奉勸大家學車一定一定唔好去香港駕駛學院

259 回覆
568 Like 26 Dislike
無論街cfu定駕院都呃人㗎啦,係香港學車係咁
都唔知你地做乜鳩好似打手上身咁起曬幹咁屌我
第一我從來無講過我手車好掂要佢帶我出街
第二我開哩個post係想指出香港駕駛學院違反商品說明條例 你一係就唔好同我講有8堂場外 8堂場內 我屌你夠膽死16堂啲時間加埋都唔知有冇3,4堂係起場外
第三就係起我肥左路試之後佢仲夠膽死食過番尋味叫我比多五千幾去補多7堂再重考個路試同續牌 之後打去屌鳩佢
佢仲同我講話嗰七堂一定係場外 我信你老母呀場外 之後佢同我講如果想投訴就黎寫意見書或者send email 我即刻屌鳩佢話email你地睇完咪算數就咁扔落垃圾郵件 意見書咪又係咁又係睇完當廢紙扔左佢
之後同屋企人商量左決定報海關告佢違反商品說明條例

你未撚玩啦五寶

唔知而家駕院啲package係點
我記得大概係15, 20節咁
樓主16節其實唔係咁夠
始終運輸署建議要有最少30小時駕駛訓練先好去考試

其實依家唔加鐘 係得18節
第二我開哩個post係想指出香港駕駛學院違反商品說明條例 你一係就唔好同我講有8堂場外 8堂場內 我屌你夠膽死16堂啲時間加埋都唔知有冇3,4堂係起場外
第三就係起我肥左路試之後佢仲夠膽死食過番尋味叫我比多五千幾去補多7堂再重考個路試同續牌 之後打去屌鳩佢
佢仲同我講話嗰七堂一定係場外 我信你老母呀場外 之後佢同我講如果想投訴就黎寫意見書或者send email 我即刻屌鳩佢話email你地睇完咪算數就咁扔落垃圾郵件 意見書咪又係咁又係睇完當廢紙扔左佢

你未撚玩啦五寶

樓主16節其實唔係咁夠

其實應該加埋嗰啲濕鳩理論課、on9模擬駕駛、獨立泊位掉頭(有用)同埋模擬考試(有用)嘅

你未撚玩啦五寶

樓主16節其實唔係咁夠

其實應該加埋嗰啲濕鳩理論課、on9模擬駕駛、獨立泊位掉頭(有用)同埋模擬考試(有用)嘅

其實我又覺得理論課有佢嘅用處嘅,雖然悶啲
上咗而又有聽書,至少唔會小路轉左出大路走去打右燈然後仲要話:要俾大路車見到你云云

你未撚玩啦五寶

樓主16節其實唔係咁夠

上咗而又有聽書,至少唔會小路轉左出大路走去打右燈然後仲要話:要俾大路車見到你云云

聽過
都唔知咩人教落咁on9
理論課有用,但半堂教嘢半堂sell嘢呢
有部份教筆試嘢
模擬駕駛先最on9
嗰啲遊戲機我諗我阿媽學車嗰時已經用緊

你未撚玩啦五寶

樓主16節其實唔係咁夠

聽過
都唔知咩人教落咁on9
有部份教筆試嘢
模擬駕駛先最on9

嘥哂我d時間 同上到車個感覺差好遠
on99
呢間嘢好伏...
我覺得係樓主學車手車太差,師傅唔敢比你出街。個時沙駕呀sir都係咁同我講,有d學生太差,唔敢比佢出街,係見我手車幾好,第二日就出街了

BTW樓主學個時有冇駕院講d師傅呃鐘?我真係未聽過有人講駕院呃鐘,最多話佢hea

要sign in sign out 應該無得點呃掛?

我喺沙田學巴士時都係,第一堂喺場內打個圈,學做兩次兩腳極力子,泊一次L位,阿sir就話,你都渣到啦,出街啦!

巴打邊位師傅教?
我學棍van位師傅都有教巴士,記得好似姓梁,我覺得教得唔錯
我諗樓主唔係香駕考, 應該都無乜機會Pass
我覺得係樓主學車手車太差,師傅唔敢比你出街。個時沙駕呀sir都係咁同我講,有d學生太差,唔敢比佢出街,係見我手車幾好,第二日就出街了

BTW樓主學個時有冇駕院講d師傅呃鐘?我真係未聽過有人講駕院呃鐘,最多話佢hea

要sign in sign out 應該無得點呃掛?

我喺沙田學巴士時都係,第一堂喺場內打個圈,學做兩次兩腳極力子,泊一次L位,阿sir就話,你都渣到啦,出街啦!

巴打邊位師傅教?
我學棍van位師傅都有教巴士,記得好似姓梁,我覺得教得唔錯

我果個好似姓楊,2柴嚟
我係駕駛學院出黎
利申:1 take pass
第一堂已經上斜坡 第二堂就直接學泊位調頭
個師父肯教肯聽 最初幾驚係地獄師父
6堂場外1take pass,
利申馬路炸彈 有牌都唔敢渣車
我見學生去駕院學平啲
計落應該貴出面小小所以想係個到學
學私家車自動波咩plan先夠?
香駕有手有腳都pass到
見你廢咪唔敢俾你渣出街囉, 依個年代仲考棍, 啲師傅唔問都知你係為逞強既mk仔😂

一聽就知你無考過車,一係就考過棍但肥佬既on9仔
個師傅唔知係咪水9我
鴨記兩條街仲未叫我上3波
香駕有手有腳都pass到

其實都好多人肥
第二堂出街🙊🙊🙊

你未撚玩啦五寶

樓主16節其實唔係咁夠

聽過
都唔知咩人教落咁on9
有部份教筆試嘢
模擬駕駛先最on9

嘥哂我d時間 同上到車個感覺差好遠
on99

個套模擬駕駛機加個條片,應該至少有25年歷史,當去博物館去懷舊一下就差唔多
小瀝源嗰間學 個師父同我講如果唔係要跟學院啲進度一早的左我出街

利申1take pass

人地話8堂場內8堂場外 冇講entirely成堂喺場外喎
陣間人地成堂叫晒你出出面你又會小人做咩唔同你做泊位調頭
果陣學, 第二堂已經出街
但每堂出街完左條路線都會番一番去泊位調頭上斜
之後再行第二條線
好似上面巴打話齋,
唔係8堂完全場內, 8堂完全場外
而且師傅應該會衡量學生出唔出到街掛
我第二堂尾出街
你估d師傅睇住你嚮場內兜圈兜個半鐘唔悶呀?
我係師傳,個學生手車得,我都想叫佢出下去,起碼叫行開下自己公司一陣啦
你出去搵師傳加鐘啦
無論街cfu定駕院都呃人㗎啦,係香港學車係咁

最足鐘我估觀駕
因為有班part time師傅 果班唔敢太hea 當有d都hea hea地 不過油塘難考 都畀d心落去教你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞