【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVI

1001 回覆
11 Like 5 Dislike

已做wallpaper

cut咗右下角個weibo watermark啦

已做wallpaper

某會然始終都係破唔到負皮魔咒
你班柒頭可唔可以正常少少?

https://youtu.be/88x6gAWJW-E
翼をください/山本潤子

ハイ・ファイ・セット 隻Fashionable Lover 曾經一度係我老母既至愛黎

已做wallpaper

2xx個msg
唱K果陣俾人話個我把聲似王傑

我港版Morrissey添呀
FFVI: Grand Final

https://www.youtube.com/watch?v=yJ8hdwM5h4E

我好鍾意FF 4-6

已做wallpaper

2xx個msg

應該入咗啲咩PTGF 或者咩出賣前度之類嘅谷

已做wallpaper

2xx個msg

我whatsapp得同事group
Telegram得沐詩淋男神搵我

已做wallpaper

2xx個msg

我好多instant messenger既group都會mute
tg 果d興趣group更加會咁做

想聽返呢張for reading
諗極都諗唔到名
終於比我記到係Christian 乜春

已做wallpaper

2xx個msg

已做wallpaper

同好

聲似爛咗聲嘅黃貫中

已做wallpaper

2xx個msg

我地比人當臭四

2xx個msg

我地比人當臭四

2xx個msg

我地比人當臭四

好地地邊有咁多野講

聲似爛咗聲嘅黃貫中

咁撚rock?
錄返段願我能黎聽下
國際牌 Moses Sumney隻碟真係好好聽
成日聽到個人怔左一怔
成日聽到個人怔左一怔

哩道我必跟著推介而去聽嘅有國際牌巴打 因為佢十年先推一隻 不過都好似未中過伏
成日聽到個人怔左一怔

哩道我必跟著推介而去聽嘅有國際牌巴打 因為佢十年先推一隻 不過都好似未中過伏

今年Thundercat直頭係我心目中top 3

聲似爛咗聲嘅黃貫中

咁撚rock?
錄返段願我能黎聽下

認真我膠唱嗰陣似張家輝

聲似爛咗聲嘅黃貫中

咁撚rock?
錄返段願我能黎聽下

認真我膠唱嗰陣似張家輝

屌你我認真
唱不浪漫罪名果陣D 囡囡話似
成日聽到個人怔左一怔

一睇Moses Sumney個名就知佢係好嘢
隻碟勁在可以搵到好多大纜都扯唔埋而我鍾意嘅嘢
鍾意Radiohead/Bon Iver啲歌嘅話
聽Moses一定入耳
但Quarrel同Lonely World有Thundercat彈bass
Plastic有Miguel Atwood-Ferguson做string arrangement
呢兩條友同FlyLo都夾開嘢
又有The King條女Paris Strother
結果出到黎個效果又有啲似靜態版嘅FlyLo
然後Moses把死人聲又似D’Angelo
個樣又似FlyLo+Frank Ocean嘅混合體
又同過Sufjan Stevens暖場
呢個spec簡直冇得輸
成日聽到個人怔左一怔

我推得果啲都係精挑細選
好有信心大家會鍾意先推架

Anderson .Paak
Kendrick Lamar
Vince Staples
Moses Sumney
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞