【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVI

1001 回覆
11 Like 5 Dislike

頭先喺柏林諗住入某間鋪睇膠
我掀左幾隻碟(一入去就見到Hip-Hop section先)
個店主就問我想買咩
我話我啱啱開始睇
想睇下有咩啱買
佢就話佢呢度打開門係為左做生意
同埋主打Techno
唔係博物館
如果冇嘢買就唔好亂摷
叫我走

咁寸? 免費都唔要佢啲碟

最好笑係我問佢做生意嘅方法係咪趕人走
佢話google有好多人都俾五星佢
我google佢間嘢
勁多一星
勁多人都話佢地俾店主屌走

CD 鋪啲老細都好鐘意屌客

我估佢屌我走嘅原因應該係我同佢講我咩都啱少少
因為對於某啲資深樂迷黎講
「咩都啱」即係「咩都唔啱」或者「唔撚知做乜」
不過呢個年代啲受眾係咁架啦
呢個年代根本都冇嘢值得人all-in
唔答「咩都啱」可以答咩?

頭先喺柏林諗住入某間鋪睇膠
我掀左幾隻碟(一入去就見到Hip-Hop section先)
個店主就問我想買咩
我話我啱啱開始睇
想睇下有咩啱買
佢就話佢呢度打開門係為左做生意
同埋主打Techno
唔係博物館
如果冇嘢買就唔好亂摷
叫我走

City of hipsters

我睇完佢個hip-hop section(其實得幾隻mainstream嘢)
佢播果啲又唔係我聽開嘅嘢
其實都估成間鋪應該冇咩嘢啱
但一場黎到冇理由咁快走
轉個身佢就屌我亂摷佢啲啲碟
仲話呢度唔係博物館
唔係用黎俾我逐隻逐隻碟搵
返屎and you 食屎?
我一諗就諗到依間
我一諗就諗到依間

你講果間係咩?
睇唔明
我一諗就諗到依間

你講果間係咩?
睇唔明
我一諗就諗到依間

你講果間係咩?
睇唔明

Franz and Josef依間大佬
唔知執左未
你依間還好
我一諗就諗到依間

你講果間係咩?
睇唔明

Franz and Josef依間大佬
唔知執左未
你依間還好

啱啱google完個名
原來喺斜對面
但我頭先留意唔到
睇評分似乎仲難頂好多
不過柏林好多賣唱片店好唔錯
記得以前打工同我老細飛德國
第一日自由活動
我頂唔撚順d時差係間店飲飲下可樂訓撚著左係張梳化
個店員收店果陣拍醒我叫我聽日再黎過啦咁樣
雖然聽你地講到間店好閪
但我都想見識下柏林既techno唱片店

(利申 咁大個人未離開過東南亞)
雖然聽你地講到間店好閪

我都想見識一下
十幾年前睇過篇樂評 話佢自己去到德國一間唱片鋪 入面一隻碟都唔識
雖然聽你地講到間店好閪

我都想見識一下
十幾年前睇過篇樂評 話佢自己去到德國一間唱片鋪 入面一隻碟都唔識

日新月異
唔關事既
痴線
條友send email黎問我做乜google map俾一分佢
痴線
條友send email黎問我做乜google map俾一分佢

因為俾唔到零分law 仲問
痴線

lm
http://youtu.be/fezT28PBPvU

If the sky is burning, when the clouds move in
We come so close, when we just miss
We can't see the start, we can't hide the end

Find our way to fall

I can't see between, I can't find the need
We come so close, when we just miss

We can't see the start, we can't hide the end
When the sky is burning, if the clouds move in

& here we are, locked together
& here we are, falling from the sun
& here we are, locked together

痴線

駛唔駛幫手俾分
痴線

駛唔駛幫手俾分

依間我冇中過伏
最多話個店主好主觀
可能其他巴打去個待遇又會唔同

返屎 and you 食屎 個店主就真係完全係 psycho 黎
痴線

駛唔駛幫手俾分

依間我冇中過伏
最多話個店主好主觀
可能其他巴打去個待遇又會唔同

返屎 and you 食屎 個店主就真係完全係 psycho 黎

睇番我去左果間啲評語大都算唔錯
我當係自己唔好彩/唔小心踩到人條尾啦
不過我對呢啲experience真係不了
第一日自由活動

我對德國人印象都係好兩極,好既(後生同老人)會好肯幫你雖然唔係主動、衰既(中年)當你生滋咁。
第一日自由活動

我對德國人印象都係好兩極,好既(後生同老人)會好肯幫你雖然唔係主動、衰既(中年)當你生滋咁。

我對德國嘅藝術、電影、文學、足球同音樂就好推崇
第一日自由活動

近年呢?有乜片推介?
足球我係零。
第一日自由活動

德國fans

https://open.spotify.com/track/1cnHjlHSHK1GsjMwJ24IM0?si=6b1yEFbW

All I want in life's a little bit of love to take the pain away
Getting strong today
A giant step each day
第一日自由活動

德國足球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞