Super Junior 回歸警告Biong!相愛相殺討論區(8)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
同埋其實我好鐘意don't don
雖然唔鐘意最嗌到嘔血既金希澈
整體我都係簡devil
呢首係連我哥唔中意kpop既人都覺得好聽
Devil完全係我中意既style
唔係一般kpop口水歌
編舞都係好suju 神經病既特質
好岩佢地平均年齡已到三十既男團
唔會刻意chok
真係feel係enjoy舞台表演

造型方面係咁多隻專輯最滿意
簡單但每個人都有小細節突顯佢地既唔同
重點完全滿足我呢個西裝控

成隻碟歌都好聽
但令我對SJ由綜藝團改觀為唱得既實力團係四輯
四輯抒情歌令我跌入suju既無底深淵

結論:devil 一位

講到呀哥我都係 我日播夜播令佢好多sj 既歌都識唱
然後我媽係背得出13個人既名 認得哂佢地
佢之前覺得始源最靚仔 依家變左金希澈
今集vlive特哥話全部專輯一位係devil
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔
專輯造型 舞 收錄歌 整體最中意既專輯
怎麼樣?玩到cb開新post

其實我最鐘意既碟係magic
除左三個環之外都好好
Magic Mv 又夠young 又彩色
最尾佢地又鳩鳩地咁 好好表現到佢地本身既樣子
之後隻碟啲歌又好聽 淨係dorothy 已經贏哂
雖然devil 同magic 只係差少少歌
但magic 個意義更加大 所以我會簡magic
如果淨計正規就會簡devil

另外其實我都好鍾意三輯既Why I like you 同happy together
Why I like you 既編舞 個曲風
第一次聽到我心動既感覺 就係個時聽完更加令我鍾意佢地
另外happy together 就真係固名思義 好warm 好想佢地永遠在一起
最點綴係李敏最後個句'영원히 Happy Together' 真係好正💙💙

紅字有聲
我個人係投四輯 原因純粹係情意結
因為四輯係我由普通路人飯變成死忠飯嘅第一張專輯
亦都係我第一隻死儲難儲先買到嘅碟
而且四輯嘅抒情歌好l正
我覺得四輯抒情歌特別多應該係因為抒情歌淨係需要d主唱領唱錄 唔洗成隊人
終始依次出碟時期比較敏感

Btw真心得我一個人鐘意don't don咩
好型亦都係真係13人嘅碟
D版嘅mp3我一直都好想要
仲有she's gone世界級
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔

整體的確係devil同magic既 (表示好想睇magic既live😭
我頭次幾聽alright會聽到喊😭😭😭
赫海首don't wake me up好岩係床到聽😂

造型係mamacita 特別係呢套🙊

舞係This is love

收錄歌 係四五輯....7同10週年專輯都
聽完Walkin好似叉完電咁
Your eye 雲圭合唱好聽到
其實所有碟包括小分隊同solo既silde tracks都好正

對我黎講揀首唔鐘意既會比較快😂

! ! !

庚嘅acc係假嘅
不過在中嘅就真
Anyway 好滾動呀

庚哥個ac真架
佢真係有打

庚有post嫁
不過個ac叫韓庚

我知呀 只係上面嘅叫三爺真心幾好笑

加左備註就會轉
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔

除左三個環之外都好好

另外其實我都好鍾意三輯既Why I like you 同happy together
另外happy together 就真係固名思義 好warm 好想佢地永遠在一起
最點綴係李敏最後個句'영원히 Happy Together' 真係好正💙💙

紅字有聲
而且四輯嘅抒情歌好l正
我覺得四輯抒情歌特別多應該係因為抒情歌淨係需要d主唱領唱錄 唔洗成隊人

我都係四輯轉死忠
唔係得你一個中意don't don
我都覺得好型
個個mp3應該絕版了?

絕左版啦 佢本身就出得唔多
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔

除左三個環之外都好好

紅字有聲
而且四輯嘅抒情歌好l正

我都係四輯轉死忠
唔係得你一個中意don't don
我都覺得好型
個個mp3應該絕版了?

我都係買輯轉死忠
四輯啲抒情歌係首首都正
凝結
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔

除左三個環之外都好好

紅字有聲
而且四輯嘅抒情歌好l正

呢到好多人鐘意don't don
https://youtu.be/puv8J8n6O88
呢場live好正
我都好中意雲圭合唱呢首

仲有厲旭彈琴
卞赫的愛情
始源大大回歸嘅第一套戲
10.14首播啦!!!

要養肥再睇

10.14 6:00 vlive有事前訪問喔~~~

!!!
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔

都好~一陣開!
我地可以玩下投票啵
專輯一位
唔知我地有無討論過🤔

除左三個環之外都好好

最點綴係李敏最後個句 '영원히 Happy Together' 真係好正💙💙

我都勁鐘意why I like you!
第五次連登ELF公投 13/10/2017—18/10/2017

Super Junior 最佳韓語專輯一位 題目繼續係由amyesung絲提供

投票標準係整體上最喜歡嘅專輯,包括主打、slide track、編舞、mv、live乜乜乜,係綜合性嘅~

每人一票!(唔係兩票喇!)

頭先講咗嘅絲打們,應多次一位係邊隻啦
第五次連登ELF公投 13/10/2017—18/10/2017

Super Junior 最佳韓語專輯一位 題目繼續係由amyesung絲提供

投票標準係整體上最喜歡嘅專輯,包括主打、slide track、編舞、mv、live乜乜乜,係綜合性嘅~

A版同C版當係一樣嘅專輯啊!!

A版同C版當係一樣嘅專輯啊!!

美人呀for sure
原因就講左啦 唔重覆~
我心目中嘅一位係devil~
理由其實同大家都好似,我覺得主打舞蹈好特別,圭賢開場好靚仔,走位好正,而且又有綜藝感,仲要成員間有互動,好可愛
同埋其他歌全部都好正,仲有d好耐冇見嘅子團嘅歌同舞台,好似係love in first sight真係勁正

當然啦 仲有個原因係因為十周年啊

其實我都好喜歡sorry sorry ,後續好好聽,而且係sorry sorry令suju走向世界
mamacita mv真係百看不厭
韓專一位 投票報告
截至呢個comment 13/10/2017 11:28
Bonamana 1票
Devil 1票

投票由13/10/2017開始,將於 18/10/2017 2359完結
韓專一位 投票報告
截至呢個comment 13/10/2017 11:28
Bonamana 1票
Devil 1票

投票由13/10/2017開始,將於 18/10/2017 2359完結

Devil一票

Devil
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞