奉勸大家學車一定一定唔好去香港駕駛學院

259 回覆
568 Like 26 Dislike
應該學台灣咁撚樣
考試fail 教車佬冇撚收
勁撚落力教
黎緊仲諗住去報
我個陣個阿sir 每堂都浪費10分鐘(計入鐘數)係車度話約下堂時間 然後我有次塞車遲到20分鐘冇得補返時間(雖然遲到係我衰)
最尾sell 補鐘我冇理 好彩都1take pass
pass完佢第一時間sell我另外一個course 咩長途駕駛課程
駕院 basic package + 補鐘 
貴少少易考咁多
最後一take 就得啦
沙田駕院,第二堂已經出街~
師傅幾好,每次學車都係超時十零分鐘...
我覺得駕記係堂少,plan貴,不過唔覺特別呃錢呃鐘,人地明碼實價,無人叫你一定要去駕記,報車前都要做下research啦,駕記最重要都係睇你遇到咩師傅。
就算出街揾師傅學,都唔見得個個師傅比心機教,不過平囉,同一價錢出面掂車時間多好多,熟車熟考場自然好d啦
利申:沙田駕記十月中考牌,仲覺得唔夠熟路。。。。
做乜要報駕院
我私人第一堂已經係街渣
駕院=垃圾

呢樣真,街學又平又學足
出面一堂都未必有1個鐘

講明一堂45分鐘
你廢姐
第二堂比出街啦喎 其實都係睇個師傅姐
利申 非智專
駕院唔係超易考到咩?
人人話弱智都考到喎
btw報得駕駛學校就係為方便同唔洗煩姐
駕院條路試係世界級黎嫁wo
完全冇任何突發野發生,衰d講句,冇學過車都pass到佢條路線la

你咁樣落樓豬面, 一陣佢發爛渣架喇
我fd搭fd搵左個師傅好傻,
發夢第二堂叫我九龍塘揸去油塘
報左沙駕自私有無咩要注意
成頁都係分身打手
你要唔要介紹街外師傅比你呀?

一take 棍van
成個course 學左8000左右姐我
見你廢咪唔敢俾你渣出街囉, 依個年代仲考棍, 啲師傅唔問都知你係為逞強既mk仔😂

你收皮啦
打手死撚番出去啦
死完全家黎攞存在感呀撚樣

駕院d場都肥點渣車出街
當日駕院pass左,職員即刻推我金牌課程,教你揸出面街路補鐘,話要pass嗰日報名先會有優惠

跟住個課程係1800蚊,3堂 (45分鐘) 即刻借尿循走左

如果唔pass,又係on9,排期排一年,再要你放低5000幾蚊好似

不過,學嗰時我抽中既學院呀sir教得幾好幾有心 (可能為左賺你第一次pass個commission )
好快就出街架喎
喺場內就淨係練泊位,調頭,上斜

利申:十幾年前1 take pass, 但係手車好廢
駕院條路試係世界級黎嫁wo
完全冇任何突發野發生,衰d講句,冇學過車都pass到佢條路線la

根本就係。出面路試最難係應對突發事件。
的士小巴格硬爬頭,廢老亂過馬路等等。
你駕院私家路已經贏一半la
利申:打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞