奉勸大家學車一定一定唔好去香港駕駛學院

259 回覆
568 Like 26 Dislike
先唔撚講啲導師好唔好專唔專業先
當然當中有好有唔好
但哩間死賤種錢就識收
大拿拿前前後後比左成萬四五蚊
學輕型貨車棍波課程
屌佢老味明明寫著八堂場內八堂場外
佢夠膽死淨係得六七堂係起場外
仲要係唔足鐘
得一兩堂係真係成堂都起外面
其餘既場外堂都係得半個鐘左右起出面
已經唔求你啲導師要教得好
你一個鐘堂得五十五分鐘係學
有時呃鐘得五十分鐘我都算撚數
但你起碼場外啲堂比足番我先啦
好啦去到考路試肥左啦
你仲好意思叫我比多五千幾蚊去上多八堂再補考
我攞嗰五千幾蚊去買溪錢燒比你地呀
都唔會再曬時間曬錢起你地度呀
香港駕駛學院

其實師兄 知唔知 駕駛學院 最大優點唔係學楂車

係要佢條考試路線 和 佢d 考官
Ar

路線就話固定啫,考官來來去都係同一班黎嫁,每日會去唔同場考

發夢聽到話打哂龍通,我有fd發夢燈位踩界都pass

打曬龍通合格率都只係高出面少少,咁啲考生嘅質素都好差下
個人認為一定係樓主太廢,我第二堂就出街
我見到我d fd 炒左路試要等半年以上
如果我遲d炒嘅話,係咪都要咁等?
定我出去搵師傅轉場考算?
其實駕院真係教得唔好,佢只係教你點樣去pass路試,唔係真正教你點樣渣車
利申:係駕院1take pass,考完出去搵師傅操左半年先有信心自己渣出街 廢事做馬路炸彈
其實都係睇你師傅教得好唔好,
當年我15堂入面第2堂已經出街。

利申: 沙田私棍1 tick pass
早兩年報香港駕駛學院
一萬蚊 14堂 1日上2堂 姐係七日
頭一日係場內 其他六日都係出街
都係一take pass
師傅都要睇你手車點先俾你出街呀
唔通真係明知你成個炸彈咁都推你去害人咩

不過講開鐘數
李健一堂得45分鐘
其實駕院真係教得唔好,佢只係教你點樣去pass路試,唔係真正教你點樣渣車
利申:係駕院1take pass,考完出去搵師傅操左半年先有信心自己渣出街 廢事做馬路炸彈

出去揾師傅考都唔見得真係識渣 但唔知佢地成日自我感覺良好

搵師父都最少識多少少掛
教院班撚樣都叫教車?
大家點睇觀駕油塘
我當年去報19堂
堂堂上足 師傅好好人 又有耐性肯教人
冇呢個問題

搵師父都最少識多少少掛
教院班撚樣都叫教車?

駕院垃唔垃圾好似同私駕都攞黎打飛機無咩關係喎
唔渣番一年半載先 我就唔敢話識渣車嗱

如果報呢個呢?有無巴絲可以比d意見?
沙田駕院,第二堂已經出街~
師傅幾好,每次學車都係超時十零分鐘...
我覺得駕記係堂少,plan貴,不過唔覺特別呃錢呃鐘,人地明碼實價,無人叫你一定要去駕記,報車前都要做下research啦,駕記最重要都係睇你遇到咩師傅。
就算出街揾師傅學,都唔見得個個師傅比心機教,不過平囉,同一價錢出面掂車時間多好多,熟車熟考場自然好d啦
利申:沙田駕記十月中考牌,仲覺得唔夠熟路。。。。

我都係沙田駕院
都係十月中考
上第二堂就出街
有次夠哂鐘我仲係大涌橋渣緊
到宜家仲係記唔倒路
沙田駕院幾年前1 take pass,
ok 喎個師父,
幾有heart
我諗係睇跟著邊個
我學觀駕 一take
反而有朋友係香駕同鏗鏘都肥左
我TOTAL比左9000 就一take pass
貴出面少少la, 但易考好多
你地私人師傅通常第幾堂學泊位,我完左第7堂都仲未教

小心姓黃某cfu , on9 的。 一定要轉

小心姓黃某cfu , on9 的。 一定要轉

之前有post講過,姓黃,肥肥地,阿叔,講野聲大大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞