標題: LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#12 驗眼啦仆街

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Enjoypbt連啲shift ctrl個housing都彎曬 唔好講spacebar了 雖然撳落係冇問題 但買過一次真係不了😂

我未聽過有任何客反映呢個問題
有無相影嚟睇睇參考下
順便拎嚟笑下個老闆都好
Leopold FC980M Pd
會唔會出黑軸..?
本身想黑軸 靜少少
但魔鬼SIR得 紅 / 茶
試下茶軸好呢? 定 keep住用番紅?

用緊Cheapcheap cherry keyboard 紅軸
斷腳

黑軸會好重 同埋聲都係唔會有咩分別 買返紅軸好啲

可唔可以上魔鬼sir到運吉試玩下?
定去黃金撚下先

我不嬲都係仆街仔上去魔鬼sir到靜試唔買
佢應該冇咩所謂

人唔人多先
多唔多款比你試 而家腦場 成日都掟哂D青軸出黎比人試
今日行過 見DUCKY都有款相約 不過佢係full size

正常紅 青 茶 黑都有 銀軸 粉紅軸呢類稀有軸就唔清楚
我最近上去都唔會太多人 可以一試
Enjoypbt連啲shift ctrl個housing都彎曬 唔好講spacebar了 雖然撳落係冇問題 但買過一次真係不了😂

有無相影嚟睇睇參考下
順便拎嚟笑下個老闆都好

好呀 請參考post6 #923 我趕時買enjoyPBT影嘅
https://lihkg.com/thread/179378/page/37?ref=android

不過笑還笑 依家重用緊呢套無刻

jchan趕時又話16個星期後ship 依家睇起碼要聖誕 oblivion幾時到 好心急

有無相影嚟睇睇參考下
順便拎嚟笑下個老闆都好

冇影到直接退左 真係冇法接受彎成咁嘅keycap

不過佢咁答我:

pbt在250°高温加热,会有轻微变形,塑料在那么高的温度下完成字符加工,所以会这样子。但是丝毫不影响手感,你可以按照上键盘试试,如果还要退货,则直接申请,我们是七天包退。
又唔見realforce彎㗎喎 仲要薄過cherry profile bsp? Vortex? Ducky都好撚過enjoypbt啦大哥
又唔見realforce彎㗎喎 仲要薄過cherry profile bsp? Vortex? Ducky都好撚過enjoypbt啦大哥
你俾我揀我寧願俾多50蚊買imsto
燈神果然厲害
起底都見有唔少壞嘢紀錄,下下都係屌咗先

做得零售,售後服務係重要嘅一環嚟,無可否認你去幫襯嗰間係回覆得唔夠高招
通常睇用詞就會知邊啲客係可以傾到計,邊啲客係一定要即時速遞份replacement盡快close file
Zowie啲嘢係差 換咗3隻fk2都有問題 你不如去google下啲quality concern
我冇心踩鳩你賣嘅嘢 只不過有嗰句講嗰句
你就即刻起曬鋼驚啲嘢賣唔出

ikbc/vortex啲鍵帽應該唔錯 我用緊隻mistel套原廠keycap應該係pok3r嗰套黎 但唔知邊度有得買

淘寶大路啲應該係enjoyPBT同太豪 呢度有個巴打有賣 邊度方便/抵啲自己睇路

淘寶重有啲不知名PBT鍵盤 唔知咩質素 夠勇敢可以試下

等其他人補充

巴打買左d咩
一向做生意,尤其係現貨買賣,就係要面對風險
賣得出就賺,賣唔去就蝕

持續入貨係基於對品牌同貨物嘅信心
enjoypbt嘅貨同老闆俾到我呢兩樣嘢
所以先會持續合作

賣過咁多套暫時係得樓上位巴打粒凸帽
同一個外國嘅客爆6u spacebar(應該係運輸意外)
見你講到咁嚴重就梗要了解多啲
點知相又無張,大概數據又無
然後話我起哂鋼驚賣唔去
你要咁講,我回唔回你都會俾你恥笑㗎啦
Public Service Anouncement

新Filco 用GMK 大製會撞到,有怪聲同唔到底

講開買keycap 順帶一提

新?
係平衡杆轉咗形狀定係點
enjoypbt 有印字歪咗嘅問題依家仲有冇
賣得出就賺,賣唔去就蝕

所以先會持續合作

然後話我起哂鋼驚賣唔去

你講到你啲嘢咁好你咪求其搵套enjoypbt反轉佢俾個底大家睇下囉 啱唔啱先?
賣得出就賺,賣唔去就蝕

所以先會持續合作

然後話我起哂鋼驚賣唔去

好喇好喇,做得生意就預咗俾人鬧架啦,無論有冇證據都係咁話
何況你又唔係 enjoypbt 老闆,做咩起晒鋼咁?
一係咁啦 我去淘寶enjoypbt買多套 收到就拍片開箱 都係有啲咁嘅問題你同我double買左佢啦 支那狗啲qc永遠都係咁撚差是常識吧 並非針對你-.-
一係咁啦 我錯ok? 唔好激動

市面上好可能買到最好feel嘅pbt可能就係enjoypbt 因為成本同製作技術等等嘅因素
再加上市面上9成99 pbt都係垃圾 同enjoypbt冇得揮 (除左bsp) 但邊有可能搵到套bsp返嚟? 所以追求要用比較好嘅pbt嗰班人最後都會走去用enjoypbt

未試過vortex 應該夾喺ducky同enjoypbt之間 雖然ducky有批藍灰熱昇華會甩色 但我用過一套灰側刻覺得唔係太差 對於250蚊貨仔嚟講
Leopold pd keycap個font靚到
賣得出就賺,賣唔去就蝕

所以先會持續合作

然後話我起哂鋼驚賣唔去

好喇好喇,做得生意就預咗俾人鬧架啦,無論有冇證據都係咁話
何況你又唔係 enjoypbt 老闆,做咩起晒鋼咁?

QC問題gmk都會有
Enjoypbt幾舊水 有都唔奇
但做生意咁樣起晒鋼真心好肉酸

有無相影嚟睇睇參考下
順便拎嚟笑下個老闆都好

我個次冇同你講咩?
poker 3 massdrop有drop
105美金
請問抵唔抵?

realforce條spacebar係abs黎
用緊flico 87key
有無mac用既keycap推介下

幾百蚊人仔一套就預左啦,幾百蚊美金買套Kit咪一樣有瑕疵。

Enjoypbt質素真係普普通通,Legend又Blur。GMK同SP好過佢好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞