標題: LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#12 驗眼啦仆街

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
有無人用過filco既粉紅軸?

手感好垃圾 雖然係靜 但到底係軟撚曬 唔知撳緊啲乜 我寧願你去買隻leopold紅

已經買左filco青,紅軸就唔好買filco?

粉紅軸廢

手感好垃圾 雖然係靜 但到底係軟撚曬 唔知撳緊啲乜 我寧願你去買隻leopold紅

粉紅軸廢

Filco 所謂粉紅軸即係靜音紅軸
個個都用機械鍵盤 想問下其他鍵盤野
有冇靜既鍵盤推介 成日比屋企人屌我鍵盤好嘈

唔係唔好買filco紅 只不過leopold塊pcb下面加左塊隔音棉 咁你撳落到底嘅聲就會少左 而手感都會唔同左(無咁爽)

我見你似係想買個靜啲嘅所以推薦你試下leopold紅 但講到靜filco靜音紅一定靜過leopold紅
Btw其實係咪可以直接同diatec買工房啲嘢
個個都用機械鍵盤 想問下其他鍵盤野
有冇靜既鍵盤推介 成日比屋企人屌我鍵盤好嘈

Me too,google都係得Corsair rayzer果d有cherry mx silent

有cherry g80-3494(某寶/amazon) filco majestouch 2 s leopold 可以問one-tek攞隻/zfrontier
有冇人試過換Keycaps 唔小心整爆左平衡桿粒龍豆?
想問cherry g80-3800係咪用pbt keycap?
想平平地買個返工用有除左cherry仲有無選擇
想問cherry g80-3800係咪用pbt keycap?
想平平地買個返工用有除左cherry仲有無選擇

上網見啲review話係ABS
Btw 雖然唔係機械鍵盤 但想問下irocks k10喺香港邊度有得賣?
想左魔鬼同linkx都無
Btw 雖然唔係機械鍵盤 但想問下irocks k10喺香港邊度有得賣?
taobao,但做乜咁睇唔開要買k10

想買個靚少少既番工用
Tapbao Ikbc o唔ok?
如果唔係仲有咩推介?

想買個靚少少既番工用
如果唔係仲有咩推介?

靚少少嘅起碼都跟頭 post 啦

想買個靚少少既番工用
如果唔係仲有咩推介?

靚少少嘅起碼都跟頭 post 啦

Tada加殻啦

呢個Artisan Box又幾好
又到估值時間
又到估值時間

30k?
又到估值時間

30k?

應該唔只
J80 強國客制鍵盤套件

設計者以原廠 G80-3000 外型作藍本,修訂成 Tenkeyless
無鋼結構,PCB 由 screw 鑲嵌於 Top case 上

NCR 配色(上灰下灰銀)

無 weight insert,簡單但實際

難得鍵盤設計能跳出傳統 OTD 框框,簡約唔花巧,CNC 同 Anodizing 算過得去,有些微 defect 但唔喺當眼位就算,兩隻灰色比預期好睇
又到估值時間

30k?

淨係隻cosmo都2k
有數numpad 介紹
唔要太嘈for 番工用
最好有000 同 =
有冇numpad 介紹
唔要太嘈for 番工用
最好有000 同 =
有冇numpad 介紹
唔要太嘈for 番工用
最好有000 同 =

未見過有 tenkeypad 有三條零
有冇numpad 介紹
唔要太嘈for 番工用
最好有000 同 =

未見過有 tenkeypad 有三條零

講清楚先,我指機械 numpad
不過好多 custom 同少量現成嘅都可以自己 program
當然 keycap 你就預唔啱架喇
有數numpad 介紹
唔要太嘈for 番工用
最好有000 同 =

搵會考巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞