【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVI

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
樓鹿同虎巴轉名啦

Goathunter

佢要叫乜乜乜的斑馬
[quote]過幾日睇佢, 開始溫書

Sirens 都一週年

我條仔
我都好想研究下Husker Du
名就聽好耐
但認真聽過就無

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛
黑一個Frank Ocean
白一個Nicolas Jaar

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

同朋友買左呢張
yume bitsu 三張碟齊了

https://yumebitsu.bandcamp.com/album/auspicious-winds-klp121

雖然係後搖系band, 但有兩隻碟都係經k records出

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

you ?

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有
Beck 呢張暫時見到既評價係一面倒

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有

Trivago條友唔係咩? 成日見你post

我還可以嘅
不過可能因為我本身都冇乜點迷過佢

我俾5.3/10

我還可以嘅
不過可能因為我本身都冇乜點迷過佢

頭兩隻+Sea Change我迷

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有

Sirens 都一週年

我條仔

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有

有聲嘅

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有

有聲嘅

記住!😀☝🏼

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有

有聲嘅

記住!😀☝🏼

DJ KRUSH (石井英明) - JAKU (寂)

https://www.youtube.com/watch?v=w9P203rMycQ

Instrumental Hip Hop/ Trip Hop/ Japanese Folk

話說前頭 我識條春石井英明 只係有一隻佢同Avant Jazz 樂手近藤等則 合作過既記憶(Ki-Oku) 一隻前人味極濃既Instrumental Hip Hop/ Nu Jazz 碟

會買依隻碟都係因為當初個店員所講日本味濃 仲記得當初個店員所形容
依張係一張黑色偵探電影

何為日本味濃 我諗最明顯既答案就係低沉又抽象既trip hop節奏中配合左好多日本傳統樂器十三弦古筝同尺八既演奏

又何為黑色偵探電影 的確 大碟係好多地方都表現到霓虹燈東方大城市冷巷中冷淡迷離感 各種緊張 鬼祟既電子音效好似影子咁穿插 投入其中好容易就會被懸疑氛圍吸引 可能曾為山口組成員 佢可以將依種另類既橫街危險感係音樂到表達出黎

日本係一個傳統與先進既結合體 DJ Krush 將依種獨特既東洋清神繪聲繪影咁呈現出黎 除左成就左一張好既作品之外 對我依類祟日撚黎講更係不可多得既收品
DJ KRUSH (石井英明) - JAKU (寂)

https://www.youtube.com/watch?v=w9P203rMycQ

Instrumental Hip Hop/ Trip Hop/ Japanese Folk

話說前頭 我識條春石井英明 只係有一隻佢同Avant Jazz 樂手近藤等則 合作過既記憶(Ki-Oku) 一隻前人味極濃既Instrumental Hip Hop/ Nu Jazz 碟

會買依隻碟都係因為當初個店員所講日本味濃 仲記得當初個店員所形容
依張係一張黑色偵探電影

何為日本味濃 我諗最明顯既答案就係低沉又抽象既trip hop節奏中配合左好多日本傳統樂器十三弦古筝同尺八既演奏

又何為黑色偵探電影 的確 大碟係好多地方都表現到霓虹燈東方大城市冷巷中冷淡迷離感 各種緊張 鬼祟既電子音效好似影子咁穿插 投入其中好容易就會被懸疑氛圍吸引 可能曾為山口組成員 佢可以將依種另類既橫街危險感係音樂到表達出黎

日本係一個傳統與先進既結合體 DJ Krush 將依種獨特既東洋清神繪聲繪影咁呈現出黎 除左成就左一張好既作品之外 對我依類祟日撚黎講更係不可多得既收品

民樂撚留名,即聽。

咁多仔變黑洞未

唔係好多咋嘛

黃都有一個

連我自己都唔知有

有聲嘅

記住!😀☝🏼

trivago打手

同朋友買左呢張
yume bitsu 三張碟齊了

https://yumebitsu.bandcamp.com/album/auspicious-winds-klp121

雖然係後搖系band, 但有兩隻碟都係經k records出

Yume Bitsu好好聽
有冇人有去過xxx
啲trap幾正

終於過得返d相 想up幾張上黎點知lihkg個上傳功能太撚垃圾張張都up唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞