標題: LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#12 驗眼啦仆街

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
打lol買Leopold fc900定flico ninja majestouch 2好?

紅: leopold 青: filco 你用咩牌子鍵盤同你打咩機有乜關係?
一千左右 紅軸 有燈 有冇推介

Leopoldo + 電筒

Leopold + 電筒

980c 同980m 分別係邊

成堆擺哂係到封塵

980c 同980m 分別係邊

c係電容軸 m係機械軸

成堆擺哂係到封塵

決定買hhkb 想問下除左魔鬼sir仲有邊度有賣?
香港買定係英國森林買平啲?

日森都有
sold and shipped by amazon應該寄到
sold by pfu要揾代運先寄到
type s得pfu有 魔鬼都有 2kf都好似有
森林平唔平自己上camelcamelcamel睇

因為我遲下去英國讀書 所以先諗英森
Type s 就未必考慮啦 太貴
決定買hhkb 想問下除左魔鬼sir仲有邊度有賣?
香港買定係英國森林買平啲?

日森都有
sold and shipped by amazon應該寄到
sold by pfu要揾代運先寄到
type s得pfu有 魔鬼都有 2kf都好似有
森林平唔平自己上camelcamelcamel睇

因為我遲下去英國讀書 所以先諗英森
Type s 就未必考慮啦 太貴

我都覺type s有啲貴 所以買咗pro2
幾經辛苦整好套 sa hyperfuse!
500-700 budget
想要87key 或者窄d設計
唔要青軸, 有冇燈冇所謂
有冇介紹

幾經辛苦整好套 sa hyperfuse!

好靚
500-700 budget
想要87key 或者窄d設計
唔要青軸, 有冇燈冇所謂
有冇介紹

儲多個月上 Leopold FC980M Pd,過多排 pd 有灰藍
用緊filco青軸想問轉PBT係咪會冇咁響?
怕轉左PBT聽落冇咁爽
怕轉左PBT聽落冇咁爽

轉keycap啲聲一定唔多唔少有啲影響
Filco青軸可以考慮買套SA鍵帽
想問下irocks k60m係咪只能轉pbt鍵帽?
怕轉左PBT聽落冇咁爽

即係高球帽?有冇分咩牌子好?
岩岩接觸唔係好識
怕轉左PBT聽落冇咁爽

岩岩接觸唔係好識

高球帽都係signature plastic為主,透過團購或炒賣途徑可以買到

到你買到非炒價嘅SA,你已經唔再係新手
怕轉左PBT聽落冇咁爽

岩岩接觸唔係好識

高球帽都係signature plastic為主,透過團購或炒賣途徑可以買到

Maxkey都有SA 但聽講質素冇SP咁好雖然已換咗新模

重有Filco都有套SA好似都係SP整
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/comments/78x2we/some_more_thoughts_on_massdrop/
有時間睇下 都幾長

MD係差,但佢Refund Policy同Replacement Policy算係好。基本上100%有得Refund,如果佢有貨係手就100%有Replacement。
佢Shipping個度真係要搞搞佢,Double Shipping,Ship錯野真係發生得太多。

Delay嘅野就唔關MD事,係個Vendor問題。如果同一件貨嘅GB有MD同其他Vendor揀,我都會揀MD,始終有保障。
怕轉左PBT聽落冇咁爽

岩岩接觸唔係好識

Maxkey都有SA 但聽講質素冇SP咁好雖然已換咗新模

重有Filco都有套SA好似都係SP整

Maxkey 算把啦,SP好過Maxkey好多。加上Maxkey 已經越來越貴,貴到係唔值個價。以前80幾USD一套Maxkey 都叫Okay,最近賣到110USD就真係唔值。

大陸嘅Keycap唔值呢個價。
Filco sa開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞