毒遊四國.岡山 [多圖多字走甜無趣]

718 回覆
103 Like 2 Dislike
留名

原來仲有人睇
松山個間鰻魚飯、霧之森既大福同布甸都好正 我都有去下灘睇日落,靚到
用iphone亂影

都好靚

有時用自己對眼去感受 會比影相更加好
真係好正

但影相係一個最好嘅記憶

人既記性有限 有相回憶返都係好事

眼晴就係最好既攝錄工具
我回來了
繼續追post

覺得最正係邊到

好多地方都正,四萬十川,大步危,眉山,鳴門 JR, 日本人既友善...etc
其中大步危去到有微雨,成個景好似仙景咁(我未去過仙景 )
有機會一定番躂
我回來了
繼續追post

覺得最正係邊到

好多地方都正,四萬十川,大步危,眉山,鳴門 JR, 日本人既友善...etc
有機會一定番躂

唔洗一定要天晴先靚 重雲深鎖都好正
我回來了
繼續追post

覺得最正係邊到

有機會一定番躂

對阿,仲有feel

你食親果啲都好正

你食親果啲都好正

係日本食咁多餐 連7仔叮既便當都好好食
而且都唔算貴

呢張好靚
松山個間鰻魚飯、霧之森既大福同布甸都好正 我都有去下灘睇日落,靚到
用iphone亂影

都好靚

有時用自己對眼去感受 會比影相更加好
真係好正

但影相係一個最好嘅記憶

人既記性有限 有相回憶返都係好事

每次睇返旅行相都好多野諗
我回來了
繼續追post

覺得最正係邊到

有機會一定番躂

對阿,仲有feel

睇你d相好有feel 我個時曬到眼都睜唔大

呢張好靚

THANKS
富士D色真係好好J 好舒服

你食親果啲都好正

而且都唔算貴

講起7仔,我晚晚都買個泡芙返酒店𡁻 又係平,成個拳頭咁大

你食親果啲都好正

而且都唔算貴

講起7仔,我晚晚都買個泡芙返酒店𡁻 又係平,成個拳頭咁大

日本連7仔自己出既都勁好食
香港得佳之選
我回來了
繼續追post

覺得最正係邊到

有機會一定番躂

對阿,仲有feel

睇你d相好有feel 我個時曬到眼都睜唔大

發覺微雨再配合祖谷溪個景係一流
不過唔同季節有唔同變化,你果時藍天配高山影相又係正
聽日先更新
留名, 我都想去四國行下
依家找數啦
由於柒左既關係 食飽又要上返山啦
如果大家由大街道站出發 其實落車一直向商店街既相反方向行就會見到纜車站 旁邊仲有間伊織毛巾 算係松山另一名產
以毛巾黎講有小小貴 我就淨係行完無買

過左中午 天氣開始轉暗 上左松山城登高望遠
一邊係藍天白雲 另一邊就烏雲密佈 好彩最後無落雨

行到呢個門口果陣 令我諗起古代著名詩人唐寅既詩句

一個華安兩隻眼 三個女人六個波

好快又行到另一個門 呢個門其實都好重要

因為佢主要係由鋼材打造 係松山城既最後一道防線

如果係古代的話 下面呢位人兄已經俾我爆左頭

入左城 其實整體都唔大
不過俾我撞到當地愛刀會既人入城幫手抹刀
成把野真係閃令令 名刀真係名刀 幾百年都好似新既一樣

同其他城一樣 有無料體驗活動玩下
本毒就當然得個睇字

極速行完松山城之後 我就出發去松山另一個名勝

有無人估到呢到係邊?
上面個鐘其實係一個機械裝置黎
每到整點 就會有夏目漱石《少爺》筆下唔同既人物輪流出場
仲有歌仔聽
好可惜 你睇下個時間就知我MISS左

好啦 時間無多 繼續上路
行左陣就會黎到
登登登登

門口條隊長撚到 想搵個位影下正門都難
因為不斷有遊客出出入入

我就無入去浸溫泉 因為聽講有小小伏
淨係到此一遊
實際上去到見到個建築俾我想像中細
而周邊都係現代建築 無咩味道

行埋去後面天橋 影多兩張相 買下手信就閃左人

如果你係住松山 夜晚著住件浴衣黎 可能會好FEEL小小既

點解要咁早走呢 因為今晚我要換酒店 返去香川

車站旁邊有架少爺列車 唔開果陣就會停泊係到俾遊客影下
開車果陣 經過大街道佢會響安 職員會同遊人揮手

再見啦 松山

坐左三個鐘車 去到丸龜 車站附近已經係民居
正門左邊有條睇落好荒蕪既商店街
我就出左另一邊 沿馬路旁邊行左五分鐘 去到一鶴本店
名古屋有雞翼食 香川就有雞脾
大家既賣點都係無去骨
睇到呢到你可能會屌一聲 無去骨既雞都可以係賣點?
係 真係咁簡單

呢間野主食就係雞脾一隻 有老雞同嫩雞揀
我揀左嫩雞 仲平一百YEN
其他小食就係一般居酒屋款式 當然就無咁多選擇

講左咁耐 到底骨付鳥有幾神奇呢
登登登登
真係無咩特別
椒鹽腌 先烤再焗 皮脆肉嫩

見佢推介叫飯糰 沾埋個汁食
其實就係雞油黎

BTW 食完就去搵酒店
呢到真係好撚靜 成條街可以無人架
夜晚晚得我一個都咪話唔驚

DAY 5 完.
有冇雞圖
有冇雞圖

無影到

同個餐牌一樣
上次係高松既最後一晚都有食到骨付雞,但我覺得隻雞偏咸,唔係太食得慣
但既然來到,都值得一試

成set野係咁,啲飯有醬油味,但太癡身,有椰菜椰碟,同一碗有雞皮即雞湯,清清地

成set野係咁,啲飯有醬油味,但太癡身,有椰菜伴碟,同一碗有雞皮既雞湯,清清地

成set野係咁,啲飯有醬油味,但太癡身,有椰菜伴碟,同一碗有雞皮既雞湯,清清地

我都有得有小小咸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞