youtu.be/lXnoJbSjgTY

Millennium Jazz Music - Project Canada: OTR Vol​.​1

https://millenniumjazz.bandcamp.com/album/project-canada-otr-vol-1

Genre : Jazz Hop?

幾有驚喜,誠意推介
In the endless zanhyang we are
Nightglow Sea

https://itunes.apple.com/hk/album/nightglow-sea-single/id1296150309?l=en
https://open.spotify.com/album/1987LMj6gPP3dchAXj4D8K
#post rock
此時此刻正在播放

傳說中重金屬界既鬼才

留名待聽

Mild High Club
唔知會唔會順路黎埋香港呢

傳說中重金屬界既鬼才

留名待聽

風格多變
連dream pop都摸過下
不過個人都係鐘意佢d工業金屬行進曲多dd...
QUASIMOTO - THE UNSEEN

碟唔係我既
今日有人播
坐低聽晒成隻

Hip Hop

吸引我既係入面有好多電影原聲同音效既取樣
根據碟主所講 係一套科幻電影黎

個人覺得呢隻比上一隻好聽

其實對之前個兩隻都冇咩大感覺,但今次覺得唔錯

點解一個23歲仔可以咁作到d憂鬱既音樂

呢啲仔仔冇得輸
https://m.youtube.com/watch?v=dK8wm_VGaWo

world's end girlfriend - 深夜高速 feat.湯川潮音

Waaaa this one damn emotional

She sang like she's weeping

吹奏4我明 我覺得真係係pop song同所謂alternative r&b個平衡攞得好
但呢隻...........

同出面d pop song比當然好似好撚勁咁啦
但實際上悶到仆街.......
WE WANT WORDS ( WWW) - TANEC SEKYR

Hip Hop

人地播
今日冇野do係公司聽左好多依類

用淫威借左(?)返屋企
Abstract/ 工業/ 實驗 音樂底其實我幾鐘意
可惜唔識捷克文
唔知佢唱乜

吹奏4我明 我覺得真係係pop song同所謂alternative r&b個平衡攞得好

你講緊lemonade?

你講緊lemonade?

self title呀 lemonade未聽
4:44都未聽 spotify冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞