奉勸大家學車一定一定唔好去香港駕駛學院

259 回覆
568 Like 26 Dislike
其實導師唔掂就真,我試過第一個導師態度好差又教得唔好,我之後去投訴話同個導師性格不合,之後唔洗加錢即刻換左個好導師畀我,最後都1 take pass 都好好彩
所以建議大家問定朋友邊個導師好加錢指定導師 一係上幾堂覺得唔掂就投訴換導師
元駕無補鐘1 take pass
第二堂就已經出街
幾有心機教
有fd學車我都會叫佢去駕院
今朝考完,路試fail,衰自己太大意

咩路巴

補充返,我係搵私人師傅
駕院太貴,而且唔夠鐘數
我都係駕駛學園 都有比人偷鐘情況。

個導師好撚多野考試需知嘅嘢都冇同我講
(多得個代教阿sir同公司師兄我先知

家下換左第個先唔同啲

咩路巴

考掃桿埔樂活道,大斜路無問題,衰自己低B野比考官踩停
教院得45分鐘一堂 成日叫你熟習下架車先,就係入面行5分鐘
冇野wor, 我上堂正常棍波一次就考過晒喇wor, 可能真係你唔掂

我係沙田個間學
觀駕學緊留名
個導師叫咩名?
印象中駕駛學院係佢自己個場度考拍車, 呢樣已經贏晒, 因為好多人肥呢一樣
出場路線又係固定又易, 出幾次包你熟, 特別係沙田
駕院又話on9 貴
師博 唔識既話又有機會教得差 冇心教
逐個試

得罪講句 就算跟師博第一堂揸出街又點 你估拎到個牌真係識揸車咩 咪又係要補鐘
我試過有 fd 學棍私,淨係教佢踩 brake 減速,無教佢拖波,結果搞到死左火,仲肥埋
駕院又話on9 貴
師博 唔識既話又有機會教得差 冇心教
逐個試

得罪講句 就算跟師博第一堂揸出街又點 你估拎到個牌真係識揸車咩 咪又係要補鐘

跟街師父駛唔駛補鐘呀,我師父都話唔好浪費錢補鐘

做咩咁話人姐
你地班傻閪覺得佢好好架嘛
又可以分開三次考試,又簡單
係唔係比少少錢都嬲嬲豬先
駕院咁撚貴,特別咩智尊果啲,唔得真係要快手轉師傅,否則錢就俾曬,學就學五成,自己衰咩又冇人講,到時肥咗喊都無謂

利申:n年前報咗最少堂果啲非智專,出街搵人補鐘一剔pass
你窮姐
先唔撚講啲導師好唔好專唔專業先
當然當中有好有唔好
但哩間死賤種錢就識收
大拿拿前前後後比左成萬四五蚊
學輕型貨車棍波課程
屌佢老味明明寫著八堂場內八堂場外
佢夠膽死淨係得六七堂係起場外
仲要係唔足鐘
得一兩堂係真係成堂都起外面
其餘既場外堂都係得半個鐘左右起出面
已經唔求你啲導師要教得好
你一個鐘堂得五十五分鐘係學
有時呃鐘得五十分鐘我都算撚數
但你起碼場外啲堂比足番我先啦
好啦去到考路試肥左啦
你仲好意思叫我比多五千幾蚊去上多八堂再補考
我攞嗰五千幾蚊去買溪錢燒比你地呀
都唔會再曬時間曬錢起你地度呀
香港駕駛學院

其實師兄 知唔知 駕駛學院 最大優點唔係學楂車

係要佢條考試路線 和 佢d 考官
Ar

路線就話固定啫,考官來來去都係同一班黎嫁,每日會去唔同場考
其實佢見你揸得ok都會叫你出場外兜番轉,之後場內堂轉場外 我就係咁
證明你場內都仲未ok 囉
你考邊條路?
先唔撚講啲導師好唔好專唔專業先
當然當中有好有唔好
但哩間死賤種錢就識收
大拿拿前前後後比左成萬四五蚊
學輕型貨車棍波課程
屌佢老味明明寫著八堂場內八堂場外
佢夠膽死淨係得六七堂係起場外
仲要係唔足鐘
得一兩堂係真係成堂都起外面
其餘既場外堂都係得半個鐘左右起出面
已經唔求你啲導師要教得好
你一個鐘堂得五十五分鐘係學
有時呃鐘得五十分鐘我都算撚數
但你起碼場外啲堂比足番我先啦
好啦去到考路試肥左啦
你仲好意思叫我比多五千幾蚊去上多八堂再補考
我攞嗰五千幾蚊去買溪錢燒比你地呀
都唔會再曬時間曬錢起你地度呀
香港駕駛學院

其實師兄 知唔知 駕駛學院 最大優點唔係學楂車

係要佢條考試路線 和 佢d 考官
Ar

路線就話固定啫,考官來來去都係同一班黎嫁,每日會去唔同場考

發夢聽到話打哂龍通,我有fd發夢燈位踩界都pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞