毒遊四國.岡山 [多圖多字走甜無趣]

718 回覆
103 Like 2 Dislike
巴打有冇去下灘站睇日落

罰你頭睇過

同巴打一樣真係無見到
鬼x眼

都冇日落,落到一半你就走啦,人地想串你先咁問姐

落左一半架
可惜撞唔到MAGIC HOURS
巴打有冇去下灘站睇日落

罰你頭睇過

同巴打一樣真係無見到
鬼x眼

前兩頁有
DAY 5

一早訓醒就執野準備CHECK OUT啦 我淨係留松山兩日一夜
係酒店食左個勁頹既早餐 包既 無咩好投訴
跟住就去松山JR旁邊搵投幣LOCKER放左行李先
500YEN 小小貴

跟住正式出發 坐電車去縣廳前經愛媛美術館去二之丸庭園同松山城

呢個美術館其實有小小伏 不過見順路先行埋
舊館就好似香港D社區中心咁 開左唔同興趣班
新館就似返個美術館 我去果陣有個日本畫家既個人展
我正想行入去果陣俾個職員叫停左 原來係要錢架!!!
承惠1200YEN 我呢D粗人當然就無俾啦
係門口個攤位買左小小周邊做紀念品就算

所謂恥地不宜狗留 柒左緊係有快咁得咁快閃人
沿住美術館外面條大路 一路行就會行到黎呢個黑門口登城道
要上去松山城一共有三條路 呢條就係古代面聖必經之路
由於我想去左二之丸庭園先 再順路上松山城就揀左呢條路啦
除左我之外 得小貓三幾隻

行一陣就會黎到門口

遠眺松山城 實在太撚好天啦

登登登登 又見到呢塊牌
代表左咩呢? 姐係本毒又黎錯左地方

行左入園 又見到佢
心諗有無咁撚多聖地阿屌

同典型日式庭園有小小唔同 一格格既水池設計有小小西化

另外呢到種左唔小橘樹 因為橘子係松山既名產之一

又見到呢種好靚既樹 呢到有專人打理 開得好靚
棵樹既姿態亦都值得欣賞 枝葉四散得黎好迷人 再加上盛開既花
一個字 無得頂!

旁邊仲有棵白色既 不過D花好似有小小唔同

頭頂個太陽實在太火辣 要黎個中場休息先

原路折返 原來頭先入園前聽到既風鈴聲 來自門口呢個休息室

落返小小 係下面張圖條路前面左轉 就會見到個斜坡
一路行上去就係東雲纜車登城口

警告 條路係好撚斜架 真係勁撚斜
我行行下仲見到兩位人兄練跑
真係要寫個服(伏)字俾佢

由於行完實在太撚累 我係上面手信鋪到休息左陣
可能係行撚到傻撚左既關係 我竟然搭撚左纜山落山!!!
又要屌一聲! 我以為架纜山係直接上松山城!
結果只係由山腳只係上到半山 姐係我頭先行撚到隻狗咁果到!!!

不過錯有錯著 其實今朝早餐淨係咬左兩塊麵包
文青山系BOY表示已經就快餓死 一於落山搵食先

本毒係坐呢種單人吊車落山架 一開始有小小驚
因為搭錯車既關係 我前後係坐左三次架
其實幾好玩

原本今日都係PLAN左去食一間松山幾高分既沾麵
不過因為計劃有變(其實係自己柒左)
所以改左去食係大街道附近既五志喜
呢間鋪開左成三百幾年 以做鄉土料理成名

上網睇台灣D BLOG 好多都話要排
好好彩 我入到去 就俾人安排坐左係門口左邊好隱蔽既小包廂到

登登登登 我叫左呢個咩都有小小既愛媛料理SET

所謂既五色素麵 我淨係見到一隻色 就係白色
(可能我有色盲啦 )
其實食落就係米線D FRD
而松山另一樣名產 鯛魚
唔腥 肉質彈牙 真係幾彈下 有小小似食緊香口膠咁
基本上唔加醬汁同伴菜 係無咩味架
不過公道D講 睇圖都睇得出係好新鮮既

未完待續.

呢一張睇到35.4既偉大同樓主既構圖

呢一張睇到35.4既偉大同樓主既構圖

你睇唔到既係 我扮緊文青既同時
後面有兩個日本仔恥笑緊我 食舊大福都要拎黎影相打飛機

典解呢個自動椅冇安全帶
係咪因為離地好近??

典解呢個自動椅冇安全帶
係咪因為離地好近??

離地都幾高 不過下面有安全網
唔亂整其實無事
松山我估入夜都好靜
松山我估入夜都好靜

離開左大路係無人的
我行去住宅區搵酒店有小小淆底
松山我估入夜都好靜

離開左大路係無人的

係,可能有隊玻璃屋攝製隊當街招募拍av
松山我估入夜都好靜

離開左大路係無人的

係,可能有隊玻璃屋攝製隊當街招募拍av

你個名
是晚休息 明天請早
是晚休息 明天請早

是晚休息 明天請早

我發覺太準時更新係無人睇架

所以東主無喜 休息一天
松山個間鰻魚飯、霧之森既大福同布甸都好正 我都有去下灘睇日落,靚到
用iphone亂影

典解呢個自動椅冇安全帶
係咪因為離地好近??

唔亂整其實無事

啲阿姨係上面搭遮又盛
松山個間鰻魚飯、霧之森既大福同布甸都好正 我都有去下灘睇日落,靚到
用iphone亂影

都好靚
我回來了
繼續追post
我回來了
繼續追post

覺得最正係邊到
用iphone亂影

都好靚

有時用自己對眼去感受 會比影相更加好
真係好正

典解呢個自動椅冇安全帶
係咪因為離地好近??

唔亂整其實無事

啲阿姨係上面搭遮又盛

大媽?
用iphone亂影

都好靚

真係好正

但影相係一個最好嘅記憶
用iphone亂影

都好靚

真係好正

但影相係一個最好嘅記憶

人既記性有限 有相回憶返都係好事
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞