毒遊四國.岡山 [多圖多字走甜無趣]

718 回覆
103 Like 2 Dislike
我去左第二間 唔係呢到
上面個景都唔差 慢慢嘆

挂掛唔之得啦,我見個門口有啲唔同

你呢間幾錢 我去果到1700YEN

計埋毛巾,1300yen

差唔多 人少 抵玩

係,去到又係撞正同香港人一齊

原本都以為無乜香港人遊四國
點知我去咗8日
差唔多日日都撞到香港人
DAY 4

好啦 終於打到黎第四日 而我既旅程亦去到剛好一半
係高松留左三日之後 一早我就坐特急向松山前進啦
上車之前 當然要係7仔買個CHEAP CHEAP便當先啦

上左車無幾耐之後 我已經抵受唔住佢既誘惑
入面有三舊唔同味既飯糰 仲有玉子燒 炸雞 薯餅
好好食 好抵屌

美景當前 就食得更加開懷

(感覺上)唔洗一陣就到松山
馬上又要準備坐路面電車回到過去

係松山處處都可以見到呢類俳句投稿箱 寫得好既真係會貼堂架!
我係電車上就見過唔少

當地唔少既電車仍然相當懷舊

第一站 自己睇

向右轉就會見到呢個間小屋 不過轉頭先去睇佢既本體

沿路向前行就係坂上之雲博物館
(簡單D黎講就係一套同松山有關既歷史劇既博物館)

呢個博物館係出自建築大師安藤忠雄之手
館外同大自然融為一體 體內就充滿人工美感
我淨係識呢D架咋 其他我用相答你

外型上佢係由三角形重疊而成
而細心留意館內空間都可以發現唔少三角形 不愧係大師

係咪好有美感先? (我係話個建築 唔係我D相 )

其實我就無睇過套劇既 不過因為行程既安排上 就順路黎睇下
下一站 萬翠莊

其實原路折返 係門口條路再上就係萬翠莊了
當家係舊時日本駐法國軍官 所以整個建築都充滿西洋氣息
係百幾年前黎講 絕對係非常氣派 (依家黎講都係 )

得兩層 無咩特別野睇 主要係感受下果種霸氣 所以行得仲快過頭先
行完去邊? 當然就係去搵食啦

大家估我下會食咩?

未完待續
同埋記得要放大D圖睇 縮圖實在太柒
輕輕 ONE PUSH

今日去邊阿
上次搭個架巴士我都暈車浪 啲彎係咁轉

頭搖又尾擺
睇緊
睇緊

我發覺坐JR都幾舒服,人又少,沿途風景又靚
啲到站音樂好洗腦

呢個真, 以前好鍾意新宿轉車廣播果把女聲
我去左第二間 唔係呢到
上面個景都唔差 慢慢嘆

差唔多 人少 抵玩

點知我去咗8日
差唔多日日都撞到香港人

但都好過蝗既....真係估唔到....

木地板

木地板

唔止木地板,有部分路軌係用草皮,仔細啲望 堅係草來

今日去邊阿

鳴門漩渦,眉山日落

一個人旅行總有寂寞難耐既時候,都好影響心情,有咩見解係呢方面

差唔多 人少 抵玩

點知我去咗8日
差唔多日日都撞到香港人

暫時冇遇蝗 台灣人就有,大步危觀光船啲姐姐識講廣東話 香港人真係多囉,幾乎日日都睇到廣東話
我發覺坐JR都幾舒服,人又少,沿途風景又靚
啲到站音樂好洗腦

呢個真, 以前好鍾意新宿轉車廣播果把女聲

上youtube聽
每逢有車到就有音樂,加上周圍環境靜蠅蠅,好易洗腦
個炸豬扒好似好正
祖谷d 巴士真係好癲但我又無暈車浪 平時搭巴士有時會

同香港食到果種吉列豬完全唔同
有肉汁 唔會死實 有咬口
唔配醬食 係有鮮味 唔洗靠咖哩之類都勁正
深晚講起 又想食

好想食日本連連鎖店個d都好食
咁樓主最後食咗咩阿,好想知阿
個炸豬扒好似好正

深晚講起 又想食

樓主食果間炸豬排係酒店來?如果係高松有咩間推介 小弟我聽日返高松順便試下

頭搖又尾擺

我係反而無暈 司機手車
我去左第二間 唔係呢到
上面個景都唔差 慢慢嘆

差唔多 人少 抵玩

點知我去咗8日
差唔多日日都撞到香港人

都係同機d人
坂上之雲好靚 好想去

今日去邊阿

鳴門漩渦,眉山日落

一個人旅行總有寂寞難耐既時候,都好影響心情,有咩見解係呢方面

個日落 粉到 無去到眉山
個炸豬扒好似好正

深晚講起 又想食

樓主食果間炸豬排係酒店來?如果係高松有咩間推介 小弟我聽日返高松順便試下

樓主前兩頁有講個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞