新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

592 回覆
19 Like 113 Dislike
呢個功能好撚專業架
普通人睇唔出分別
唯一優點係可以上128
唔再要揀64 or 256
Apple會同你講 磁石位唔同左
用舊case 會黐唔到支新筆
emm
呢點唔怪得佢既
再窄都幾易hi到
我諗緊用唔用 AGC 買,第一部 Apple device 係 iPad mini 2,之後換過兩部 iPad Pro 11 吋 (第 1、3 代),而家用緊 Air 13 吋 (M2),帶返工搶下演唱會飛都幾唔方便
on9先會喺2024年仲拎成4千蚊去買部60hz tab
唔分級點引人上pro
iPad同 iPad mini根本係清零件產品線
橫掂細機撚/ 學生一定要硬食
整到咁好啲Air/ Pro點賣?
Amazon US 64GB 做緊 US$379.99 好耐
iPad 同埋 mini 好多商業客
永遠低成本低價賣
所以唔好期望太多
A17 pro 有伏
點伏法
出個pro版咪得 唔洗叫pro 好似新AirPods 4 (降噪版)

mini (120hz)
apple 撚狗
最後希望係月底發佈會出另一個版本,say “pro”,否則都係當平價平板用Apple Intelligence,對於嗰班用舊iPhone / iPad,都叫食到滴落黎嘅餿水
用梗mini6,即係唔駛換
出新iPad mini 咁iPad mini 6 官網會唔會減價
相對以前舊好多嗰啲,用落唔覺有9-10個鐘咁長氣,特別頭幾個月
唔會
佢最怕係下放120hz同oled
咁d輕度用戶就唔會買pro
Btw iPad唔明點解唔下放face id
Apple係iPad d 刀法
都證明左佢地係iPad好樽頸
mini 6 應該同 iPhone 15 Pro 系列一樣,直接下架
運算速度x1.1
iPad Pro 依家咁貴都唔賣得呀仲出多部
收你6500起跳咪會 +多千幾蚊買到 pro11
吓我 M1 Pro 一出用到依家都係核電
條片都去到9個鐘 差唔多啦
用Mini出街搭車睇漫畫最撚fit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞