奉勸大家學車一定一定唔好去香港駕駛學院

259 回覆
568 Like 26 Dislike
人嘅問題
我第三堂就已經同我出去
會開聲屌嘅惡師父先係好師父

利申: 駕院上第三堂比個惡師父屌完先真正理解轉波吊極力子技巧
我幾年前報鴨駕好簡單,個場夠大,路試簡單,排期4個月仲可以揀日期時間,當時街場要約半年。之後中型考街場,其實兩邊師傅都好好,不過街場冇得係考試中心泊位調頭,個環境陌生好容易出錯呢樣真係駕院優勢
都唔知你地做乜鳩好似打手上身咁起曬幹咁屌我
第一我從來無講過我手車好掂要佢帶我出街
第二我開哩個post係想指出香港駕駛學院違反商品說明條例 你一係就唔好同我講有8堂場外 8堂場內 我屌你夠膽死16堂啲時間加埋都唔知有冇3,4堂係起場外
第三就係起我肥左路試之後佢仲夠膽死食過番尋味叫我比多五千幾去補多7堂再重考個路試同續牌 之後打去屌鳩佢
佢仲同我講話嗰七堂一定係場外 我信你老母呀場外 之後佢同我講如果想投訴就黎寫意見書或者send email 我即刻屌鳩佢話email你地睇完咪算數就咁扔落垃圾郵件 意見書咪又係咁又係睇完當廢紙扔左佢
之後同屋企人商量左決定報海關告佢違反商品說明條例
堂數真係少

好多人唔夠路面經驗

一樣係咁肥 要係咁補
有啲靠好彩合格到真係自求多福,

唔好係出面撞,可以賠好貴
第二我開哩個post係想指出香港駕駛學院違反商品說明條例 你一係就唔好同我講有8堂場外 8堂場內 我屌你夠膽死16堂啲時間加埋都唔知有冇3,4堂係起場外
第三就係起我肥左路試之後佢仲夠膽死食過番尋味叫我比多五千幾去補多7堂再重考個路試同續牌 之後打去屌鳩佢
佢仲同我講話嗰七堂一定係場外 我信你老母呀場外 之後佢同我講如果想投訴就黎寫意見書或者send email 我即刻屌鳩佢話email你地睇完咪算數就咁扔落垃圾郵件 意見書咪又係咁又係睇完當廢紙扔左佢

人地都係為左其他道路使用者既安全著想姐

告唔告到就好主觀,你認為手車掂佢又可以話你唔掂,總之駕院正常上第3次堂或第4次堂一定會揸出街,你肥左sell你就個個都係嫁啦
想知道正常係學幾多個鐘?
當年鴨記我第二堂就出街
嚇親我
明顯樓豬問題
利申:第一堂過左十五分鐘就出街
你開聲個師傅一定同你出街㗎喎 喺個場轉咁撚悶 除非係法定時間唔比出啫
你開聲個師傅一定同你出街㗎喎 喺個場轉咁撚悶 除非係法定時間唔比出啫
利申沙駕非智專3堂同個師父講出街
從來報駕院都唔係貪佢教得好同足堂,而係貪佢d考試路線易d同。
駕駛學院都肥
咁你手車應該真係有啲問題
好似你唔滿意個師傅係可以換
你咁不滿 點解唔一早換
你pass 左 佢會叫你比8千銀上果個咩金牌路路通
完全係痴鳩撚線
但我係1 tick pass
個師父真係好hea 下下要問先講

到考前會sell吓你補堂 最後出左去出面搵 平過佢有心過佢 成功1take pass
想知道正常係學幾多個鐘?

30個鐘,但好多課程淨係比你學15個鐘
駕駛學院元朗 教得好好
路試一剔過
駕駛學院都肥
咁你手車應該真係有啲問題
好似你唔滿意個師傅係可以換
你咁不滿 點解唔一早換

係囉,點解考完先黎嘈
沙田、元朗、鴨脷洲,邊間最易?
利申:沙駕學車
一定係你揸得廢啦
場内會叫你上最小2波
我第2堂已經出得街上3波玩
沙田、元朗、鴨脷洲,邊間最易?
利申:沙駕學車

鴨駕最易pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞