PS4機主討論區(12) 開Post呀開Post呀開Post呀

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
如果ps plus斷左一段時間再續番
之前送既遊戲同埋save會唔會係番到

唔該曬巴打
本身有一部ps4, 見特價想買多部同屋企人玩, 打算用數位版game share 去兩部ps4,有兩個問題想請教下有類似經驗既巴打, 因為上網search 都係指某d game 有事, 例如COD, Starwars

1) 2部PS4 1個Network 可否同時連線玩唔到既game, 而唔會撞ip

2) 如果1)係可以, 咁兩部PS4可唔可以用同一個network 玩同一隻game 例如fifa , 2K

唔該曬

先頭盔唔sure

如果你數位版game share即係要login同一個psn ac啦
咁psn無得同時login 更加唔洗諗連唔連線

share game唔洗要login同一個psn acc
有一部機可以用自己acc玩
買700蚊回70果個
本身係Psn會員就冇份架?
買700蚊回70果個

唔係Psn會員點買野
買700蚊回70果個

唔係Psn會員點買野

打錯 psn plus
小弟想買部PS4 PRO,邊度可以買淨機免息分期
有匯豐VISA同AEON卡,求指教

留番個錢進修下啦文盲

深水埗黃金
或者上網同人買二手都得

深水埗黃金
或者上網同人買二手都得

簽網上行果d 免費送機, 當比月費果陣做分期
本身有一部ps4, 見特價想買多部同屋企人玩, 打算用數位版game share 去兩部ps4,有兩個問題想請教下有類似經驗既巴打, 因為上網search 都係指某d game 有事, 例如COD, Starwars

1) 2部PS4 1個Network 可否同時連線玩唔到既game, 而唔會撞ip

2) 如果1)係可以, 咁兩部PS4可唔可以用同一個network 玩同一隻game 例如fifa , 2K

唔該曬

先頭盔唔sure

如果你數位版game share即係要login同一個psn ac啦
咁psn無得同時login 更加唔洗諗連唔連線

share game唔洗要login同一個psn acc
有一部機可以用自己acc玩

sorry 講漏左, 應該係用兩個PS Plus account 用同一個network 上網既, 比較擔心係撞ip 個問題
想請教巴打們 由於小弟岩岩搬左屋
部ps4係舊屋連線速度大約8x mbps
新屋得番4x-5x mbps
兩個地方都係用wifi接收,一樣係1000m寬頻,用同一個router
兩個地方都係用wifi接收,一樣係1000m寬頻,用同一個router

咁你問咩

咁你問咩

出ps4 slim定pro
想問有關4KHDR既野
我部電視同AV AMP都支援4KHDR同埋HDCP2.2,但係就點set部機個HDR都係只支援2K,會係邊part出左問題
想問有關4KHDR既野
我部電視同AV AMP都支援4KHDR同埋HDCP2.2,但係就點set部機個HDR都係只支援2K,會係邊part出左問題

支援HDCP 2.2 唔代表支援PASS through
你睇返唔經部amp出唔出到4K

btw confirm隻game 有4K?
想問有關4KHDR既野

支援HDCP 2.2 唔代表支援PASS through
你睇返唔經部amp出唔出到4K

btw confirm隻game 有4K?

2016年既DENON AV AMP我諗有passthrough掛
我係玩FIFA18 DEMO發現唔支援4KHDR,一入GAME就轉去行1080P HDR
我之後會試下直出電視睇下得唔得
再唔得就睇下會唔會關條HDMI線事

咁你問咩

唔好意思
想問點解會慢左

咁你問咩

唔好意思
想問點解會慢左

連電訊台都撈埋呢到d巴打真係唔話得

咁你問咩

唔好意思
想問點解會慢左

直插測左速先再討論啦

咁你問咩

唔好意思
想問點解會慢左

連電訊台都撈埋呢到d巴打真係唔話得

到底一部PS4可以教識大家幾多野

咁你問咩

唔好意思
想問點解會慢左

除左樓上巴打話要直插測速外
你要睇埋router 同PS4隔住左D咩

咁你問咩

唔好意思
想問點解會慢左

直插測左速先再討論啦

請問巴打lan線係咪買cat6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞