毒遊四國.岡山 [多圖多字走甜無趣]

718 回覆
103 Like 2 Dislike
你想上面兩日四個景點變做一日三個?

其實美觀都係行街多 如果無特別想行/買既野 可以美觀同outlet二揀一

係啊 不過算啦,唔排過喇d行程

慢慢行 感受下

我去祖谷果日原本想去埋德島
最後cut左 唔想chur咁盡
好似開始少人睇

打埋DAY 6 就完

你好似專門狙擊遊記

你好似專門狙擊遊記

覺唔覺得啲人爛尾好不負責任

你好似專門狙擊遊記

覺唔覺本毒好有承擔
依家打埋兒島睇日落

預告 有驚亦有喜

你好似專門狙擊遊記

覺唔覺本毒好有承擔

出完我再答你
好似開始少人睇

打埋DAY 6 就完

會支持到你最後一滴
但記得埋尾黎個行程住宿簡介
等我下次去可以有個參考
好似開始少人睇

打埋DAY 6 就完

堅持到最後阿,比自己一個回憶
倉敷去兒島 有兩種方法
一係坐JR原路折返 二係由倉敷JR前面巴士站坐巴士直達兒島JR
而架觀光巴士就係5號線

呢到就係巴士站 隱約仲見到倉敷JR

上網寫車程50分鐘 咁我坐1600車 理應趕到1700開既觀光巴士
(唔同月份有唔同開車時間 請自行上官網查閱)
唔知個巴士司機係咪睇得條成蟲廣告太多
成日保持兩米距離 連大直路都唔肯俾油

到左兒島啦 你會見到車站掛滿左牛仔褲
因為呢到可以話係日牛既發源地
對牛仔褲有興趣既各位可以抽半日黎呢到

結果我1659先到 一落車 緊係狗衝
好彩架車未開 唔好彩既係
個司機見到我就落車不斷
書米媽些 書米媽些
跟住佢上左車搵個識英文既同我講
原來已經坐滿左 想上山睇日落既各位記得早到阿!!!

既然係咁 本毒唯有頭也不回咁行返轉頭 準備坐車走人啦
點知迎面就見到有兩個女仔跑緊過黎
我用英文同佢地講 ITS FULL
原來佢地係日本人黎 我重覆左幾次先聽得明

跟住落黎既劇情你知點發展架啦
個司機原本都準備開車 點知又要落返車
書米媽些 書米媽些

果陣心諗唔緊要啦 天公造美 又玩左咁多日
世事係無十全十美架啦 早D返酒店休息都唔係壞事
所以我就入閘走人

係呢個MOMENT 今次唔係我爆啦
頭先果兩個女仔係閘外面叫住我
唔講仲以為係拍緊戲……

原來佢地同觀光所個職員講左頭先個情況
個職員即刻打左勁多個電話 係半山叫停左架觀光巴士
然後搵第二架空車送我地三個上山
哇屌 終於見識到日本人做野果種方式
(遊客就話姐 返工就不了)

好撚感動 又勁唔好意思
今次輪到我地三個上左架空車 係咁同個司機講
書米媽些 書米媽些

好快我地就追到前面架車 上車果下勁唔好意思
心諗人地肯定想屌柒我
原來頭先同我講英文果位 係絲打黎
(勿相認 本毒只係孤毒的美食家 唔係文青攝影JJ)

如是者又重覆返上面個故仔 就繼續上路啦
不過因為已經爆滿既關係 我地三個係要企到上山架!

打撚左咁多廢話 都係睇相算啦
美中不足既係雲太多 個咸蛋黃唔夠靚

兩程車都同佢地傾左陣計 識左個新朋友仔
最後大家就係JR分別啦

本來我今日係應該去四萬十川踩單車架
不過本毒太懶 唔想一早起身追車 所以改左行程
只可以話世事真係奇妙!

DAY 6 完.
即係一開始爆左唔比你上
之後唔知點解搵架車你地上爆左果架車?
冇喇
即係一開始爆左唔比你上
之後唔知點解搵架車你地上爆左果架車?

係 應該係怕危險掛
上山條路好斜 又多彎
冇喇

仲有日去四萬十川踩單車
其實得半日 搭車都用左成八個鐘
冇喇

仲有日去四萬十川踩單車

話哂你去到第二條,我都去咗一半就放棄咗
冇喇

仲有日去四萬十川踩單車

上網睇人地去第二條好近 點知我踩左幾個字先到
又多上斜 暗斜 真係踩到隻狗咁
不過係爽既
呢D經歷真係可以感動一世
呢D經歷真係可以感動一世

雖然日落就唔係太睇到 不過成個過程都好意想不到
樓主影啲相好靚
樓主影啲相好靚

過獎
冇喇

仲有日去四萬十川踩單車

不過係爽既

係好多暗斜,踩去第二條果段路要同車爭路,仲要有啲係大貨車,唔熟單車既都幾危險,不過你都好野夠時間比你踩
冇喇

仲有日去四萬十川踩單車

不過係爽既

係好多暗斜,踩去第二條果段路要同車爭路,仲要有啲係大貨車,唔熟單車既都幾危險,不過你都好野夠時間比你踩

我由出發已經踩錯路
全程山路 仲要係車行既
支那人食支那麵
好似開始少人睇

打埋DAY 6 就完

會支持到你最後一滴
但記得埋尾黎個行程住宿簡介
等我下次去可以有個參考

THIS

依家先睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞