毒遊四國.岡山 [多圖多字走甜無趣]

718 回覆
103 Like 2 Dislike
失賓周巴 想問你果時香港飛有冇做網上check in
如果做咗係咪都要去客運大樓2 ou counter度,定唔洗

要寄行李就要,冇就唔駛

冇寄行李阿,係咪值接去客運大樓1就得?

T1直接辦離境手續就得?
如果做咗係咪都要去客運大樓2 ou counter度,定唔洗

要寄行李就要,冇就唔駛

係 跟住就去閘口等上機
我黎緊都去岡山啊…期待又緊張

去後樂園的話 JR岡山 門口就有架觀光巴士直到

eeeee…我仲諗住搭電車tim 係邊個位置到

就對正JR 巴士站到有
不過班次疏D 出發前預下時間
架車好撚靚 遲下貼圖

好啊…唔該絲打

其實我有j
後樂園可以留耐d 岡山城好細

岡山城我要趕著王子衫同埋整備前燒,應該唔留得係後樂園耐hahah

備前燒好似要預約? 我淨係係門口行過見人地整得幾開心

我當日見到有對外國情侶換衫扮將軍 我仲幫佢地影左幾張相

要寄行李就要,冇就唔駛

係 跟住就去閘口等上機

我黎緊都去岡山啊…期待又緊張

去後樂園的話 JR岡山 門口就有架觀光巴士直到

eeeee…我仲諗住搭電車tim 係邊個位置到

就對正JR 巴士站到有
不過班次疏D 出發前預下時間
架車好撚靚 遲下貼圖

好啊…唔該絲打

其實我有j
後樂園可以留耐d 岡山城好細

岡山城我要趕著王子衫同埋整備前燒,應該唔留得係後樂園耐hahah

備前燒好似要預約? 我淨係係門口行過見人地整得幾開心

我當日見到有對外國情侶換衫扮將軍 我仲幫佢地影左幾張相

我冇記錯好似先到先得
係天使之路留左大概兩個鐘 係時候去醫下肚
但係醫肚之前 我要醫返隻腳先
因咩事 前面講左
換左對襪之後 我終於重獲新生 唔洗一步一驚心

跟住我行左去搵巴士站 查左開車時間先
就係馬路對面 俾我見到間小豆島拉麵
仲有半個鐘 食完麵返黎等車 PERFEC池

碗野偏咸 D叉燒亦偏硬 有小小重口味 但味道都係好食既
上面仲有類似雪菜既物體 撈均一齊食就好似食緊拉麵版既雪菜米咁

好啦 食完就返返去等車 點撚知有個小插曲發生
車一到 原本企係對面馬路陰涼位既一對狗男女
就好似餓狗搶屎咁攝上車

面皮厚加鍾意多管閒事既我即刻屌鳩佢地
原來佢地係一家三口 得個女係條隊到排
本身佢肯跟返個女上車我都算
但果對狗男女 真是不懂規矩 插隊插到去最前面
個女細細聲用普通話講左句 又不排隊!

係呢個MOMENT我又要爆多次啦
雖然我煲東瓜就麻麻 但應該好過能太能既
即刻屌鳩對狗男女 個女人即時嚇到縮撚返入個閪到
係到話你邊隻眼見到我插隊姐 我依家都無上車
跟住我話你隻狗公呢? 一早上左車扮死狗啦
佢無聲出
完.

其實係未完既 我同自己講唔好俾呢D垃圾影響心情
下一站就係橄欖公園啦
如果你由天使之路出發 有一條巴士線係可以直達既
不過當時我頭腦仲有小小發熱 結果落早左車
係半路ON鳩鳩咁又企左陣先繼續上路

你估我去到橄欖公園見到咩?
係青春阿!!! 係我無既青春阿!!!!

其實成日都好撚曬 係公園到留左個零鐘
我要去補充下水份 所以就向橄欖博物館出發了

如果你係途中發現有心型橄欖葉
就可以帶黎呢到 過膠整一個紀念品

休息左陣 巴士又未到 咁就去附近再行下啦

我就去到魔女宅急便真人版電影既其中一個場景
登登登登 就係呢到啦

係右面既花園仔既中心 有一個拍得住上千奇百趣既開心大發現!!!
如果你企係果個中心講野 係會有回音架!
本毒已經驗證左

就係呢到啦

溫馨提示7
由於橄欖博物館非常多人
所以係巴士站等車既人都非常多 再加上本身島上居民同學生
你係無可能係呢到上到車返去港口架!!!

所以我同其他上唔到車既人就行返落山
去原本落車既地方 再過對面馬路等車返土莊港

由於小豆島實在太撚正 行落山果陣都忍唔住J多兩張相

懷著依依不捨的心情 我乘著高速船回到了高松
又看見了她帶笑的歡迎我歸來.

未完待續
阿 仲有 我走果陣等車都發現果對狗男女
今次佢地有返個狗樣 識排隊上車
學成蟲話齋 強國人係需要管教的
小豆島都有強國人
小豆島都有強國人

淨係見到呢幾個
其他時間都係台灣人多 香港人都唔少 而且好失禮

一堆人入到間出名既甜品鋪 大大聲話有無得試食架? 唔係擺晒出黎俾人任食架咩?
原來無得試食架? 咁走囉

高尚港人同堆強國人無分別
返到高松 時候都唔早 又要去搵食
無撚有錯 呢餐又係食拉麵既
計埋呢餐 我已經連食左三餐 開始有小小厭
唔係唔好食 係我想食飯架 係飯架
有去過既巴絲會知 日本D米真係好撚好食

今次呢就係另一間高松拉麵頭三既鋪頭
係做雞湯拉麵的 都有3.6X分架
唔識睇日文既我 見到餐牌有圖就好撚醒目咁叫左碗湯底全黑既試下
心諗 屌你咁撚重口味 仲唔係黑蒜味黎?
好啦 一黎到 即刻試啖湯先 哇屌 苦既?
試多啖 真係苦既

拎個餐牌一睇 屌 原來係用烏雞煮既濃湯黎
呢碗就唔多識欣賞 我相信其他味會正常好多

亦因為咁 我係心裡面同自己講
我下餐一撚定唔要再食拉麵 我想食飯阿
小豆島都有強國人

淨係見到呢幾個
其他時間都係台灣人多 香港人都唔少 而且好失禮

一堆人入到間出名既甜品鋪 大大聲話有無得試食架? 唔係擺晒出黎俾人任食架咩?
原來無得試食架? 咁走囉

高尚港人同堆強國人無分別

都幾影響心情,做子自己

勇者無懼 果3.6分邊度來

push

push

push

慢慢黎 唔洗急

push

慢慢黎 唔洗急

push

慢慢黎 唔洗急

盡情享受
上星期都去完返到香港 四國真係好舒服
上星期都去完返到香港 四國真係好舒服

有冇趣事分享下先
失賓周巴記得中村站都有locker擺野?

唔肯定 不過你可以問下觀光所D人俾唔俾你擺

唔肯定 不過你可以問下觀光所D人俾唔俾你擺

咁冇問題了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞