標題: LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#12 驗眼啦仆街

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
岩買左Filco Majestouch 2 870$

咁平?

bic camera買 我見平香港幾多先買 青軸

喺日本都唔買工房?遲下去整返幾隻

頭post係咪要加日本攻略

日本只有國內網購無街貨嘅:
- HHKB BT
- 任何Filco工房

用貨到付款寄去某個地方?

網上俾錢
前者有代購做到
後者無

俾信用卡的話寄去酒店有冇可能

唔收外國卡就去買張pre-paid visa

又或者去接去佢公司

有冇試過用代運直接寄代運倉
MassDrop 又Double Ship 左Dasher and Dancer 俾人啦,睇下今次又有幾多人中伏。

廿二號喺新澤西到而家冇郁過

你預一個月先到HK

我粒artisan gem 兩個禮拜多啲咋
係咪旱有

近期買 好好J
MassDrop 又Double Ship 左Dasher and Dancer 俾人啦,睇下今次又有幾多人中伏。

你預一個月先到HK

係咪旱有

之前買支mini mic 18號ship 25到左香港聽日派
慘得過md 套xd60 唔知幾時出貨
問support 又答唔到幾時再出貨
已經一個月

你預一個月先到HK

係咪旱有

之前買支mini mic 18號ship 25到左香港聽日派

出貨量細就運得快,大批貨就會係德國等埋一齊SHIP。
好似仲有個XDA profile keycaps
新keycaps

歪到呢

cheap嘢係咁上下啦

今日收到嘅 GMK Dolch

GH 個團本身可加 Cyan color kit (TU2),我個人對 cyan 麻麻冇加到
Win10 logo 同 Menu 唔靚

學 9009 Front side pad print 不倫不類
有冇人試過換Keycaps 唔小心整爆左平衡桿粒龍豆?

自己整咗隻gh60 未整過都唔知道鍵盤原來咁難搞

第一次焊完之後有好多軸都咬唔實 搞到塊pcb曲曬
要解焊曬全部再慢慢執

最後用咗係12蚊店買木工夾 夾住啲軸嚟焊先靚仔少少
鍵盤賣得貴真係有原因

你係咪以為大量生產嘅 keyboard 係完全人手冇用機器輔助黎組裝

買過拆過幾隻filco leopold當然知道係機造
大廠用機裝質量當然好好多

係見到淘寶個啲手焊鍵盤賣咁平做壞市 買咗QC差就以為千幾蚊隻鍵盤係釣高嚟賣唔抵得share吓

質量
有無人用過filco既粉紅軸?
隻k70 壞左2次,有邊第二隻kayboard 推薦
我用 青
我用 青

有冇興趣收我隻K70青 我想換keyboard
我用 青

屌啦
我壞左2次 去換左2次 last 換左第二隻比我 我即刻賣撚走佢
我用 青

點壞法?
我用 青

換咗先再叫人收啦
Q: 簡單黎講香港買有咩推介?
- Leopold FC900R / FC750R / FC980M / etc. any other
- Filco Majestouch 2 (青軸一定係Filco)
- Filco Convertible 2 / MINILA
- *RealForce / FC980C
- **HHKB

手感好垃圾 雖然係靜 但到底係軟撚曬 唔知撳緊啲乜 我寧願你去買隻leopold紅
唔好買機械鍵盤呀
好撚垃圾

Membrane ftw!!!

corsair K55 500蚊咋

500蚊賣隻薄膜俾你 我真係服撚左
電競

個個都用機械鍵盤 想問下其他鍵盤野
有冇靜既鍵盤推介 成日比屋企人屌我鍵盤好嘈

Me too,google都係得Corsair rayzer果d有cherry mx silent

手感好垃圾 雖然係靜 但到底係軟撚曬 唔知撳緊啲乜 我寧願你去買隻leopold紅

已經買左filco青,紅軸就唔好買filco?

Me too,google都係得Corsair rayzer果d有cherry mx silent

上網睇G413好似好平可以一試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞