香港獨立從來都唔代表係民主

274 回覆
397 Like 53 Dislike
咁我一定要堅決反對本土港獨,我唔想香港變到新加坡咁

咁好似港英咁好唔好
定係你淨係想投票選下總統

真正民主係下而上,而唔係上而下,更加唔會係新加坡家長式统治。本土/港獨奪權之後,仲獨裁過中共,咁我點解要支持你地?

Agree

當年蔣公都係咁做先保得住台灣省,中華民國咋

當年台灣白色恐怖,你想香港試下?

我哋依家都試𡁵啦

咁好似港英咁好唔好
定係你淨係想投票選下總統

真正民主係下而上,而唔係上而下,更加唔會係新加坡家長式统治。本土/港獨奪權之後,仲獨裁過中共,咁我點解要支持你地?

Agree

我哋依家都試𡁵啦

即係你唔想改變呢樣野?

將來嘅香港政府為咗防共咁樣做嘅話我會全力支持!!!
見到呢個post嘅質素就知港獨可以有幾成功了

成班獨裁威權狗,收皮喇,唔好害香港

我哋呢啲叫救港

被女飛…

想溝大姐姐但人地當佢戇鳩囝

轉溝賓賓…

叫雞唔戴套, 重要射唔出

[/quote]

五毛民國復興肯整容未?

建立多種族嘅香港國
五成東方人
三成白人
兩成其他人種

官方語文係粵英雙語
規範並推廣粵漢文及粵耶魯文

改稱中文為漢文

推行英語教育
並係每區設立一定數量嘅漢學院

香港中文大學改名為香港伊利沙伯大學

Agree

我哋依家都試𡁵啦

即係你唔想改變呢樣野?

依位先生都係冇答到, 冇民主嘅話點阻止有權之人投共.
睇咩民主啦
民主都好多程度
瑞士同英國同台灣都三個層次
台灣嗰啲同菲律賓差唔多,佢地制度可以容許爭啲俾馬英久賣咗成個台灣
民主去到最高講政府做每樣嘢都要有民意支持,到train到嗰個地步,要求每個人都有社會責任,到嗰時就好難會有咩問題,起碼每個人都知政府想做乜、自己想做乜
代議政制某程度過度依賴嘅係政客,係香港甚至到大部分民主國家(台灣、菲律賓、馬來西亞、南非)都唔可行

啲5毛除咗失敗主意之外,
仲好鐘意搖動年輕人嘅意志, 正義感, 普世價值

Agree

我哋依家都試𡁵啦

即係你唔想改變呢樣野?

依位先生都係冇答到, 冇民主嘅話點阻止有權之人投共.

港獨撚成日話咩中共唔守基本法所以要廢除
但原來竟然係可以咁樣獨裁都冇問題

我成日都話,其實基本法本身係香港班上層都唔守先搞成咁
一隻手拍唔響,根本唔剩係中共問題
換過批賣港獨牌頭嘅人上咗去,你真係信佢哋唔會為利益投共?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞