香港獨立從來都唔代表係民主

274 回覆
397 Like 53 Dislike
咁港獨狗咪撚再打住咩自由民主旗號啦屌

我唔代表所有支持港獨嘅人,就算係港獨都有分左右嘅
咁係咪一直都唔使有民主言論自由?
開始可以清算
但唔該好嘅唔學就咪撚學新加坡啦
sgp 余x彬 都講過貧富差距大到不得了
仲要有好多言論自由限制
好多創意工業都被呃殺
再繼續獨裁嘅話
政府再出賣港人嗰時
say 都冇得say 呀
嗰時同1984個世界冇分別
仲個個都係animal farm 嘅順民

清算過後好嘅應該去學挪威
而唔係學啲表面「風光」嘅國家
開頭一衰咗..畀人捉住自由就好難返到轉頭

我一路都覺得將來個世界走向會似1984同美麗新世界,獨裁唔可怕,最可怕係身在極權國家但仍然覺得自己好幸福咁先係最可怕
君主制
一人輪一日做君主,後宮keep住3000人,大過25歲換走佢
同意 要教育好d人 等佢地認知民主 先有資格去講民主 自由 投票

一獨立就民主 班廢老廢中一定係度阻住晒

又或者精英先可以投票
開始可以清算
仲要有好多言論自由限制
好多創意工業都被呃殺
再繼續獨裁嘅話
政府再出賣港人嗰時

我一路都覺得將來個世界走向會似1984同美麗新世界,獨裁唔可怕,最可怕係身在極權國家但仍然覺得自己好幸福咁先係最可怕

McCathyism?Gulag?
好多無知嘅人都認為香港獨立係代表民主?錯喇,之後個體制係民主定獨裁根本唔重要,最重要嘅係香港人真正可以當家做主,落實真正嘅港人治港,而唔係共產黨嘅港人治港.
當然我最希望就係香港獨立之後唔應該有民主,至少唔應該立即有民主.獨立之後最重要應該係防共,重組政治部呢啲祕密警察嚟應對各方勢力(包括中共),禁止藏有匪國國旗,公開場合唱匪國國歌,以及一切親支共人士將驅逐出境,充公一切在港資產.............
大家點睇?

樓主點確保執政黨唔會被腐化?
唔會走向希特拉or中国既專制道路?

點都有啲制衡機制嘅,不過到時反政府嘅都唔係我哋,因為我哋已經變咗建制派
開始可以清算
仲要有好多言論自由限制
好多創意工業都被呃殺
再繼續獨裁嘅話
政府再出賣港人嗰時

比利時呢個出產童話既國家係剛果都殺左幾百萬人,邊個話佢極權 英國更加唔洗講,所有政治既嘢歸根到底都係利益,普通人要審時度世太難了
依家又有幾多人記得港人治港呢個核心思想
同意 要教育好d人 等佢地認知民主 先有資格去講民主 自由 投票

一獨立就民主 班廢老廢中一定係度阻住晒

唔支持港獨狗=阻住晒 好撚民主啊屌你老母

佢地連新加坡都話係咩寡頭民主,你仲指意呢班人奪權之後會有民主,比佢地清算就有份。

所以我一直都堅決反對本土/港獨狗

我咪問緊你點先算獨裁, 獨裁民主分別係乜囉, 你又唔去答就剩係識港獨狗港獨狗, 睇嚟你質素都唔好得你口中嘅港獨狗幾多喎.
好多無知嘅人都認為香港獨立係代表民主?錯喇,之後個體制係民主定獨裁根本唔重要,最重要嘅係香港人真正可以當家做主,落實真正嘅港人治港,而唔係共產黨嘅港人治港.
當然我最希望就係香港獨立之後唔應該有民主,至少唔應該立即有民主.獨立之後最重要應該係防共,重組政治部呢啲祕密警察嚟應對各方勢力(包括中共),禁止藏有匪國國旗,公開場合唱匪國國歌,以及一切親支共人士將驅逐出境,充公一切在港資產.............
大家點睇?

仲獨裁過共產黨😱
咁港獨狗咪撚再打住咩自由民主旗號啦屌

我唔代表所有支持港獨嘅人,就算係港獨都有分左右嘅

都係用鍵盤鳩up既姐
分咩左右
港獨後仍須要轉為民主,只不過對待宣揚中國共產主義者應當如同西方對待納粹主義
On9 就係要民主先要港獨
獨立左行獨裁咁獨立黎托?
泛民左膠本土城邦邊個做總統呀?獨裁!
唔妥左膠洗唔洗清算埋佢地呀?
無撚腦!
南泡光州事件咪又係咁,打住反共名義打壓異己
正評d人真係痴撚線
善用起底功能
辨認假膠五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞